Šta je novo?

Množilac kod C2D 6320

• Začetnik teme Začetnik teme Jontra
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Jontra

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2007
Poena
320
Da li množilac kod procesora C2D 6320 može da bude veći od 7?

pa ja sam imao e5200 cpu i plocu p35 neo-v2 gde sam mogao da menjam mnozilac-tj da ga podesavam kako hocu-ali kod clockovanja ja bih se pre drzao povecavanja bus speed-a pa ce ti sama magistrala od 1066 biti povecana-kada budes povecavao u bios-u bus speed dizi ga tako da ti magistrala odnosno fsb dosegne 1333mhz i mislim da ces biti ok :banana:

pa ja sam imao e5200 cpu i plocu p35 neo-v2 gde sam mogao da menjam mnozilac-tj da ga podesavam kako hocu-ali kod clockovanja ja bih se pre drzao povecavanja bus speed-a pa ce ti sama magistrala od 1066 biti povecana-kada budes povecavao u bios-u bus speed dizi ga tako da ti magistrala odnosno fsb dosegne 1333mhz i mislim da ces biti ok :banana:

Da ali kod tebe bus moze da ide do 12,5
http://ark.intel.com/Product.aspx?id=37212

pa jeste 12.5 ali na e5200 je bus speed fabricki 200 sto je 2.5 ghz clock speed a na 6320 je 266 bus speed fabricki -neka proba da stavi bus speed na 333mhz imace magistralu 1333 mhz i cpu ce mu raditi na 2.3ghz :type:

pa jeste 12.5 ali na e5200 je bus speed fabricki 200 sto je 2.5 ghz clock speed a na 6320 je 266 bus speed fabricki -neka proba da stavi bus speed na 333mhz imace magistralu 1333 mhz i cpu ce mu raditi na 2.3ghz :type:

U potpisu mu vec pise da mu je cpu oc na 2.8GHz :banana:

Meni je magistrala već 1600 - bus speed 400, a cpu množilac 7. Zbog toga sam i pitao za veći množilac kako ne bih silio magistralu. Ne znam koliko bih još mogao da idem na gore sa bus-om?

ok sad mi je jasno-mnozilac ti je 7 i to je maximum-znaci da mozes samo bus speed da menjas-a posto si vec dosegao 400 mhz-to je moguce i max za taj cpu-to bi najverovatnije trebalo da vidis po stabilnosti clocka-da li si dizao napon na cpu za tih 400 mhz (predpostavljam da jesi) i na koliko???

Moze taj procesor da gura dosta veci FSB od 400. Pricam malo napamet posto se nisam nikada susreo sa E6320, ali siguran sam da bi mogao blizu 500 da izgura. Pitanje je samo koliko ploca moze da ide ..

Multiplier ti je fiksiran na 7 ? U slucaju da nije spusti ga sto nize pa dizi FSB ploce da vidis koliko ce da ide - kada predjes grubo 400, onda dizes malo i NB voltazu. U svakom slucaju teraj jos, 3.2GHz ne bi trebalo da bude neki veci problem ..

Ne, to je sve bez dizanja napona.
Pretpostavljam i ja da bi za veće brzine morao da dižem napon, ali trenutno nemam potrebe za tim.

hehe ja sam imao E6300 koji je na toj frekv radio sa manjim naponom tj 1.25V za 2.8GHz probaj i to
da smanjujes napon (manje ce se greje cpu)
A fsb bi ta ploca mogla do 450 lagano
Samo pitanje je za cpu sa koliko napona mora da se ide za 3.2GHz 😉

Nazad
Vrh Dno