Šta je novo?

Klokovanje procesora Core2Duo E7500

Mileceto

Cenjen
Učlanjen(a)
14.08.2010
Poena
154
Imam procesor Core2Duo E7500 2.93Ghz, maticna je ASUS P5KPL/1600, graficka HD5770, napajanje LC Power 550W, hteo bih da klokujem procesor pa me znaima sledece:

1. Koliko bi bilo optimalno da se klokuje, a da radi stabilno, da li bi mogao na 4Ghz ili bar 3,6 - 3,7Ghz?

2. Koliko bih klokovanjem prosecora dobio na performansama, da li bi se primetila razlika u igricama, i uopste ovako?

3. Kakav bi kuler trebao da se stavi za hladjenje, neka prepruka, Cooler Master, Chieftec...?

Hvala unapred

cooler bilo koji malo mocniji
moja preporuka ono sto ja ima zalman cnps 9500 🙂
e sad za oc imas toliko tema
3.6 bi trebao bez problema e sad za malo vise to je stvar vec do svega
primerak cpu ploce itd.....
pa sto se tice igara sve zavisi od same igre
ako ti sad radi na 60fps ako i malo dobijes sa oc cpu to nes da primetis
jedino verovatno malo brza ucitavanja i sl.

Aha, ok... Ja sam mislio da bi dobio mnogo ako bih klokovao, ali posto bi performanse bile minimalne onda nema potrebe klokovati, inace sve radi ok i igrice bez problema...

E sad znaima me jos samo nesto, koliko je tu bitan faktor procesor sto se tice igara, da li bi se osetila neka veca razlika kada bi uzeo neki Core2Quad recimo ili bi sve manje vise bilo isto, ( rezolucija 1440x900 ne vise od tog) neki su mi rekli da bi razlika bila minimalna (otprilike 5fps vise nego sa ovim procesorom koji imam) i savetovali su mi da je graficka najbitnija (tj. bitan je i proc naravno, ali ne toliko koliko graficka za igrice)

ako os da dajes pare za neke bolje performanse bolje menjaj grafiku 😉

Aha, ok... Ja sam mislio da bi dobio mnogo ako bih klokovao, ali posto bi performanse bile minimalne onda nema potrebe klokovati, inace sve radi ok i igrice bez problema...

E sad znaima me jos samo nesto, koliko je tu bitan faktor procesor sto se tice igara, da li bi se osetila neka veca razlika kada bi uzeo neki Core2Quad recimo ili bi sve manje vise bilo isto, ( rezolucija 1440x900 ne vise od tog) neki su mi rekli da bi razlika bila minimalna (otprilike 5fps vise nego sa ovim procesorom koji imam) i savetovali su mi da je graficka najbitnija (tj. bitan je i proc naravno, ali ne toliko koliko graficka za igrice)

Za tu rezoluciju ti ništa jače ne treba. Ni proca ni grafa. Čak i da kupiš neki HD monitor (1920x1080 i više) - što bi bile pametno uložene pare - bićeš više nego OK za većinu igara.

Uživaj i čuvaj pare za pravi upgrade... :wave:

Nazad
Vrh Dno