Šta je novo?

Da ne mesamo babe i zabe

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Posto si moderator malo vise obrati paznju ko provocira i ko juri koje teme ... Da malo aktivnije radite svoj posao morbius, TheStig i ekipa bi manje pisali po forumu kako svako ko ima apple hw ima kompleks male alatke i da treba da odrzi paradu ponosa.

Budi siguran da ti ovamo neću dolaziti, pa piši šta god poželiš, ali molim ograniči i ti i ekipa svoju Apple agitaciju na ovaj geto.

Ma dobro je neko, ta Jelencetova recenica objasnjava sta se ovde desava. I nama bi ovde bilo nezanimljivo bez tih upada, a verovatno bi i njima bilo dosadno bez apple agitacije. I sve je to ok, samo rasprava treba da bude u granicama normale, bez nepotrebnog sarkazma i uvreda.

Budi siguran da ti ovamo neću dolaziti, pa piši šta god poželiš, ali molim ograniči i ti i ekipa svoju Apple agitaciju na ovaj geto.
***e, podignite bodljikavu ogradu oko Apple podforuma da neko slučajno ne iskoči napolje i zagadi ostatak bench zajednice.:mad:

...

vec sam rekao da sam preterao. izvinjavam se i stigu na mojoj reakciji ali me bas ubise ove prozivke "Apple fan" u jednom trenutku.

za PrC izraz sam vec objasnio. mada razumem da ga vecina ne kapira, mnogo je star, a razumem i da mislis da je Microsoft spasao Apple od propasti 1997. sa 170 miliona dolara :) nema ljutis, ipak je sve to davna proslost u ITu (isto kao sto je Stig mislio da "For the masses, not for the classes." ima neke veze sa Appleom ;)) :wave:

Ma nema ljutnje samo opusteno :).

Pozdrav!

***e, podignite bodljikavu ogradu oko Apple podforuma da neko slučajno ne iskoči napolje i zagadi ostatak bench zajednice.:mad:

Vidiš takve izjave su upravo posledica separacije. Dok smo bili pod jednim krovom nije valjalo, sad kada je Apple izdvojen jedni traže još veću izolaziju ovih drugih a pojedini članovi Apple zajednice se osećaju kao u rezervatu. Ljudima je teško udovoljiti ma koliko imao dobre namere.

Mislim da malo preozbiljno shvatate situaciju. Povremene čarke kao posledica drugačijeg pogleda na stvari su sasvim normalna stvar i ne treba praviti od toga neki problem. Samo treba držati stvari u granicama normale i sve će biti ok, zanimljivo i jednima i drugima kako reče Switcher.

Edit:

Dobro je dok ne krenu provokacije tipa gde mi je mlatilica za muhe kao što Miodrag Kuzmanović ima običaj da kaže. Mada meni je to pomalo i smešno, nemojte mi zameriti :D

Poslednja izmena:
Pa ne, ja mislim da je bolje da okrenemo na zezanje skroz... Pa cu shodno takvom jednom stavu radije ovde da nabacim ovaj mini klip koji bi mogao da predstavlja dobru analogiju svega onoga sto predstavalja apple (in general)...

http://www.youtube.com/watch?v=NxZYticBiUI

Poslednja izmena:
My friend recently bought a Macbook Pro. Is there a cure?

Unfortunately not. Having a MacBook Pro is not curable. The best thing that you can do is be a good friend by nodding understandably and agreeing with every loving statement he makes regarding his MacBook Pro. These statements will include, but not be limited to, the sophistication of the operation system, the contemporary design and how "it just works". In the words of the legendary Maddox, there is only one thing that Mac users can't do that Windows users can, and that is "shut the **** up".
;)

:laugh:

Haha, odakle ti ovo, jel ima tamo još?

EDIT: našao sam, naravno google-om.

btw, nisam sarkastičan, stvarno mi je smešno

Poslednja izmena:
Vidiš takve izjave su upravo posledica separacije. Dok smo bili pod jednim krovom nije valjalo, sad kada je Apple izdvojen jedni traže još veću izolaziju ovih drugih a pojedini članovi Apple zajednice se osećaju kao u rezervatu. Ljudima je teško udovoljiti ma koliko imao dobre namere.

Mislim da malo preozbiljno shvatate situaciju. Povremene čarke kao posledica drugačijeg pogleda na stvari su sasvim normalna stvar i ne treba praviti od toga neki problem. Samo treba držati stvari u granicama normale i sve će biti ok, zanimljivo i jednima i drugima kako reče Switcher.

Edit:

Dobro je dok ne krenu provokacije tipa gde mi je mlatilica za muhe kao što Miodrag Kuzmanović ima običaj da kaže. Mada meni je to pomalo i smešno, nemojte mi zameriti :D

Da, i onda Apple user-i su glavni krivci za svako bogovetno prepucavanje na temu kome je veći: Stevi ili Biliju.
Moj reakcija je bila na morbius-ovu provokaciju i ništa više. Iako ni ti nisi daleko od toga, uvek se motaš po temama vezanim za bilo šta što ima jabuku na sebi i pljuješ redno, bez pardona (i rezona, rekao bih).
Anyway, šta je tu je. Više vas je i to je to.
End and out.

Moj reakcija je bila na morbius-ovu provokaciju i ništa više. Iako ni ti nisi daleko od toga, uvek se motaš po temama vezanim za bilo šta što ima jabuku na sebi i pljuješ redno, bez pardona (i rezona, rekao bih).
Anyway, šta je tu je. Više vas je i to je to.
End and out.

