Šta je novo?

Say goodbye to your monthly cable bill

isto je bilo i sa MMSom - kad je Apple predstavio iPhone 2007. rekao je: kome treba MMS za slanje slika - pobogu zasto bi koristili taj skrndelj od GSM servisa kad imate, vec 40 godina, daleko nepredniji internet servis: mail.

A šta su rekli onda za multitasking i flash? Kome to treba imate _______ šta imamo? :trust:

Flash je nepotreban danas. Necu prepisivati ono sto je Daniel E. D. odnosno, kasnije, Steve Jobs vec rekao.

ARM i memorija u iPhone 2G i 3G jednostavno nisu dovoljni za multitsking - ili: ovi uredjaji bi bili bi mnogo losiji (tromiji) prilikom koriscenja (losiji odziv...) da je Apple dozvolio multitasking za 3rd party aplikacije. (sto se danas moze lako proveriti ako se instalira iOS 4 na iPhone 3G sa omogucenim multitaskingom i iOS4 na 3G bez multitaskinga... hint: RedSnow)

pored toga, Appleu je trebalo vremena da napravi okruzenje za kontrolisani multitasking kakav danas ima iOS 4 koji ima svojih prednosti u odnosu na npr. Android multitasking.

Poslednja izmena:
(sto se danas moze lako proveriti ako se instalira iOS 4 na iPhone 3G sa omogucenim multitaskingom i iOS4 na 3G bez multitaskinga... hint: RedSnow)

iOS4 na 3G je sam po sebi samoubistvo, ne zbog multitaskinga, već zbog neoptimizovanosti za stari hardver. A multitasking radi ok kada se instalira Backgrounder sa Cydije i neki switcher, tako da to pada u vodu.

pored toga, Appleu je trebalo vremena da napravi okruzenje za kontrolisani multitasking kakav danas ima iOS 4 koji ima svojih prednosti u odnosu na npr. Android multitasking.

Kojih prednosti? Ne trollujem, stvarno me zanima.

Ma nista, samo da je svaka rasprava sa tobom&co. bespovratno izgubljeno vreme.

Izgubljeno vreme jer se tebi&co. se ne može ništa reći, jer imate zabetonirano šablonsko fanboy mišljenje (copy/paste) i šta god neko rekao, vi samo paste-ujete jedno te isto.

Šta sam to konkretno u ovoj temi loše napisao pa moraš da braniš kovača od mene?

Da li bi neko mogao da mi objasni sta je ovde toliko inovativno, novo, fascinanto i "re-invented"? Vec odavno vidjen i oproban koncept.
Sudeci po recenom, ovo vise izgleda kao iznudjen potez na brzaka dok Google, Samsung, LG i ostatak anti-Apple ekipe zavrsava svoju pricu.

Poslednja izmena:
Ali zasto ulazis sa njim u bilo kakvu raspravu? ...

zato sto nije jedini... :)

ima jos x ljudi koji razmiljaju na shadowov nacin i imaju slican stav :) ...

a osim toga bio sam 10tak dana na moru bez neta :D

Izgubljeno vreme jer se tebi&co. se ne može ništa reći, jer imate zabetonirano šablonsko fanboy mišljenje (copy/paste) i šta god neko rekao, vi samo paste-ujete jedno te isto.

ne bih se slozio sa tobom da je nase misljene zabetonirano: evo mnogima se ne svidja iTunes 10 ikonica :D
salu na stranu, ovde se radi o mnogo ozbiljnijim stvarima nego "Apple fanboys copy&paste" - ako to ne mozes da vidis/sagledas/povezes, plz preskoci ovu temu. ;)

iOS4 na 3G je sam po sebi samoubistvo, ne zbog multitaskinga, već zbog neoptimizovanosti za stari hardver. A multitasking radi ok kada se instalira Backgrounder sa Cydije i neki switcher, tako da to pada u vodu.

iOS4 radi ok na 3G. Multitasking moze da ga ubije totalno zbog nedostatka 1) memorije i 2) CPUa.

moram priznati da MT iz Cydije nikada nisam probao na 3G; moguce je da radi bolje nego Appleov multitasking.

