Šta je novo?

iPhone vs. sPhone AKA Samsung Galaxy S: Ultimate fight!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta ima veze da li je SBSettings izmislio apple ili neko drugi?
Meni je bitno da postoji i odradjuje posao bolje od widgeta na homescreenu jer recimo da bi ukljucio wifi ili nesto drugo ni ne moram da izadjem iz aplikacije i da idem na homescreenu da bi to odradio jer mi je sbsettings uvek na dohvat ruke, bez obziura gde se nalazio u telefonu

Cime se ti bavis u zivotu?

@yoyo
Zive u strahu uglavnom oni koji klikcu na YES svaki put kada ga vide, a kada si jednom sacuvao shsh nemas sta da brines.
J.B se pojavljuje dosta cest, tako da na kraju krajeva, ni to nije neki veliki problem.

P.S. Ne razumem ljude koji kupuju smartphone i posle kukaju sto trebaju da ga podesavaju.

Bravo, Lazo, odlicna poenta... uvek me je nerviralo to. Ili je jednostavan za koriscenje, nema nista da se cacka - ili nije. Ne moze i jedno i drugo.

2 priest77:
OK, znaci ja lazem... ili sam pak corav?

Kazem ti sta je i kako bilo. Da li je to zbog toga sto ima v4.1 uflesovanu, zbog necega drugoga, tako bilo poravnanje planeta u galaksiji u tom momentu - don't know, don't care. Zastekalo jeste.
I stekalo je sledecih 7-8 puta, uvek isto, kako sam prebacivao iz portretnog u landscape.

Iznenadilo je i mene, priznajem.
Nemoj pogresno da me razumes, nije da ja sad nesto likujem ili bilo sta - samo mi bilo cudno. Stvarno.

A nije do fona, nista na njemu nije bilo aktivno u tom momentu... kako i da bude - zakljucan, nema karticu, nema sta da se pokrene. Go k'o pistolj.

zar se ne govori ovde da je iPhone jednostavan za koriscenje i nemoras nista da mu podesavas, sve savrseno radi out of the box?

iPhonisti o JB pricaju kao da je to najnormalnija stvar bez ikakvih komplikacija, a zapravo je daleko od toga.

Zadnji JB se radi tako sto provuces prstom preko ekrana i uradis slide to jailbreak, mnogo je jednostavnije nego root na androidu.
Cydija je isto veoma jednostavna za koriscenje, i recimo ono sto svi koriste je installous sa cydije koji je drugim recima isti appstore samo besplatan. :)
Ne vidim sta je tu komplikovano?
Cak sta vise, mnogi uopste ne urade JB jer im ne treba. (meni treba)

Bravo, Lazo, odlicna poenta... uvek me je nerviralo to. Ili je jednostavan za koriscenje, nema nista da se cacka - ili nije. Ne moze i jedno i drugo.

Ako ti odgovara onako kako apple misli da treba, onda nemas sta da podesavas. Ako hoces nekako drugacije kako tebi odgovara onda podesavas, ali i ta podesavanja su jednostavna.

Zadnji JB se radi tako sto provuces prstom preko ekrana i uradis slide to jailbreak, mnogo je jednostavnije nego root na androidu.
Cydija je isto veoma jednostavna za koriscenje, i recimo ono sto svi koriste je installous sa cydije koji je drugim recima isti appstore samo besplatan. :)
Ne vidim sta je tu komplikovano?
Cak sta vise, mnogi uopste ne urade JB jer im ne treba. (meni treba)

Najmanji je problem uraditi sam JB ako je to moguce.
Problem je se drugim stvarima. Cesto nije moguce JB telefon zbog verzije, kad se JB telefon ne sme da se ugasi, baterija ne sme da se isprazni ili ti treba komp da upalis. Apple jedva ceka da ti updateuje verziju i onemoguci JB, treba paziti na sto stvari...
Evo ja sam sinoc nevoljno updateovao iPhone i sad ne moze da se JB.