Koja moja provokacija? Niko vama ne brani da diskutujete o bilo čemu drugom bilo gde na forumu, sve dok u svojim izjavama ne pominjete Apple.

Hajde i da se dogovorimo oko nekih pravila. Evo moj predlog, voleo bih da čujem i ostale šta kažu:

1. Sve priče o Apple proizvodima će se voditi samo u Apple podforumu. Nema rasprava o Apple-u van njega, sem u zvaničnim tredovima namenjenim za to sa "Fight!" u imenu.

2. Nikakvo osporavanje Apple proizvoda i usluga u Apple podforumu od osoba koje ih ne koriste nije dozvoljeno.

3. U "Fight!" tredovima nema rukavica, sve izjave su dozvoljene osim baš vulgarnog psovanja.

4. U automatskim tredovima koji se otvaraju kada se na glavnom sajtu postave nove vesti nije dozvoljeno komentarisanje ako je vest o bilo čemu vezanom za Apple.

5. Ko prekrši pravila prvi put opomena, posle 7 dana ban.

4. stavka ti je nebulozna, znaci ako je vest vezana za apple nema komentarisanja. Ako je otvoren ovde apple podforum to ne znaci da apple ne sme da se spominje nigde drugde na foromu. Ova 2. stavka bi mogla malo da se modifikuje i da glasi : " Nikakvo neosnovano osporavanje Apple proizvoda i usluga nije dozvoljeno u Apple podformu od strane osoba koje nisu imale priliku da isprobaju neki apple hardver ili softver, odnosno koje imaju samo blog, google i youtube iskustvo sa appleovim proizvodima". Mora da se uspostavi neki sistem pravila za ovj podforum da bi licio na nesto, i da bi se isfiltritale neke korisne informacije u moru apple vs ostali postova.

Poslednja izmena:
4. stavka ti je nebulozna, znaci ako je vest vezana za apple nema komentarisanja. Ako je otvoren ovde apple podforum to ne znaci da apple ne sme da se spominje nigde drugde na foromu.

Upravo to je i ideja. Pominjanje Apple-a van ovog podforuma direktno vodi u flame, tako da otvaranje Apple sekcije gubi svoju prvobitnu namenu stišavanja strasti.

Ova 2. stavka bi mogla malo da se modifikuje i da glasi : " Nikakvo neosnovano osporavanje Apple proizvoda i usluga nije dozvoljeno u Apple podformu od strane osoba koje nisu imale priliku da isprobaju neki apple hardver ili softver, odnosno koje imaju samo blog, google i youtube iskustvo sa appleovim proizvodima".

Problem je u tome što je "neosnovano" vrlo subjektivna kategorija. Ja recimo smatram da je sasvim osnovano reći da Apple proizvodi gaje gej imidž, ali Apple ekipica se ljuti na to. Da se mi ne bi raspravljali šta je osnovano, a šta ne, prosto nema pričanja ničeg lošeg o Apple-u od strane onih koji ga ne kupuju i gotovo.

Koja moja provokacija? Niko vama ne brani da diskutujete o bilo čemu drugom bilo gde na forumu, sve dok u svojim izjavama ne pominjete Apple.
MOLIM?????
Ti ćeš da mi ograničavaš gde ću da spominjem Apple???:mad::mad:
Šta je bre ovo???
Mislim, moj komentar apropo "kome je veći" se odnosio na to da se uvek jedni te isti nalaze u takvim temama i kreće bespredmentna pljuvačina. Zabrana? Ko sam ja da nekome zabranjujem, mislim, stvarno su ti pravila,....
Fight??? Čemu bre bilo kakva ferka na temu šta neko više voli?
Kao što postoje oni koji "vole" Apple (bez bilo kakvog racionalnog razloga, jer, jelte, ne voli se raciom), tako postoje i oni, gde spadaš ti i još neki ovde koji ne podnose bilo šta što ima jabuku na sebi, kao da će neko da te natera da te proizvode i koristiš.
Ok, za tebe je sve Apple overpriced, super, produži dalje, kupuj šta ti je volja, koristi takođe, ali NEMAŠ PRAVO OVDE NA FORUMU da nekome zabranjuješ gde će da napiše reč Apple, a gde ne.

"Nikakvo neosnovano osporavanje Apple proizvoda i usluga nije dozvoljeno u Apple podformu od strane osoba koje nisu imale priliku da isprobaju neki apple hardver ili softver, odnosno koje imaju samo blog, google i youtube iskustvo sa appleovim proizvodima". Mora da se uspostavi neki sistem pravila za ovj podforum da bi licio na nesto, i da bi se isfiltritale neke korisne informacije u moru apple vs ostali postova.
e onda ce ovo morati da vazi za ceo benchmark forum i za sve teme, sav hardware i software o kome se prica na benchmark forumu. zelis stvarno da vidis takav forum?

Ovoga morbiusa treba stvano banovati ... pazi ovo molim te, sad ulazi sa nekom diktatorskom pricom :D hahaha ej, moderatori? Alo? :) Ovo vec prelazi u neku zonu sumraka :D

On je samo predložio. A ti ako imaš taj neki "VIP member" status, ne znači da možeš da "komanduješ" na forumu. Bar ja tako mislim. :)

Mislim da su obe jaslene grupe dobile svoju kutijicu sa peskom i nema vise razloga da se gadjate blatom i razbacujete igracke.

Svako neka nastavi igru u 'svom' delu foruma i bez daljih provokacija...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno