Šta je novo?

64bitni ili 32bitni za igre?

nenad222

Cenjen
Učlanjen(a)
07.03.2010
Poena
169
pozdrav,zanima me da li je ukoliko imam 4gb ram memorije da li ce 64 bitni windows biti bolji za igranje ili 32bitni?

hvala!

bolji je 32 bitni u svakom pogledu ;):D

evo iz tvog potpisa vidim da imas 4 gb rama,znaci nije ti palo na pamet do sada da stavis 64bitni windows jer ces tako moci koristiti svih 4 gb rama a ne 3,25?

evo iz tvog potpisa vidim da imas 4 gb rama,znaci nije ti palo na pamet do sada da stavis 64bitni windows jer ces tako moci koristiti svih 4 gb rama a ne 3,25?

ne brate dosta mi je i 3gb potpuno nepotrebno je 4 ,a vise problema sa 64 bitnim aplikacijama itd tako reci gluposti :D

Mada moguce je da sve radi. Moj prijatelj nije imao problema za aplikacijama na 64 bita.
Ono gore sam napisao na sta covek misli :)

ne brate dosta mi je i 3gb potpuno nepotrebno je 4 ,a vise problema sa 64 bitnim aplikacijama itd tako reci gluposti :D

Kakva ULTRAMEGAGIGA GLUPOST!

:bottle: :bottle: :bottle:

hajde nemoj vise davati ovakve savete

koliko sam citao o tome, na 4gb se ne isplati, posto se svi benefiti od dodatne memorije poniste vecim footprintom x64 kernela (jede vise), pa opet ostane slicno slobodno.

x64 na 6 i vise giga...

Kada sam prvi put instalirao 64bit Win7, imao sam problema (BSOD, zapucavanje...), ali sa ovom novom verzijom nemam nikakvih problema i sve mi radi.
Naravno da ti treba 64bit OS ako imas 4GB. :d
Mada, preziveces i bez njega... ;)

64 bitni je daleko bolji.
Ko kaze 32-bitni vidi se da nikad nije ni probao 64 bitni. :)

Na 64bit-nom windowsu 7 radi bar meni sve savrseno, nemam razlog da instaliram 32bit uopste niti bi razmisljao o tome.

Zaboravio si da dodas troll face :D

spray_trollface_copy.png

Cekaj zasto si onda kupio 4GB memorije kad oces 32bitni sistem ?
Moj predlog ti je da uzmes sekiru za meso, preseces pola memorijskog slota i tako ces imati 3Gb memorije i manje ce ti se grejati memorija, imace bolji protok vazduha krzo vodeni hladnjak. A tih 1GB DDR-a prodaj za 150e jer ce to biti unikatno hladjen model, 6 puta bolje od sveg na trzistu.
A savet za OS ti ide na Windows Millenium Edition, najbolje gov**, pardon sistem koji sam ikada probao, bolji od Windows 7 , pogotov od 64bitne verzije, nema Aero i ostale nepotrebne aplikacije, mocices da uzivas u zabadanju sistema svakih 3 minuta.
:eyebrows::sceptic:

hoPsi is funneh again :d

ontopic: btw, koje su to toliko vidljive razlike između 32 i 64?

U igrama nema za sada vidljive razlike jer ni jedna nema mnogo koristi od više od 3 GB rama, a i retke su one koje imaju 64-bit verziju izvršnog fajla, pa čak i u slučaju da imaju nema nekih razlika u performansama.
Druga je stvar to što su 32-bit sistemi prošlost i instalirati 32-bitni sistem na računar sa 4 GB rama ili više nema apsolutno nikakvog smisla.

hoPsi is funneh again :d

ontopic: btw, koje su to toliko vidljive razlike između 32 i 64?
Recimo da After Effects CS4 32bit na mojoj masini jedan video renderuje ravno 6 min, a CS5 64bit 4 i po min, malo li je ,)
Na stranu sto bi na masini sa vise jezgara i vise RAM-a te vise dodeljene memorije po jezgru u multiprocessing opcijama razlika bila jos drasticnija

Poslednja izmena:
meni W7 64bit na 4GB sve perfektno :)))))))))))

ja sam od viste krenuo samo sa x64,nikad apsolutno ni jedan problem nisam imao

(xp 64bit je djubre :D )

Za igre x64 nije uopste potreban. Mada ako radis jos nesto na racunaru onda mozes da ga stavis.

Recimo da After Effects CS4 32bit na mojoj masini jedan video renderuje ravno 6 min, a CS5 64bit 4 i po min, malo li je ,)
Na stranu sto bi na masini sa vise jezgara i vise RAM-a te vise dodeljene memorije po jezgru u multiprocessing opcijama razlika bila jos drasticnija

Covek je pitao za igre, a ne za ozbiljan sw kao sto je Adobe, Acad ...

Kada se budu pojavile 64bitne igre, tek tada ima svrhe za igracku platformu staviti x64 O.S.

Mali test .
http://www.firingsquad.com/hardware/windows_7_gaming/page5.asp

pa ja i govorim za igre al ovde sve neki nobovi ,pa ne kontaju 32 ili 64 da je isti djavo za igre tj. cak bolji 32 za igre;) sto sam mu ja i reko;) to je lepo covek pito citaj gore decoooooooooooo:D:D:D

Poslednja izmena:
manje od 4GB i bez planova za proširenje memorije - 32bit
4GB - apsolutno sve jedno da li je 32 ili 64. Razlike su toliko beznačajne da ih ne vredi ni spominjati.
više od 4GB - 64bit

Da li je 32bit windows bolji za igre? Naravno da nije, sem ako nemate neki hardver iz antičke Grčke ili bar od pre 4 godine. :)

Poslednja izmena:
Ocemo li da crtamo da se ta razlika potire vecom upotrebom memorije za sam OS kada je kernel x64?

Vrh Dno