Kojih prednosti? Ne trollujem, stvarno me zanima.

iOS ne dozvoljava da aplikacija ode bezglavo u background i radi sta hoce vec mora da odabere jedan od pet, ako se ne varam, nacina na koji ce obitavati u backgroundu. Sve ovo ima za posledicu da 3rd party aplikacije daleko manje srcu bateriju, memoriju i procesor za razliku od androida. Ja cenim da ce Google u jednoj od buducih verzija Androida uvesti slicno pravilo kao sto je uveo i ubijanje aplikacija na daljinu ;) jer jednostavno ovaj nacin multitaskinga koji je Apple uveo ima daleko vise smisla od onoga kako radi Android danas.

dobro pitanje: koju pricu?

Poslednja izmena:
Pa nista novo sem toga sto je po apple receptu napravljeno, po principu "sipas i ne mislis".

Zar nije Google jos proletos najavio ovo isto, samo malo drugacije?

http://gizmodo.com/5543822/what-is-google-tv

Uz to su pricali i kako ce da razvlace svoje opticke kablove do pretplatnika, prakticno zele da naprave svoju infrastrukturu, kako bi obezbedili sto brzi/bolji ugodjaj za musterije (po njihovim recima).

Sta rade sada i da li nesto rade pojma nemam; nesto me posebno ne interesuje niti odusevljava celokupna prica (osim dela o postavljanju paralelne infrastrukture sto jeste interesantno i neki su to odmah ocenili kao prve korake gugla u pravljenju 'paralelnog' interneta)

Zar nije Google jos proletos najavio ovo isto, samo malo drugacije?

http://gizmodo.com/5543822/what-is-google-tv

Uz to su pricali i kako ce da razvlace svoje opticke kablove do pretplatnika, prakticno zele da naprave svoju infrastrukturu, kako bi obezbedili sto brzi/bolji ugodjaj za musterije (po njihovim recima).

pogledaj http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=238300 , lepo sam pitao kako zamisljaju da ubrzaju prikazivanje sajtova (download) onim sajtovima koji ima plate.

da bi mogli da izvedu tako nesto treba im ili infrastruktura (kablovi) ili dil sa gomilom ISPova sirom sveta i hosting firmama... tako da to razvlacenje kablova za Google TV ima itekako smisla i u kontekstu ove vesti - 'paralelnog' interneta, kao sto si napisao :) ako ce da budu najveci provajder i da kontrolisu saobracaj... :smash:

Hitno moramo da nađemo Džona Konora i zaštitimo ga, osim ako ga posetilac iz budućnosti već nije našao i likvidirao. :smash:

pogledaj http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=238300 , lepo sam pitao kako zamisljaju da ubrzaju prikazivanje sajtova (download) onim sajtovima koji ima plate.

da bi mogli da izvedu tako nesto treba im ili infrastruktura (kablovi) ili dil sa gomilom ISPova sirom sveta i hosting firmama... tako da to razvlacenje kablova za Google TV ima itekako smisla i u kontekstu ove vesti - 'paralelnog' interneta, kao sto si napisao :) ako ce da budu najveci provajder i da kontrolisu saobracaj... :smash:

Kroz guglove servere i njihov intranet po nekim procenama vec sada prolazi 20% internet saobracaja.

Ukoliko razvuku svoju infrastrukturu i isporucuju sadrzaj onako kako misle da treba imacemo zatvorenu 'software+hardware' kombinaciju koja ce biti permamentna pretnja za slobodan protok informacija. Jako opasna situacija koja jednostavno ne sme da se dozvoli.

Mada kapiram da to tebe preterano ne tangira (kao napr. mene) jer mislis da je kombo softver+hardver (apple-ova filozofija) bolje resenje nego "bozemioprosti" sloboda izbora :)

Meni nikada nije ni bila jasna ta Google reputacija "dobre" kompanije, pretpostavljam da je to krenulo od samog Google.

Mada kapiram da to tebe preterano ne tangira (kao napr. mene) jer mislis da je kombo softver+hardver (apple-ova filozofija) bolje resenje nego "bozemioprosti" sloboda izbora :)

naravno da me tangira. ako Google izvede ovu akciju, Microsoftov decenijski monopol ce izgledati kao mala beba :)

i ne kapiram zasto je to isto kao i Apple. Appleov monopol u nicemu ne ogranicava konkurenciju niti ne vezuje korisnike za sebe na "nelegalan" nacin (upotrebom property formata i protokola) vec guraju stvari napred vec decenijama.

naravno da me tangira. ako Google izvede ovu akciju, Microsoftov decenijski monopol ce izgledati kao mala beba :)

i ne kapiram zasto je to isto kao i Apple. Appleov monopol u nicemu ne ogranicava konkurenciju niti ne vezuje korisnike za sebe na "nelegalan" nacin (upotrebom property formata i protokola) vec guraju stvari napred vec decenijama.

Pa ni gugl nece da bude monopolista - zamisli situaciju gde ti je gigabitni internet besplatan ali ti tu i tamo iskoci po neka reklama, sajtovi koji placaju guglu se otvaraju extra brzo a oni 'nezavisni' nesto sporije, gde ti TV/radio program isporucuju za sitne pare.

Mislim, moci ces da koristis i usluge klasicnog ISP-a gde nema privilegovanog sarzaja ali je protok sporiji a usluga skuplja.

Nema ogranicavanja konkurencije, nema vezivanja korisnika na nelegalan nacin - izbor i dalje postoji. A ne sumnjam da ce u ovakvom scenariju vecina da pozeli guglovu uslugu i to po cenu licne slobode (malo prejako receno). A to sto ce se time ostaviti mogucnost jednoj kompaniji da ti uredjuje sta vidis a sta ne vidis na globalnoj mrezi, who cares, sve dok ima 'hleba i igara' aka jeftinog TV striminga.

Ofc koristice se otvoreni standardi (TCP/IP, streaming tehnologije itd), a u stvari ce servis da bude potpuno hermeticki zatvoren i uredjivan po volji gugla.

Bas kao sto to danas radi Apple u svom domenu.

Bez ikakve uvrede i želje da se svađam moram da primetim da si konačno uhvaćen kako braniš kontroverzne poslovne poteze druge strane, za šta su Apple fan-ovi stalno optuženi. ;)

Poslednja izmena:
Bez ikakve uvrede i želje da se svađam moram da primetim da si konačno uhvaćen kako braniš kontroverzne poslovne poteze druge strane, za šta su Apple fan-ovi stalno optuženi. ;)

Branim?

A sto malo ne procitas postove pa onda lupis ovako nesto? :D

Jesi li to zakljucio iz onoga sto sam napisao tek 2 posta iznad (nadrealna situacija, quotovacu sam sebe heh)

Ukoliko razvuku svoju infrastrukturu i isporucuju sadrzaj onako kako misle da treba imacemo zatvorenu 'software+hardware' kombinaciju koja ce biti permamentna pretnja za slobodan protok informacija. Jako opasna situacija koja jednostavno ne sme da se dozvoli.

Mada kapiram da to tebe preterano ne tangira (kao napr. mene) jer mislis da je kombo softver+hardver (apple-ova filozofija) bolje resenje nego "bozemioprosti" sloboda izbora

Eto sta se desava kad zuris i ne pratis diskusiju :)

Zašto da čitam postove iznad kad se moj komentar odnosi isključivo na jedan post, i to onaj iznad njega, čudna li čuda. Kad sam rekao da si uhvaćen mislio sam na taj jedan post.

Poslednja izmena:
Zašto da čitam postove iznad kad se moj komentar odnosi isključivo na jedan post, i to onaj iznad njega, čudna li čuda. Kad sam rekao da si uhvaćen mislio sam na taj jedan post.

Zasto da citas postove iznad? Pa da (nemoj da se uvredis), 'ne bi ispao glup u drustvu'.

Za one sa jeftinijim ulaznicama (u ovom slucaju onima koje mrzi da procitaju par redova teksta), evo i konkretnog objasnjenja - pecnuo sam kovaca tvrdnjom da mu sigurno nece smetati neki buduci monopol gugla jer po njegovim recima najbolji kombo koji kompanija moze da iznedri je hardver+softver; u slucaju apple-a to je recimo PC+OSX, u slucaju gugla to je FTTH(fibre to the home)+internet servisi/sadrzaj.

