Šta je novo?

iPhone vs. sPhone AKA Samsung Galaxy S: Ultimate fight!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

priest77

Čuven
Učlanjen(a)
12.10.2004
Poena
750
Taj samsung jeste iphone kopija, od dizajna pa do softvera, cak u vip-u su mu dali i "autenticno" ime po uzoru na iPhone.

Ja nisam nikome rekao da nema para za iphone, vec da cena nije tema ovog threada.

Kako si to ocenio, lupom? A samoled (amoled) je oversaturated ili je to isto do tog testa?
Za samoled ti ne treba nikakva lupa, vidi se iz aviona da boje eksplodiraju :)p

Poslednja izmena:
Taj samsung jeste iphone kopija, od dizajna pa do softvera, cak u vip-u su mu dali i "autenticno" ime po uzoru na iPhone.
Sve je kopija nekog Apple proizvoda. Oni su verovatno izmislili i prženice... odmah posle sečenog hleba. :D

Ja nisam nikome rekao da nema para za iphone, vec da cena nije tema ovog threada.

Za samoled ti ne treba nikakva lupa, vidi se iz aviona da boje eksplodiraju :)p

iPhone 4 revolucionarni procesor nazvan A4, na čiji je razvoj potrošeno milijardu dolara i koji je custom Apple dizajn razvijan najverovatnije od genijalaca iz P.A. Semi je zapravo ništa drugo do malo osakaćeni Samsung Hummingbird koji je razvila firma Intrinsity za Samsung koju je ove godine kupio Apple i koja je za potrebe Apple doterala dizajn tako da bude što jeftiniji za proizvodnju. Oba čipa proizvodi Samsung.

Ko koga zapravo kopira?

Vidiš prva rečenica napisana italik stilom je ono što se vrzma po glavi tipičnog neobaveštenog Apple fanboja koji o tehnologiji jako malo zna ali se zato iz petnih žila upinje da diskutuje o tome sa ljudima koji se razumeju (ne spadam u tu grupu ali sam radoznao po prirodi i zbog toga šijem tipičnog Apple fana koga IT ne zanima).

Vip je dao takvo ime upravo zbog razloga koji tebi padaju na pamet. Nisu ni oni budale, naravno da će da imitiraju ime spravice koja se u Srbiji prodaje za nerealnu cenu od 100k dinara. Zašto je to tako to je već sociološka rasprava. Baš me zanima koliko bi Apple prodao iPhone-a u Americi da nema paketa već da moraš da iskeširaš thousand bucks.

Edit: Zaboravih da kažem da su informacije iz prve rečenice ovog posta siže onoga što je Stiv Džobs pričao na predstavljanju iPhone četvorke. Čovek je slagao i to se lako može utvrditi. Pitanje je samo za koliko ostalih stvari je slagao. Ali to očigledno ne predstavlja problem određenoj grupi ljudi da veruju u sve što kaže...

Poslednja izmena:
A bas si ga cekao na trick question... :p

Sve je kopija nekog Apple proizvoda. Oni su verovatno izmislili i prženice... odmah posle sečenog hleba. :D

Nije sve kopija apple proizvoda, ali taj samsung JESTE!!!
Sramotno je koliko su kopirali iphone.
To je toliko ocigledno, i stvarno ne razumem ljude koji pokusavaju to da prikrive i prave se da to ne vide.

Ja nisam apple fan, i jedini proizvod od njih koji mi se stvarno svidja jeste iPhone.

Poslednja izmena:
Sramotno je koliko su kopirali iphone.
Đubrad jedna! Sram da ih bude! :smackbum::d

Inače, u auto industriji... korisnički interfejs kakav danas poznajemo (kvačilo/kočnica/gas) je razvio Dženeral Motors još 1916. pa su to posle svi kopirali od njih. Poteže li iko to kada se diskutuje da li je bolji Kadilak ili RolsRojs?

Si siguran da nije i to iskopirano od Apple-a? ;)

korisnički interfejs kakav danas poznajemo (kvačilo/kočnica/gas) je razvio Dženeral Motors još 1916. pa su to posle svi kopirali od njih. Poteže li iko to kada se diskutuje da li je bolji Kadilak ili RolsRojs?
Nije tako, jer niko ne spori to sto mozes da vrsis telefonske razgovore sa tim samsungom jer to rade svi telefoni, ali ako hoces primer sa automobilima bilo bi to kao kada bi kinezi izbacili recimo Opel Vektru sa istim dizajnom samo sa malo promenjenim nazivom, i pojavi se posle neko da ti objasni da je kineska verzija bolja i da je autenticna.

@yooyo od gore post>

a kako je trebao da radi? svi iskusniji smo x puta videli kad svaki 2 uredjaj ima drugu rezoluciju i aspect ration.

hoces da kazes da 3D ne iskoriscava maximalnu rezoluciju nego da se sve renderuje u 480x320px? pa sta? ocigledno da hardware koji su ugradili nema dovoljno snage da izbaci 960x640px. sledeca generacija ce valjda imati dovoljno jak GPU za ovih 0,6 Mpixela... pogledaj sta je Marvel izbacio ovih dana :) u igricama rezolucija ionako nije neki problem, ako postoji neki anti aliasing onda ok :)

@priest77:
Vec sam razdvojio temu od iPada, nece mi biti tesko ni da ovo da razdvojim.. Reci mi kakva je slicnost izmedju iPhone-a i sPhone-a, da bi sPhone nazvao kopijom iPhone-a?

