Šta je novo?

Od stereo zvuka mono

jaksa

Odeljenje za zaštitu naroda
Super Moderator
Učlanjen(a)
04.06.2002
Poena
985
Kako da dobijem mono zvuk na oba kanala pod windows xp.
Prihvatljivo rešenje je i neko podešavanje u KX driverima, koje koristim.

Znači, od stereo zvuka (L+R) mi trebaju dva mono kanala (LR + LR)

Mozes da iskoristis Mono Mix plugin za kx drajvere. Stavis ga ispred xrouting plugina ili ispred epilog plugina, zavisi kako si podesi dsp.

Dali bi ti odgovarao adapter 3.5mm Stereo utikač - 2 x 3.5mm Mono utičnica (oko 50dinara). Mislim da je to što tražiš.

Prilozi

• Adapter 3.5mm ST M - 2x3.5mm ST F.jpg
    Adapter 3.5mm ST M - 2x3.5mm ST F.jpg
    6.8 KB · Pregleda: 33
Da, i to bi mi odgovaralo, a čini mi se najjednostavnije. Nisam znao da postoji u mono izvedbi. Gde ima da se kupi taj adapter?
KX drivere imam podešene tako da mogu da gledam tv sa tvtunera i istovremeno da puštam neki film ili muziku i ne bih dodatno čačkao.

Hvala vam!

Poslednja izmena:
Nemas tu mnogo cackanja, samo se doda jedan plugin, a stara podesavanja mozes sacuvas i loadujes po potrebi.

obzirom da ti treba mix oba ulazna kanala na izlaznim kanalima, sumnjam da ce ti taj adapter zavrsiti posao.

Pre ce biti da adapter radi ovako: stereo-LR-jack => mono-L-jack + mono-R-jack

Mislim da ti je resenje neki plugin koji se pominje koji ce ti stereo zvuk (L+R) umućkati u kvazi-stereo koji trazis (LR+LR).

Poslednja izmena:
I ja se plašim da adapter to radi.

Ima onih adaptera sto prave 2x stereo out, npr. da dvoje mogu slushati isti mp3 plejer itd... Spolja izgledaju isto kao ovaj gore, samo na pakovanju pise 3.5 to 2x3.5 stereo ili 3.5 to 2x3.5 mono...

Adapter sa like nije stereo na mono već dava sterea na jedan stereo ili ako ćeš obrnuto jedan stereo izlaz na dva stereo izlaza.(pogledaj bananicu - ima izlaz za levi, desni i masu).:smash:

Poslednja izmena:
Postoji i jedan i drugi tip adaptera,pitanje je koji je na slici,a koji moze da se kupi za 50 dinara ili ako ne , moze u princu.Madaako vec nemoze da se pronace stereo >mono,onda plugin resava stvar.

Adapter sa like nije stereo na mono već dava sterea na jedan stereo ili ako ćeš obrnuto jedan stereo izlaz na dva stereo izlaza.(pogledaj bananicu - ima izlaz za levi, desni i masu).:smash:

Evo prave slike, mislio sam da je neće nositi i pokazivati prodavcu, već će reći šta mu treba.

Prilozi

• mono.jpg
    mono.jpg
    4.6 KB · Pregleda: 26
Jel neko od vas koji preporucujete te adaptere skontao da coveku trebaju dva ista mono kanala koji predstavljaju mix prvobitnog stereo zvuka?

od stereo zvuka (L+R) mi trebaju dva mono kanala (LR + LR)

Mixanje sigurno ne rade ti adapteri, tako da, neki kvalitetan plugin i to je to.

Dobro nije mi jasno kome treba samo desni,...
a da kupi stereo bananicu i jeftini kratki mikrofonski kabal(1m), dva 3.5mm ulaza ženska ili po želji konektor (sve 200 din)
Podeli kabal, blankira, zalemi dve žice iz dva kabla na desni kanal, duži pin na bananici. Dva šilda na masu i sa druge strane na dva ženska 3.5mm konektora zalemi po jednu žicu, na desni i masu.
Po jednu žicu iz svakog kabla seče sa obe strane, koja bi išla na levi kanal. Boja žice nije važna, samo da je ista sa obe strane i to je to, 10 minuta posla.
Dali bi moglo tako?

Poslednja izmena:
Ne :)
Hoću da kupim konektor. Ništa neću da pravim.

Ispade najelegantnije rešenje kx plugin.

U Kanibalu prave sve što ti padne napamet, sada su u Piramidi, glavna zgrada na prvom spratu.
Za to što ti želiš, verovatno nepostoji gotov adapter i ako nije tajna čemu izdvajanje dva desna kanala, tj. pola zvučne slike?

Ko govori o dva desna kanala?

Zakomplikovali ste nesto sto se zavrsi za 30 sekundi preko kx drajvera.

Onda onaj adapter 3.5mm MM (mono, muški) na 2x3.5mm MF (mono ženski), sa poslednje slike, za manje od 50 din.
Ne paziš na času - to ne radi tako.
Ako utakne stereo bananicu u mono ženski neće dobiti mono na izlazu već samo jedan kanal.
Samo sa pravljenjem to se može izvesti - na može sa onim mono razdelnikom.:eyebrows:

To mogu , ali neću :)

U suštini bi bi da se *ebes a da ti ne uđe. Nećeš da ubacuješ plugin za drajvere, nećeš da napraviš adapter... Onda uživaj u tome kako je sada. :wall:

Ne sećam se da se poznajemo, pa da medju nama vlada ovakav ton ophodjenja. Pokušaj da se kontrolišeš.

Inače, šta ja hoću samo ja odlučujem a da pravim nešto što ima gotovo neću.

Nazad
Vrh Dno