2 priest77:
OK, znaci ja lazem... ili sam pak corav?

Kazem ti sta je i kako bilo.
Ja ti nisam rekao da lazes ali odgovorno tvrdim da se to ne desava, bez obzira koliko aplikacija ima aktivnih. Ja nikada ni ne gasim vise aplikacije vec pustam iOS 4 da se brine oko toga, i nemam nikakvih usporenja je iOS nikada nece ostati bez RAM-a jer je i to lepo sredjeno.

Najmanji je problem uraditi sam JB ako je to moguce.
Problem je se drugim stvarima. Cesto nije moguce JB telefon zbog verzije, kad se JB telefon ne sme da se ugasi, baterija ne sme da se isprazni ili ti treba komp da upalis. Apple jedva ceka da ti updateuje verziju i onemoguci JB, treba paziti na sto stvari...
Evo ja sam sinoc nevoljno updateovao iPhone i sad ne moze da se JB.

Sa zadnjim ultrasnow jb svi telefoni mogu da se gase, dok za ovaj novi sto treba da izadje, apple ce morati da promeni hardver na iphone da bi ga onesposobio, sto znaci da svi telefoni koji su sada na trzistu biti obezbedjeni trajno sa JB

Poslednja izmena:
Izvinjavam se. Nisu isto. Na netu stoji informacija da iPhone 4 ima i žiroskop i akcelerometar.

Kada sam ja gledao predstavljanje iP4, Steve Jobs je rekao da umesto akcelerometra, iP4 ima "revolucionarni ultra mega giga žiroskop". A ne da ima oba.

Ko danas zeli da kupi iPhone mora da proveri sledece:
- verziju bootroma
- verziju firmwarea
- verziju basebanda

Zatim da prevrne internet i da se informise o poreklu telefona, jer nisu svi simfree telefoni zaista simfree. I najmanja nepaznja moze da od telefona napravi najskuplji mp3 player.

Konkretno, ip4 sa fw 4.0.2 ili 4.1 se ne moze JB. Kada ce to biti.. jos se nezna.. kazu uskoro.. Ako je simfree onda mora da bude kupljen u UK ili Francuskoj (i mozda jos par zemalja). Ukoliko je kupljen u npr. Italiji kao simfree u Apple radnji, sledeci oficijelni iTunes fw update ce ga zakljucati jer je tel simfree za operatere u Italiji, a ne za ceo svet.

Na Androidu mozes da promenis skoro sve (launcher, home screen, dialere, sms aplikacije, ...) i podesis telefon po svojoj zelji. A mozes i da ga koristis out-of-box.

Ukratno.. sa Androidom imas izbor, a sa iPhone-om.... :(

Ee priest...niko ne kaze da nije lep i dobar iOs...samo ne za srbiju(kad nije simfree telefon u pitanju)a i bolji je android malko.koristio sam oba pa znam..
Jeste lepsi na oko iOS,ali....samo to ;)
To je sve,uzivaj u mega giga dobrom iOS-u.

zar se ne govori ovde da je iPhone jednostavan za koriscenje i nemoras nista da mu podesavas, sve savrseno radi out of the box?

naravno da jeste ali ko voli ima Cydiu pa moze do sutra da se jebava sa podesavanjim i twikovanjima...

meni treba samo mpatch (ili kako se zove) da mogu da koristim programe sa www.apptrackr.org a ne da ih jurim po forumima ili torentima ;)

Ukratno.. sa Androidom imas izbor, a sa iPhone-om.... :(

i sa iPhoneom imas izbor - da ga ne kupis! :D

Poslednja izmena:
Upravo tako, i iPhone mozes ca Cydijom da podesavas dok ti ne dosadi, ali izbor programa i igrica na androidu ne mozes da povecavas ma kolko se trudio jos dosta vremena, zato za mene jos uvek iPhone je puno bolji izbor.

Ja nemam nameru nikoga da ubedjujem da je iOS bolji od Androida, narocito kod nas gde iPhone ima nenormalnu cenu a Android je dostupan svima.

Ukljucio sam se u ovu raspravu da bi odgovorio na ovo pitanje koje mi je postavio i yoyo, a i drugi kojima je su imali iz nepoznatih razloga istu dilemu:

@priest77:
Reci mi kakva je slicnost izmedju iPhone-a i sPhone-a, da bi sPhone nazvao kopijom iPhone-a?

Odgovor na tu nedoumicu je ova slika i necu se vise raspravljati:
samsung_Galaxy_S_iphone.jpg

sPhone JESTE iPhone kopija :)

Poslednja izmena:
Upravo tako, i iPhone mozes ca Cydijom da podesavas dok ti ne dosadi, ali izbor programa i igrica na androidu ne mozes da povecavas ma kolko se trudio jos dosta vremena, zato za mene jos uvek iPhone je puno bolji izbor.

)

Kad si ti poslednji put bacio pogled na Android Market?
Sta to fali od aplikacija za android?

Fali veci izbor kvalitetnih stvari, i vec sam naveo kao primer facebook app koja na androidu nema ni opciju za chat. Mozda je facebook neozbiljna stvar ali svi ga koriste i zato je to bitna aplikacija.
O igricama da ni ne pricamo!

Sada ce neko opet da mi kaze da ce se to stanje popraviti u buducnosti, sto je besmisleno isto kao i kada Steve J. kaze da nam sada ne treba flash jer se nece koristiti u buducnosti.

P.S. Rekao sam da se vise necu raspravljati :)

Poslednja izmena:
hehe e to mi samo fali u zivotu facebook chat lol
i dobro je sto ga nema....
kvalitetene aplikacije na iPhone postoje i na Android platformi, a sto se tice onoga da je Andoriod dostupan svima a iPhone ne, zar se ovde nije govorilo i to da je iPhone najprodavaniji smartphone? sa koliko ono miliona i miliona prodatih, koliko je samo prodato prvi dan? bese 600000?

Sada ce neko opet da mi kaze da ce se to stanje popraviti u buducnosti
P.S. Rekao sam da se vise necu raspravljati :)

Novosti:
Stanje se vec jeste popravilo a u buducnosti App Store nece moci ni da prismrdi Android marketu.

To sto si naveo facebook kao primer, to jeste prednost, kolika zavisi od pojedinca, ali postoji i dosta obrnutih primera. Jel ti radi Google navigation na iPhonu?

@priest77:
od 250K aplikacija na app store-u 99% je crapware i to sve zbog politike ogranicenja platforme koju je uveo Apple. Zbog toga imas stotine aplikacija identicnih po funkcionalnosti, a samo im je ime razlicito.

Android je otvorena platforma i ima mnogo vise korisnih stvari nego sto to AppStore sada ima. A do kraja godine Android Market ce prestici AppStore.

Kakvu to aplikaciju ima andorid, a da iOS nema? Naravno da ce 95 posto biti crapware (kako ti to kazes), zar je realno ocekivati da 200k aplikacija bude must have? Pa i tih 5 posto da je dobro, opet je mnogo. To je nekih 10k aplikacija. Nema teroije da se medju tih 200k aplikacije ne moze pronaci ekvivalent svakoj andorid aplikaciji.

Novosti:
Stanje se vec jeste popravilo a u buducnosti App Store nece moci ni da prismrdi Android marketu.

vidi ovako, ako je Apple ozbiljan da proceslja i izbaci sve aplikacija iz AppStorea koje su trash bice definitivno bolji od Androida. Sve Fart apliakcije ce zavrsiti na Marketu.
(kacio sam linkove o Apple izjavama da ce dodatno srediti AppStore.) pre ili kasnije i Google ce morati da uvede neku kontrolu, makar dva izdvoji premium aplikacije u moru smeca :D

Kakvu to aplikaciju ima andorid, a da iOS nema?
FileExplorer :D

Appinstaller? :/

btw,kad cuju korisnici iphone-a kako sam dosao do launcherpro plusa ukakice se....isto kao i ja sto sam se ukakio,jer sam se suvise unazadio sa iphonom.

