Kaže čovek koji je odavno video (i koristi[o]) OSX, tako da te tvoje predrasude i ostavi za neke druge. I ne moraš da budeš drveni advokat driveru, jer ovo nema nikakve veze sa tobom, videli smo i na #benchmark kanalu ircu koliko smaraš i nemaš pojma o čemu govoriš, totalno si irelevantan, a trudiš se da budeš mirođija u svakoj čorbi.
Ovo što sam rekao driveru se odnosilo na ikonu, a ne na dizajn OSX-a, ako uspeš da se napregneš i razmisliš, možda ćeš shvatiti.
trenje, ja se nisam obraćao tebi.

E sad, zašto si se pronašao? Verovatno greškom, ne znam.
@ sirNemanjaPro
Kako nota moze da simbolizuje nesto staro u muzici? Samo je Mocart koristio note?
Mislim da je suvišno da objašnjavam, ali... Note su se pojavile u 6. veku nove ere, ako to ne predstavlja istoriju (muzike), onda ne znam šta predstavlja. Disk je pokazatelj modernog razvoja muzike tj. nosača muzike.
I kakve veze ima kad je neko poceo da se zanima za apple? Dovoljan je jedan susret sa nekim appleovim proizvodom da bi se stekla predstava kakva je to kompanija.
Ti imas veci kredibilitet i "vece" pravo da pricas o appleu nego oni koji su juce kupili iPod? Dokle vise sa takvim stavovima ?
I kakve veze ima to kad je neko prvi put video OS X ? Da li mu to mozda umanjuje pravo da prica kako mu se dopada nova ikonica. :wall:
Posebno sam quoteovao ovih par redova da bi smo se lakše razumeli. Da bi mogli da govorimo o muzici sagovornik mora da poznaje istoriju muzike. Da bi mogli da razgovaramo o umetnosti, druga strana mora imati elementarno znanje istorie umetnosti. Da bi govorili o srpskom književnom jeziku, najmanji zajednički sadržalac bi predstavljao čitanje neke literature.
Za bilo koji dijalog mora postojati neka osnova. To što je neko čuo jednu kompoziciju ili pogledao jednu sliku ili pročitao jednu knjigu, sigurno ne može da pruži kompletnu sliku o veličini lika i dela autora ili ako to posmatramo sa šireg stanovišta, određenog umetničkog pokreta ili određenog perioda.
Switch, Apple proizvodi, su zaokružen sistem i jedino korišćenje njih, kao takvih čini celinu. Znači od iPoda, preko iPhonea, do iMaca i MacBook-a, do softverskih rešenja kao što su iTunes Music Store, iWork, iLife, pro aplikacije, .me servis i naravno Mac OS.
Možda tebi tako deluje, ali ja nigde nisam, nikome, natakao na nos, da ja imam veći kredibilitet od bilo koga ovde, samo ističem da neka mišljenja nisu validna obzirom na njihovo skromno poznavanje materije o kojoj govore. Da ne budem pogrešno protumačen, ovde se ne radi o stručnosti za neki posao, već o konkretnoj temi koja je vezana za par promena kod iTunesa, oko čega je i nastala ova frka.
Na ostala pitanja sam ti već odgovorio u uvodu, nadam se da si razumeo.
Kako si namestio crne pozadine i crnu traku iznad grid view-a?
Flickr ne daje PNG već JPG, tako da sve okolo postaje crno.

Nema alpha blending.