Šta je novo?

Remote file management

• Začetnik teme Začetnik teme Chupo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Chupo

Slavan
Učlanjen(a)
02.12.2007
Poena
380
Postoji li neki program kojim mogu da sortiram fajlove na kompu preko recimo laptopa.

Fora je u tome što nekada moj burazer zasedne za "veliki" računar da igra igrice ili gleda film, a ja bi da sortiram neke slike ili muziku na kompu, pa bi mi najviše odgovaralo da mogu da "šaltam" fajlove po folderima, bez da ometam burazera. Ima li neki program koji bi mi omogućio tako nešto, bez mešanja sa mrežom, tj. prebacivanja fajla preko mreže.

Nadam se da vam je jasno šta mi treba.

Ja za take stvari na Win XP-u koristim Remote Desktop sa tim što sam odradio "hack" terminal server servisa kako bi omogućio istovremen neometan rad lokalnog i remote korisnika.

Šeruj foldere koji ti trebaju i onda kroz neki fajl menađžer to radi. Ja bez problema slušam muziku i gledam film, iako je na tom računaru velika bitka u wow-u.

Mogu ja to da radim. Mogu da kopiram sa jednog harda na drugi, ali je problem što se to odvija preko lokalne mreže. Znači čak i ako menjam folder na istoj particiji, on krene da vuče preko mog kompa (laptopa) i zauzeće mreže ode na 90+%. Fajlovima lako pristupam, i mogu da gledam filmove recimo, ali je njihvo pomeranje veoma sporo do nemoguće. Meni treba nešto što će da zadaje komande "velikom" kompu, i da se one tamo odvijaju.

Nadam se da kapirate šta mi treba.

Mogu ja to da radim. Mogu da kopiram sa jednog harda na drugi, ali je problem što se to odvija preko lokalne mreže. Znači čak i ako menjam folder na istoj particiji, on krene da vuče preko mog kompa (laptopa) i zauzeće mreže ode na 90+%. Fajlovima lako pristupam, i mogu da gledam filmove recimo, ali je njihvo pomeranje veoma sporo do nemoguće. Meni treba nešto što će da zadaje komande "velikom" kompu, i da se one tamo odvijaju.

Nadam se da kapirate šta mi treba.

Ja ti napisah koje je rešenje, na toj mašini na kojoj ti burazer ponekad zasedne kreiraš još jedan korisnički nalog, odradiš pomenuti jednostavan hack terminal server servisa i imaš mogućnost da zajedno sa burazerom koristiš isti računar, neometano, svako u svom nalogu. Na taj način ćeš bilo kakvu manipulaciju podacima raditi na tom računaru lokalno, tj. ništa od podataka neće ići kroz mrežu kao u slučaju pristupanja šerovanim diskovima/folderima.

Nazad
Vrh Dno