Šta je novo?

Windows 7 "modifikacija"

kovach76

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2007
Poena
304
Ne znam da li je ovo pravo mesto za temu, ali da pokušamo.

Postoji li neki programčić pomoću koga mogu da ubacim programe u img fajl win7 tako da kada se win7 instalira, da i ti programi budu instalirani?

Ne znam da li postoji bas takav program koji trazis , mada verujem da postoji , ali ja bih ti dao jednu alternativnu ideju dok trazenje ne urodi plodom
Naime neki od programa , tipa Acronis-a . Sa njim mozes da napravis tacno onakvu kopiju kakvu zelis i to celog OS-a sa instaliranim svim onim programima i drajverima koje zelis
Naravno mana ovoga je sto takav back up mozes da iskoristis samo za svoj racunar
Ali generalno mana ovakvog image bi svakako bila to sto bi jako brzo bila out of date , ne znam da li si o tome razmisljao jer se programi i drajveri jako brzo menjaju .......
Ali vredi pokusati , ako nije nesto jako kompikovano

Radim u firmi koja se bavi prodajom i servisom računara, tako da mi u principu ne treba da integrisem drajvere, već samo programe.

Ne znam da li postoji bas takav program koji trazis , mada verujem da postoji , ali ja bih ti dao jednu alternativnu ideju dok trazenje ne urodi plodom
Naime neki od programa , tipa Acronis-a . Sa njim mozes da napravis tacno onakvu kopiju kakvu zelis i to celog OS-a sa instaliranim svim onim programima i drajverima koje zelis
Naravno mana ovoga je sto takav back up mozes da iskoristis samo za svoj racunar
Ali generalno mana ovakvog image bi svakako bila to sto bi jako brzo bila out of date , ne znam da li si o tome razmisljao jer se programi i drajveri jako brzo menjaju .......
Ali vredi pokusati , ako nije nesto jako kompikovano

I odgovara li program koji sam naveo?

Postoji li neki prgram koji moze spakovati sve te programe (sem drajvera i samog wina) i da ih instalira sve odjednom.

Postoji li neki prgram koji moze spakovati sve te programe (sem drajvera i samog wina) i da ih instalira sve odjednom.

http://ninite.com/ odnosno za offline Ninite-Pro.

Ninite:
1. Pick your favorite software below.
2. Click "Get Installer" and run it.
3. You're done!

No Toolbars
Ninite says "No" to toolbars
and other junk.
No Clicking
Ninite automates installers offscreen.
32 and 64-bit
Ninite installs the best version of an app for your PC.
International
Ninite installs apps in your PC's language.
Fast
No manual labor means
installs finish quickly.
Ninite-Pro
Ninite Pro includes extra Pro-only features as well as all the features of the free, personal-use version of Ninite. These are:
Offline Installation
Turn a Ninite installer into a single offline-ready .exe
Save Bandwidth
Downloads are cached and reused for more speed
Silent Mode
Perfect for scripts or remote deployment
Unlimited Use
Pro installers are exempt from our use filter
Always Up-To-Date
Ninite installers always install the latest versions
Business License
The free version is for personal use only
32/64-bit Ready
Ninite picks the right version of an app
Smart Language Selection
Ninite installs apps in the PC's language
Zero Toolbars
Ninite says "No" to toolbars and other junk

Poslednja izmena:
ne razumem kako ne mozes da ga sacuvas? ja sam ga sacuvao, on je u .exe fajlu i stavis ga na fles.
zar on ne pamti posle te cekirane stvari u tom fajlu?

Sve ono što je neophodno za pomenuto poseduje program koji sma naveo:
RT Se7en Lite is developed by Rockers Team to customize windows 7 operating system and to make it lite. You can add wallpapers, Icons, themes, integrate updates, drivers, language packs, applications, remove components, enable or disable features, unattended installation settings, bootable ISO and USB creator , etc. It will be very easy to operate and changing the style of your windows 7 operating system.

Sve ono što je neophodno za pomenuto poseduje program koji sma naveo:

Ok je to ali zahtjeva zongliranje sa programima kako bi se Slipstream-ovali u OS.
Ninite, je vise po mom ukusu, nakon ciste instalacije, posjetis sajt sa liste izaberes programe, aktuelne verzije za razliku od onih iz n-litea koje mogu biti zastarjele, pokrenes instaler, odes da pijes kafu. :d
Savjetujem ti da ovojis par minuta i posjetis sajt: www.ninite.com :wave:

Sajt mi je odavno poznat ali se ovde definitivno mešaju babe i žabe!
Zašto?
Jedna stvar je ubrzati instalaciju time što će se ubaciti određeni broj svakodnevnih manje više korisnih programa ( www.ninite.com)
A sasvim druga stvar je prilagoditi instalaciju Windowsa svom ukusu, isključivanjem određenih procesa odnosno izbacivanjem iz same instalacije npr igrica (da bude što jasnije) uz eventualno ubacivanje novog softvera (www.rt7lite.com/)

babe i žabe

Ovo prvo je ono za sta sam ja zainteresovan.
Druga varijanta ne dozvoljava potrebnu fleksibilnost programa jer su prisutne svakodnevne izmene, mada ne mogu reci da ne moze da sluzi nekim situacijama.

Ja mislim da niko ne instalira program da bi isti azurirao, svakako da si tu u pravu.
Za intalaciju je ovo za mene super jer nikada nisam siguran koji Win cu da stavim i na koji komp, na sajtu (www.ninite.com) su navedeni osnovni programi koje svima instaliram, a i tu moze da se menja spisak.
Sve u svemu i ti si u pravu donekle, i svi ostali su u pravu donekle. Svako radi kako mu odgovara mesao babe i zabe ili ne.

hey nisam znao za ovaj ninite...dobra fora za prosecne korisnike. lepo mu das adresu i sta da odstiklira i cao 😀 Bas cu kasnije da probam na nekoj masini.
Za nlite znam odavno i koristio sam ga.

Postoji WAIK na Ms sajtu.
Bolje ti je da probas sa gore navedenim programima.

upravo završam win7 mod, dodao aplikacije... sve izgleda ok, još samo da radi 🙂

Radim u firmi koja se bavi prodajom i servisom računara, tako da mi u principu ne treba da integrisem drajvere, već samo programe.

Trebao bi obratiti paznju na: Acronis Universal Restore

Od Ghosta sam odustao kad sam utvrdio da Acronis ima opciju Universal restore ....

Ta opcija je čudo jedno!
Konačno je moguće image napravljen na bilo kojoj mašini restaurirati na hardverski kompletno različitu konfiguraciju bez ikakvih problema!
Baš sam testirao razne, totalno različite kombinacije i svaki put Win7 se restaurira bez ikavih problema, sam automatski instalira sve potrebne drajvere i sve radi!!!
Jedan univerzalni image za bilo koju mašinu! Čudo prirode!
🙂
^^
Citat iz teme: Win7 i Norton Ghost

Nazad
Vrh Dno