Posto sam tvrdis da volis da analiziras pojave u drustvu, analajz dis - kako to da kovacu i tebi (a zatim i svim ostalim zaljubljenicima u korporaciju iz Kupertina) ne smeta hermeticka zatvorenost apple-a, cak racionalizujete i nalazite sve moguce razloge i opravdanja, a izrazito ste protiv (pazi sad dobro!) POTPUNO ISTOG obrasca ponasanja koju ce po svemu sudeci probati da uspostavi gugl?

Ja priznajem, eto naivan sam, meni uzasno smeta i jedno i drugo.

Kao što recimo dozvoljavaju drugima da prodaju aplikacije, filmove i muziku iPhone korisnicima, na primer? Pa su onda malo rešili i da ucenjuju izdavače elektronskih knjiga koji sarađuju i sa konkurencijom.

Sta ce uopste novom Apple TV usb port? Jel neko rekao hacking? Opasan je Steva.

Vidiš to nisam provalio, pa stvarno ima USB! Namazan je Steva nema šta. Ako je siguran da će proizvod biti uspešan onda ga malo osakati dok ove nesigurne obogati sa nekom totalno neočekivanom opcijom. Dodaš uz to malu cenu Apple TV i čak i ako zakaže prvobitna namena opet postoji šansa da će ljudi kupovati spravicu za nešto drugačije namene.

Najbolji pokazatelj koliko su kvarni jeste ova slika:

whatis_gallery_slide220100901.jpg

Sve su označili osim USB porta. Čak se ni u info tekstu nigde ne pominje USB. A smem da se kladim da ogroman broj Apple korisnika neće ni provaliti da ima USB.

Nešto neće da prikaže oznake portova, pogledajte na http://www.apple.com/appletv/#undefined pomenutu sliku, tamo je sve lepo prikazano.

Poslednja izmena:
A čemu služi taj USB. I čemu je služio na prethodnom Apple TV-u.

@salac lepo si sve obrazlosio u postu #50! ali najbolji (najkvalitetniji) kombo jeste saoftware+hardware i ne vidim tu prostora nekoj diskusiji uopste (jedino cena moze biti na strani druge varijante).

problem razdvajanja software i hardwarea je u tome sto se otvaraju vrata za favorizovanje pojedinaca od strane najaceg u kombinaciji software i hardware kompanija.

ovo sa Googleom isto je kao i sa Appleom - ako ti se ne svidjaju uslovi, idi kod drugog. sto je po meni sasvim posteno i ok.

Apple je daleko od hermeticki zatvorenog. Sta je tu hermeticki zatvoreno??

Kao što recimo dozvoljavaju drugima da prodaju aplikacije, filmove i muziku iPhone korisnicima, na primer?
problem je sto je Apple napravio i hardware i software - to je paket. nije kao u slucaju microsofta. ovde ako ti se ne svidja kako funckionise iPod i iTunes onda idi kod drugog. niko ti ne brani. Apple nudi kompletan proizvod a ne samo deo proizvoda - proizvod je software+hardware i naravno da imaju apsolutno pravo da odredjuju kako ce raditi i jedna i druga komponenta.

Poslednja izmena:
A čemu služi taj USB. I čemu je služio na prethodnom Apple TV-u.

Predpostavljam za servisere tj. za testiranje uredjaja. Koliko znam nisi mogao da koristis usb flash ili externi usb HDD.

Ali upravo je Apple TV bio odlican za hackovanje. I to od prvog dana. Zasto bi ostavili usb port ako je hackovanje bilo toliko zastupljeno na prethodniku? Zato sto im odgovora. Ne mislim da je usb port presudan da se moze uredjaj hackovati, vec da je presudan za rad hackovanog uredjaj (radi koriscenja npr. usb memorije ili usb HDD).

Npr. kako je Apple TV zamisljen on ima solidne sanse za uspeh na vrlo razvijenim trzistima npr. Amerika. Ali sta cemo sa manje razvijenim trzistima gde caruju jeftini dvd i usb plejeri? E pa u tom slucaju hackovan Apple TV je zeznut igrac. Ima kvalitet i par mogucnosti koje drugi nemaju a cena nije takva da te odbije od kupovine.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno