Šta je novo?

Win7 x64 i P55: ocajne HDD performanse

rushko

Slavan
Učlanjen(a)
12.04.2005
Poena
350
Makina iz potpisa, win7 x64 se vuce ko prebijeni puz, mislio sam da je neki virus, proverio svim mogucim AV i antimlaware aplikacijama, ni traga od virusa.

Pade mi na pamet da proverim HDD (WD10EADS-00M2B0 1TB Green), HD Tune pokazuje ogromne oscilacije u transferu (read) od 111.8MB/s pada do 0.8MB/s. Ista situacija kod prijatelja na slicnoj makini (WD640GB, MSI P55-GD65), ima li neko ideju?

Sinoc sam instalirao svez win7 x64 enterprise na isti HDD, instalacija protekla bez problema, posle instalacije AV-a i posle update-a, isti problem, vratio sam system restore na vreme pre instaliranja prve aplikacije, isto. :(

Guglao sam na tu temu, izgleda da niko nema slican problem. Help!

Poslednja izmena:
Say..bye, bye my hard drive...
Sazaljevam slucaj
Probaj da nekim softverom popravis bad sektore ...mada uglavnom to je mlacenje prazne slame
a i ako ti se ti sektori javljaju samo na odredjenom delu diska probaj da napravis particiju koja obuhvata te sektore i ne koristis je uopste

Poslednja izmena:
Kod mene sa jednim sata hardom i drugim ide , sve radi bez problema. Si probao sa expreimentisanjem u biosu i podesavanjima za hd kontroler?

prebaci ga u ahci mod pa vidi oce l sto bolje bit

Vec je u AHCI modu. Izgleda da je ovo normalna pojava kada se testira sistemski disk. Posle sveze instalacije sistem se ponasa ok, samo me brinulo ovo osciliranje u performansama, s obzirom da sam zamolio druga da istestira ponasanje njegovih HDD-a na AMD masini i rezultati su bili vrlo slicni, HDD na kome je bio sistem se ponasao isto, velike oscilacije u citanju, zakljucio sam da je to normalna pojava.

pa green je HDD ;) Mada toliko oscilacije ne bi trebale da budu ;) Ili su bad sectori,ili jednostavno losa serija ;) Moj wd3200aaks,average 50 mb/s

Pre nego sto bilo sta zakljucite, probajte da testirate vase sistemske hdd-s uz pomoc HD Tune verzija 4.60, postujte slike ovde.

Prilozi

• 22-September-2010_13-36.png
    22-September-2010_13-36.png
    86.5 KB · Pregleda: 47
  • hdtach-wd1tb.jpg
    hdtach-wd1tb.jpg
    175.7 KB · Pregleda: 47
Nazad
Vrh Dno