Dodjem na kafu s ilidanom. On ima na desire-u launcherpro plus ja samo cist launcherpro (prvi dan koristim galaxy,tj anroid nisam ni znao da postoji)...zatim,pozelim i ja to cudo od programa. S obzirom da ga nema na marketu, mora da se plati za plus verziju,ilidan kaze: "upali BLUETOOTH"(da apple korisnici,bluetooth za komunikaciju izmedju uredjaja..)
ja upalim,prebaci mi iz svog foldera na moj telefon program od 2-3-4 mb,zatim,meni se stvori novi BLUETOOTH download folder,odem tamo i samo INSTALL xD
eto,i imam nov program..nisam morao kuci da ga parim s ituneson i drndam se s telefonom ako nije jb... sve u 3min dok sam pio kafu

apple je mnoge one "zdravo za gotove" stvari oduzeo i napravio da to bude NORMALNO sto nepostoje... To je njihovo pravo i postujem ih zbog tvrdoglavosti. Kao i za flash...oni to tako smatraju i to je to....ali poenta price kad se vratis na neki drugi fon,sve one sitnice koje nisi imao na iphonu,ponovo te oduseve.npr ti folderi za download i klasican bluetooth pairing...

Poslednja izmena:
To je definitivno jedna od stvari koja me oduševila.

Ma shta ce vam Bluetooth. To je sve klinacka zayebantzija koja sluzi da se deca igraju.... :D

Jel si ti procitao da su se u mom postu deca igrala sa aplikacijama i programima,a ne sa .jpg ili .gif slicicama i mp3 funny zvukovima?

Ume da bude jaaako korisno..npr,danas sam drugu koji zivi u studentskom domu i nema net tamo,a trebalo bi(srbija) na galaxy skinuo pdf rasporeda ispita i datumi i ziroracuni i sve vezano za fax sto je okaceno na sajtu i prebacio mu na njegov htc ;)
sreo decka u citaonici i pitao me da li znam,reko ne znam i odradim download>bluetooth share...pa ti reci da je za decicu :facepalm:
(osim ako nisi bio ironican,sto ne vidim,pa povlacim rec)

Poslednja izmena:
Vidim da sve sto nema android to je prednost a ne mana :)
Samo se tesite vi da ce market uskoro da sustigne appstore, ali to nece se desiti skoro jer za appstore radi prava armija programera koja ima koristi od njihovog rada, dok na marketu uglavnom rade amateri a korisnici retko kupuju aplikacije, tako da ima jos da se ceka :)
iPhone prodaje se dobro u svetu ali kod nas ga nema jos uvek zvanicno pa zato ima nenormalne cene i nije dostupan svima.

Ako je na appstore 99% crapware, onda na market je to je 100% jer tamo ima jos vise gluposti i svako kaci sta mu se cefne tamo. I pored svega toga i dalje imaju puno manje aplikacija i igrica.

Sto se tice slanja programa preko bluetooth-a, vidim ovde jos jedan primer kako ljudi ne umeju da koriste iPhone pa tvrde da to ne moze.
Na iPhone imas installous koji u opcijama ima "enable local sharing" kada to ukljucujes mozes be problema da saljes ipa fajlove koje imas u njemu, preko bluetooth-a ili wifi. Sada sam probao i radi bez problema sa iP4 na 3G.
Installous je nesto sto android nema, sve opcije, aplikacije, igrice po kategorijama kao u appstore samo sto je sve "besplatno" :)

Poslednja izmena:
@Ronin:
<3 dobro je sto sam prozreo nameru,iako mi nije tako delovalo xD

jos jednom,prelaskom na android,tj galaxy..... iPhone,izvini,jednostavno mi ne nedostajes koliko god da sam svojevremeno mislio da si najbolji telefon u "mlecnom putu" (i sire)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno