Šta je novo?

Gigabyte is faking again? - GV-R567HM-1GI

A da nije neka fora hypermemory ili slicno, ako nije onda je stvarno GB napravio veliki zaeb...:bottle:

Izgleda da je u pitanju proizvod za azijsko tržište. I nije poenta u tome da li piše Hyper Memory, već u tome što je jedina količina memorije koja se pominje na ambalaži 1GB. Nigde ni traga od 512MB. Na prednjoj strani kutije stoji "Hyper Memory 1GB" (prvi red), "GDDR5" (drugi red), a na nalepnici sa specifikacijom piše "HM to 1GB GDDR5/128 bit". Krajnje nizak potez Gigabyte-a, rekao bih: klasično zavlačenje (neukog) kupca. I ne nešto što bi se očekivalo od proizvođača koji ipak važi za renomiranog.

Nisam baš siguran da je to samo slučajna greška. Već imaju istoriju oko toga :type:
Ako pogledamo slična priča je sa pločama P55-UD3L i P55-US3L. Na prvi mah reći ćemo P55, ali ako pogledamo specifikaciju one su H55.

Pa to j samo jedan u gomili marketingskih poteza ne samo Gigabyte vec i ostalih. Setite se samo Turbo cache i Hyper memory grafika, sve su bila u tom fazonu. Jedino sto smo se u poslednjih 2 godine malo odvikli od toga. Informisanje je najbolji lek bio i ostao ;)

Te stvari su uobicajene za low-end karte do 100$ sa malo vrama...ali zbog cega HM na karti sa 512 gddr 5 mi nikako ne ide u glavu...

Pa glupost cista, kao da ce njoj trebati vise od 512MB ali *** marketing nema milosti, mnogo bolje izgleda kad na kutiji pise 1GB ;)

No big deal,odes u radnju i zamenis za 1gb :)
To bi se u srbiji vrlo lako resilo.

Pa i shta ce joj 1GB? Ovo je za klince koji kupuju "dzifors sa giga rama", i slichne neznalice.

Nisam baš siguran da je to samo slučajna greška. Već imaju istoriju oko toga :type:
Ako pogledamo slična priča je sa pločama P55-UD3L i P55-US3L. Na prvi mah reći ćemo P55, ali ako pogledamo specifikaciju one su H55.

E za ovo ste bogami u pravu !

Posle ove i teme o ploci 890x izbubio sam potpuno poverenje u gigabyte i necu ga vise ni preporucivati ni kupovati. Ako su spremni na ovako nesto, ko mi garantuje da i na drugim plocama nema nekih usteda, samo zato sto se to ne vidi na prvi pogled...

Pa ti ako kupujes samo na osnovu onoga sto pise na "tarabi" onda blago tebi.

Realno sve je to isto ako gledas gornji segment.
U donjem svi prave ustede i realno tu je najbolji MSI jer je najjeftiniji a nije najlosiji cak daleko od toga.

Poslednja izmena:
Pa ti ako kupujes samo na osnovu onoga sto pise na "tarabi" onda blago tebi.

Ako je ovo bilo meni upuceno.

Naravno da ne, ali izbegavam odredjene "renomirane" proizvodjace. Poverenje se tesko stice, a lako gubi.
Ako rade ovako nesto, verovatno su u nekoj krizi ili sl, sto moze da znaci da i "proverene ploce" mozda imaju one lose elektrolite ili tako neke probleme koji se ne primete bez neke duze eksploatacije... Zasto bih rizikovao.

Ako je ovo bilo meni upuceno.

Naravno da ne, ali izbegavam odredjene "renomirane" proizvodjace. Poverenje se tesko stice, a lako gubi.
Ako rade ovako nesto, verovatno su u nekoj krizi ili sl, sto moze da znaci da i "proverene ploce" mozda imaju one lose elektrolite ili tako neke probleme koji se ne primete bez neke duze eksploatacije... Zasto bih rizikovao.

Prijatelju elektroliti su prestali da se koriste odavno.

Svi prave ustede, Svi su u krizi, pa zato se valjda i zove svetska ekonomska kriza.

Realno ti sada imas 3 proizvodjaca na svetu koji prave komponente MSI, ASUS i Gigabyte, namerno ovim redom, jer je za nas realno MSI najbolji, najbolje cene, a kvalitet sve bolji i bolji, ASUS se jako dugo kod nas prodaje jos pre Gigabyte-a koliko su meni rekli, ali je ASUS skuplji od MSI o Gigabyte necu ni da pricam jer je on ranije bio uglavnom mnogo skuplji od oba ova ali su tek skoro krenuli da obaraju cene na tim jefitnim modelima.

Sto se tice kvaliteta sve je to isto SR*** osim ako ne kupujes nesto skuplje modele sto je za nas vec dugo vremena samo naucna fantastika.

Prijatelju elektroliti su prestali da se koriste odavno.

?
Ako pogledam u bilo koju maticnu plocu vidim gomilu elektrolitskih kondenzatora. Sad su doduse u modi ovi solid caps, ali koliko vidim oni samo ne koriste tecni elektrolit. Nisam dovoljno kompetentan, ali po meni su i oni elektrolitski kondenzatori, samo druge vrste :)

Vrh Dno