Šta je novo?

Internet Explorer 9 *** beta ***

Hvala, probace se :)

Nista posebno nije los .

Brz je sa tacke internet explorera imam utisak brzi od aktuelne verzije firefoxa
Ko ima win 7 ima i neke pogodnosti u taskbaru kao korisnici socijalnih mreza .
Ovako izgleda kao pojednostavljen i ulepsan firefox 4 uz funkcije google hroma .
Nije nabrzi uz to niti radi svuda savrseno ali posto je beta to je i za ocekivati.
Napredak za jedne korisnike IE bez sumnje .

I dalje je duboko integrisan u sistem mozda i vise nego IE .:crash:
Navodno je bezbedniji ali nesto u to ne verujem .,)

Hardverska akceleracija ga cini pogodnijim za teze sajtove ali ga trenutno cini time i nestabilnijim unosenjem elemnta drajvera u web surfovanje

Poslednja izmena:
Probah i ja. Za par minuta korištenja, stekao sam utisak da je daleko bolji od bilo kog IE do sad, što i nije teško, ali kopiraju Chrome onu foru da je domen jedne boje a nastavak linka druge (u address baru), pa onda one tabove na home page-u (opera) itd...
I primjetih grešku da npr kad se kuca na youtube nešto, pa kad sajt daje suggestion, kad se klikne na to, ostane samo onaj tekst koji ste ukucali, ne i ono na šta ste kliknuli.
Sve u svemu, upotrebljiv browser. :D

.
I primjetih grešku da npr kad se kuca na youtube nešto, pa kad sajt daje suggestion, kad se klikne na to, ostane samo onaj tekst koji ste ukucali, ne i ono na šta ste kliknuli.
Sve u svemu, upotrebljiv browser. :D
Primeto sam da 99% slucajeva ukljucujuci i taj na youtube se resava stavljanjem tog sajata u compatibility view

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    35.2 KB · Pregleda: 99
Probao,brz efikasan,minimalistic look :) Sta znam,metnuo sam ga za default trenutno,ima par stvari koje mi odgovaraju,btw idite na wallbase.net kucajte u search nesto,odmah kreshuje...

Ja nemam tih problema. Jedino sto mi trenutno pravi problem je navika da mi favorites ikonica (ona zvezdica) stoji sada skroz desno, a u IE8 mi bila levo, pa me iritira. Ali par dana koriscenja pa cu se navici vec.

Microsoft ima jedinu veliku prednost u odnosu na konkureniciju. Kakav god browser da izdaju ne moze biti gori od trenutno aktuelnog (svog).

Slicno kao sto je sve odusevio Logan, posto ne moze biti gori od solenze nikako...

Microsoft ima jedinu veliku prednost u odnosu na konkureniciju. Kakav god browser da izdaju ne moze biti gori od trenutno aktuelnog (svog).

:laugh:
Naravno bilo je vreme da se trgnu ali kasno Firefox 4 beta i google hrome beta vec imaju Hardverska akceleraciju IE radi samo na win 7 /vista sp2 kad xp bude beznacajan IE 9 ce biti zastareo .

Mane IE 9 su mali prostor za tabove stavljanjem adres bar-a na levu stranu a ne iznad kao ostali ideja im verovatno da zbog taskbara u win 7 i prikazivanjem otvorenih strana to nije ni potrebno kao i zbog tabova u new tab ali ljudi su navikli mnoge ce taj nevazan detalj odvratiti a koristi nema .

Ipak ima i nesto dobro i vole bi da i ostali browersi to prihvate http://www.beautyoftheweb.com/#/experience/usatoday
http://www.beautyoftheweb.com/#/experience/facebook

Kasno Marko na Kosovo stize, bukvalno...Lep je, dosta brz ali mi se cesto kreshuje, uglavnom kod search-ova... :/

Probao sam je na par sati i moram priznati da je radio ultra brzo. Doduse ako se na njega nakace jos po koji addon kapiram da bi isao sporije ali opet brzina me odusevila.
Najvise to mozda sto na svu srecu ima podrsku za google gears.

za one koji su probali - vratise li opciju "open new tab next to the curent tab" (tools>internet options>tabs>settings) koja je postojala u ie7?

Nazalost postoji i dalje gomila stvari koje rade samo pod IE ili jako lose rade ako detektuju da nemate IE, pre svega razne zezalice koje sam MS pravi (Proj. server napr.), iz tog razloga dobro je da imamo koliko toliko pristojan IE.

Ja ga jedino koristim zbog online-bankinga jer takve stvari zahtevaju ActiveX, mada i na takvom https sajtu je crashovao, samo interesantna stvar, kad crashuje ne ugasi si se već piči dalje

Je l probao neko x64 verziju, ima li neke razlike? Izasao je i 64bitni Flash player....

Probao,brz efikasan,minimalistic look :) Sta znam,metnuo sam ga za default trenutno,ima par stvari koje mi odgovaraju,btw idite na wallbase.net kucajte u search nesto,odmah kreshuje...

Evo probao sam to sto si rekao i nije mi nista kresovao, sve je OK, to je mozda nesto do tebe evo kod mene radi najnormalnije mi je ucitao slike koje sam trazio u search-u.

instalirao, probao... nekako mi ne odgovara.

zahvaljujuci @Dusan K saznao sam da ima "open each new tab next to the current tab", sto mi je nedostajalo u 8-ci, pa reko' da probam. i na kraju, to je i jedino sto mi se svidelo u odnosu na prethodnike.

nisam primetio neku razliku u brzini, minimalizam je ok za one kojima se to svidja (a i konkurencija ide tim putem), ali u eri mega-inch monitora staviti tabove, adrese, opcije i back/forw tastere u istu "traku" mi deluje preterano. treba ostaviti prostora za kustomizaciju, bar onima koji bi hteli drugaciji look/okruzenje. javljao mi se i neki error-report, iako nista nije krashiralo i mogao sam da nastavim rad.

osim toga, prebacise favorites desno, pa on posle pin-ovanja odlazi levo (?), iz nejasnih razloga nestade varijanta da svaki favorites ide na "new tab", down-pop-up info su mozda interesantni, ali posle nekog vremena smaraju, a o status baru cija je jedina korist da nam pokaze trenutni zoom-level i da ne pricam.

sve u svemu, nadam se da ce do finala biti znacajnijih izmena.

Ni ja nisam fasciniran i verovatno ce sve to biti bolje sa finalnom verzijom...Dotle-Mozilla!!!

Nije li Microsoftu "pucanj u sopstvenu nogu" ovo insistiranje na koriscenju svih ovih novih programa iskljucivo na visti i win7/Vista? I IE9 i Live essentials 2011 ne rade na WinXP, a on i dalje zauzima vise od 60% trzista racunara. Nece li MS, u pokusaju da "ubije" XP, u stvari osuditi na propast IE9? verujem da ce ljudima biti lakse (jeftinije) da ostanu na IE7/8, ili predju na Mozillu/Chrome/Operu, s obzirom da Win7 trenutno ima oko 16% trzista, a Vista jos manje...

Iskreno ne vidim razlog da guraju novi browser u stari OS, posevno uzev u obzir da je taj isto browser toliko ukopan u kernel da bi zahtevao novi SP da bi proradio.

Nazad
Vrh Dno