Šta je novo?

lap top gubi mrezu win7

hercegovac

Slavan
Učlanjen(a)
04.03.2007
Poena
320
imam hp 530, i jos jedan desktop u stanu. oba su povezana na telekomov adsl modem.
E sad na oba kompa sam stavio win 7, i desava mi se sledece.
Lap/top gubi mrezu preko lan kabela. nema nekog vremenskog pravila, nekad radi i par sati ok, a nekad izgubi posle par minuta. win kaze da nije uskljucen kabel. resenje je da resetujem modem i onda sve radi ok.
Da li se ovo nekom desavalo, ima li neko resenje,ili da idem ja na xp,:trust: da na xp u je sve radilo OK

Za pocetak probaj drugi kabel a ako ne onda probaj drugi port za LAN na ruteru .
Na kraju ti preostaje da probas drugi ruter ako imas od nekoga. Imao sma slicnih problema pa sam uzeo TP link adsl router i resio problem ;)

ako je u pitanju telekomov ruter HuaWei, onaj HG520s ili HG520i, ti ruteri hoće da "zagpule" kad se zagreju..(ovo iz ličnog iskustva) a obzirom da imaš prikačena 2 kompa ethernet kablom možda se tako greje više, pa je zato probl. češći...meni je desk (XP) vezan kablom za dotični ruter, a lap (W7) wrlss, pošto je u drugom stanu i nemam taj prob.
Ako ti brzina konekcije nije presudna , mislim da u isto vr. imaš oba kompa vezana na ruter kablom, vidi kako će se ponašati, ako npr. lap spojiš bežično.

Ako je Huawei i za to ima resenje bar sam ja tako radio sa mojim .
Podmetnes nesto ispod njega da se bolje hladi ili ako imas neki kuler uperis da ga hladi :p

Vrlo lako može da bude problem koji su pre mene napomenuli. Kada je povezano više računara na ruter, njemu treba više snage za komunikaciju u LAN-u sa njima, pa se možda pregreva, a znajući kako su kvalitetni ispravljači koji dolaze uz havajce, nebi me čudilo da je to problem.

samo da se zahvalim, bio je problem u zagrevanju modema, stavio sam ga malo sa strane da se hladi i sad sve radi ko podmazano

Vrh Dno