Šta je novo?

Amnesia: The Dark Descent

Ni ovde nema oruzja. Samo skrivanje i bezanje. :)

Ni ovde nema oruzja. Samo skrivanje i bezanje. :)

kao neki pacov. nema sta da se igra ako ne mogu da kasapim neprijatelje. i u cs mogu da cucim po coskovima i da se nadam da me nece videti :D

salu na stranu. nisam neki fan horor zanra, ali ovo deluje stvarno dobro. svakako je drugacije, sto je velika promena od nebrojeno puta ispricanih prica, i samim tim ne moze da bude lose.
kad zavrsim ispite bacicu se i na prvi deo pa posle i na ovo.

Pa bas to odsustvo oruzja, ti utera strah jer gledas panicno svako malo da ne izbije neka frka :)

U ovom i prethodnim (penumbra serijal) ostvarenjima od ovih divnih momaka, nema vatrenog oruzja i igra je stravicnija od vecine danasnjih horora :)

Meni je Amnesia mnogo strašnija igra od svih delova Penumbre. Takođe u Amnesia je uveden fazon sa dve skale zdravlja (psihičkog i fizičkog) što ja nisam viđao u igrama i moram reći da je u pitanju sjajna ideja koju se nadam da će preuzeti i drugi timovi.

Ta fora sa psihickim i fizickim zdravljem je prvi put ubacena u
"Call Of Cthulhu: Dark Corners of the Earth" gde si mogao da poludis i ubijes samog sebe...takodje je postojala vrtoglavica efekat straha i zadihanosti :)
Svi koji niste porbali pod obavezno da odigrate!!! JESMO SE RAZUMELI :D

A sutra cu da probam igru pa javljam utiske :)3

Pretece me Jovyland :)

Ovo obecava. DObro grafika nije neka ali vredi odigrati. Idem u "prodavnicu"da uzmem jedan primerak.

Kako sam se oduzeo... KAKO SAM SE ****NO ODUZEO kada mi se pojavio niotkuda po nekom randomu valjda mumificirani duh uz neke neartikulisane zvuke... jao bre, ovo mi se nikad nije desilo, srcka mi je bila u grkljanu :D

Preso sam demo, pa moram i ovo da grunem i nastavim, valjda se onaj moj stabilizovao posle demoa.:D

BTW, kad vec spominjete horor pucacinu, jel igrao neku Nosferatu-a? Po meni ultimativna hororcina.

To je jedina hororcina koju nisam jos odigrao :) Cenim da ta igra uz penumbru i call of ctuhlu predstavlja krem drustva :)

Obavezno odigraj Nosferatu. Za danasnje pojmove grafika je tesko s***e ali je zesca horor igra ima da te istrese iz gaca.

Call of cthulhu je fenomenalna i poslednja dobra horror igra koju sam odigrao. Zbog toga će mi ova Amnesia leći kao budali šamar. :D

Dobar je bio Call of Cthulhu, tu isto na pocetku nemas oruzije kolko se secam...ali ipak mi je bila veca frka u Silent Hillu...pogotovu u ambulantama...alternativnim...

Poslednja izmena:
Ok mi je igra,nista spektakularno,jedino mogu da kazem da je sama atmosfera u igri vrhunski odradjena,bas je ono sto se kaze brrrrr :d

Ta fora sa psihickim i fizickim zdravljem je prvi put ubacena u
"Call Of Cthulhu: Dark Corners of the Earth" gde si mogao da poludis i ubijes samog sebe...takodje je postojala vrtoglavica efekat straha i zadihanosti :)
Svi koji niste porbali pod obavezno da odigrate!!! JESMO SE RAZUMELI :D

Ma stoji mi na hardu već pola godine al nisam uspeo da nateram da radi (Win7).

Inače, stigla mi je Amnesia pa ću večeras da probam full. Jel se igra nastavlja gde staje demo ili je drugačiji početak?

Nosferatu sam igrao i prešao. Hteo sam da pređem i na najtežem nivou ali je to mnogo gadno i strašno jer imaš vremensko ograničenje tako da nema vremena za štekanje.

Call of Cthulhu sam igrao kad je izašao, fenomenalna igra.

Ali, znam lika koji je igrao pre mesec dana (Vista, ATI grafička) i igra mu je imala takve bagove da je prelaženje igre nemoguće. Ladno je morao da skida save pozicije sa neta da bi prešao te bagovite delove.

Inače, stigla mi je Amnesia pa ću večeras da probam full. Jel se igra nastavlja gde staje demo ili je drugačiji početak?

Iz demo-a fali jedan deo, u full igri cela ta demo deonica traje malo duze, inace igra bas ima smek. Stigao sam da igram mozda sat vremena...

Call of Cthulhu sam igrao kad je izašao, fenomenalna igra.

Ali, znam lika koji je igrao pre mesec dana (Vista, ATI grafička) i igra mu je imala takve bagove da je prelaženje igre nemoguće. Ladno je morao da skida save pozicije sa neta da bi prešao te bagovite delove.

Takav je bio i kad je izasao, bila je jedna nepredjiva deonica kada je sve na mapi crno... Stvarno steta sto jos uvek ima bagova...

^Ja sam na toj deonici stao i nikad nisam nastavio dalje...Iako se ne odusevljavam ovakvim "pasivnim" horor igrama odoh da probam kad toliko hvalite. :)

Ja sam taj problem sa crninom u Call of Cthulhu isto imao na XP-u i na ATI kartici :) skinuo zakrpu ili neki ispravan save, ne secam se vise i igra je savrseno tekla glatko bez ijednog problema nakon tog :)

Ja sam tada imao nvidiu, ne secam se koju tacno, ali je tada to bio neresiv problem, cak je bila i tema na zvanicnom forumu koja tada nije resena, presao sam je dosta kasnije i opet je nesto brljavilo

Da se vratimo na temu :) upravo igram igru i atmosfera je sjajna, graficka zahtevnost je malo veca s obzirom na grafiku u igri. Ali to mu dodje normalno jer je igra teska ispod 1GB. Videcemo kako se prica razvija :)

Odlična igra, zaista stvara nelagodu. Zagonetke su odlične i sasvim logične, posebno ona sa pokretanjem lifta, taj deo sam upravo završio.

I postaje sve bolje :) Stvarno odlicna atmosfera, bas nabija teskobu... I zvuk je stvarno odlican, znaci stvarno je treba igrati u mraku i sa dobrim slusalicama :)

Savršena sesija ove igre mora ispuniti sledeće uslove:

- olujna noć sa puno kiše i grmljavine
- obližnja tvrđava ili koliba u šumi
- prostorija u kojoj ćemo igrati mora biti mala i obavezno da ima utikač
- laptop sa dobrim sluškama

Ko se igrajući u ovim uslovima ne istraumira za ceo život taj nije normalan :p

Poslednja izmena:
U tim uslovima mogu da se istraumiram i dok gledam teletabise a ne igrajuci ovo :D

igrao sam sinoc i ugasio nakon 5-7 minuta,ovo je previse jezivo za mene :D jos odma na pocetku igre kad su poceli oni glasovi sam se istraumirao

Metacritic 8.3/9.5
Game Informer 9.3
IGN 8.5
Eurogamer 8.0

Mislim super je igra ali su ocene malo previsoke. Doduše slična situacija je bila i sa Torchlight-om.

Mada bolje što je igra dobila ekstra ocene, možda im to osigura veći budžet za novu igru (pa da ne budem morao da gledam iste buriće, kutije i čudovišta na svakom ćošku). Ionako krševi od igara dobijaju stotke a ja te igre ne mogu da igram duže od 5 minuta dok je me je ova baš zaintrigirala.

Edit: Kako bi ovo bila neverovatna igra da je na njoj radio tim od 50tak ljudi istim entuzijazmom sa kojim su ova trojica, četvorica odradili igru.

Poslednja izmena:
Ljudi !!

Ova igra je fenomenalna i u potpunosti opravdava ocene koje je dobila. Iskidao sam se od straha. Hvata me jeza, jednostavno igra je tako koncipirana da je čoveka strah da ide napred. Zvuk je fenomenalan. Grafika nije nešto i to mi u ovom slučaju apsolutno ne smeta. Pravi pravcati horor sa odličnom pričom i atmosferom.

Grow some balls and continue you fucking wimps !! :D

Nazad
Vrh Dno