@kovac:
iPad sasvim lepo gura 1024x768. Zato ip4 ne bih isterao 640x960?

Poslednja izmena:
pa imaju ono Phone oba

Imas ociglednu slicnost u dizajnu, kako spoljnog izgleda, tako i softverskog.
Drugim recima: iPhone wannabe

@yooyo pa nemam pojma... sad sam procitao da Tegra 2 ima kao 90 Mtexela, iPhone PowerVr nekih 20tak mtexela a novi Marvel preko 200 ptexela...

Imas ociglednu slicnost u dizajnu, kako spoljnog izgleda, tako i softverskog.
Drugim recima: iPhone wannabe

Drugim rečima, nisi ni koristio telefon, a pričaš nešto.

Da je iPhone wanna-be, imao bi death grip. :D

Btw. G@W te je lepo sačekao i napisao da je iPhone 4 onda wanna-be Samsung jer koristi osakaćeni Hummingbird procesor u svom telefonu, aka A4, šta onda?

Poslednja izmena:
Slika vredi vise od reci:
samsung_Galaxy_S_iphone.jpg

Znaci ovo nije iphone wannabe? :D
I sada ko moze da kaze da ne postoji nikakva slicnost i da to nije kopija?

@ trenje

Jos mi nisi odgovorio na pitanje o IPS-u

Poslednja izmena:
Teško može biti wannabe kada ima Android koji ima bolju funkcionalnost nego iOS. Činjenica je da je iPhone postavio standarde i to je odavno utvrđeno, (hardverskI) izgled jeste iskopiran, ali šta je iPhone wannabe u korišćenju samog sistema?

A za IPS nisam video, evo ti na drugoj temi odgovor pošto su i ovo moderatori splitovali.

Pa nisu mogli Android da pretvore u iOS ali koliko su mogli, uradili su.
Pogledaj na slici gore sta vidis na ekranu da li lici jedno na drugo ili ne?

U svakom slucaju drago mi je da si najzad bar priznao da je spoljasni izgled iphone kopija.

P.S. Sto se tice iOS vs Android, nisi u pravu ali necu da moderator podeli i ovu temu :)

Poslednja izmena:
Pa ja sam odavno rekao da je spoljašni izgled iPhone kopija. :D A što se tiče TouchWiz interfejsa koji je default Samsungov, ne znam, ne koristim ga, imam izbor šta želim da koristim LauncherPro/ADW/TouchWiz itd, tako da me ne tangira da li je nešto kopija jer koristim LauncherPro koji mi je najfunkcionalniji.

Na slici koju si okacio nisi pokazao realnu situaciju. Na iOS spisak aplikacija je home screen, dok na Androidu moras da iz korisnog home screena udjes u applications menu. Znaci i ova Nokia je kopirala iPhone:

53nokiaE61_400x334.jpg

@trenje
Pa dobro ako ga nisi do sada video na tvom telefonu mozes da pogledas sliku gore i da nam kazes da li jeste i to iPhone kopija ili nije?

@yoyo
Ako ti vidis slicnost sa tom nokijom, ja je bas i ne vidim
Samsung je kopirao cak i dock.
Na slici je prikazano upravo ono sto je kopirano.

Poslednja izmena:
Ne, ima homescreen, ono što iOSu i iPhoneu fali. :D

Taj samsung izgleda kao one kineske kopije ajfona. :)

trenje je ladno posle iPhonea kupio kineski iPhone :d:d:d

@ priest77: Kakve veze ima meni/home screen/tema sa OS-om? Moze i WinMo da izgleda dovoljno slicno iPhone-u, ali nikad nece biti kopija. Da su slicni OS-i, upotreba, navigacija po istim i sl, pa i nekako, ali ovako ne. A i iPhone moze da se toliko izmeni (GUI) da ne lici na iPhone...
Sto se tice dizajna telefona (kucista) - to stoji, jeste kopija ali to im je i bio cilj

Poslednja izmena:
Cilj im je bio sve da lici na iPhone i zato su probali koliko su mogli sa tom skinom (ili sta vec jeste) da i Android lici na iOS.

Interesantno je da dok nisam zakcio onu sliku gore svi su me napali kako ne postoji nikakva slicnost a posle su poceli malo da menjaju misljenje :)

Pa očigledno ne pratiš Samsung temu, Highl1 i ja smo odavno rekli da je spoljašni izgled isti iPhone 3GS, doduše sa većim i mnogo boljim ekranom.

Baš me zanima koliko bi Apple prodao iPhone-a u Americi da nema paketa već da moraš da iskeširaš thousand bucks.

U Americi se ređe kešira, izvadiš kreditnu karticu (tj. jednu od) i platiš po neverovatno dobrim uslovima :d
Postpaid na ugovoru već imaš, ne moraš da plaćaš dodatno.
3GS je koštao 600$ tj. to mu je bila cena bez ugovora.

Kakav je odnos između akcelerometra (ako je to ispravan naziv) na jednom i drugom (Gyro beše?)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno