Šta je novo?

molim za pomoc oko problema..

~animagus*

Čuven
Učlanjen(a)
23.12.2003
Poena
619
..nisam znao na koji forum da ostavim ovu temu,mislim da tema odg ovom forumu...
..elem...pre par dana pojavio mi se problem na sistemu koji se manifestuje zamrzavanjem slike dok radi neka igra i onda moram da uradim restart racunara..desava se na aionu i mass effectu..naime slika se zamrzne,zvuk se ukoci i slika dobije zrnast oblik...
..sa ovim se srecem prvi put...prvo sam pomislio da je virus i da je problem softverske prirode...skenirao sam i g data nije nasao nista...onda sam formatirao disk. ponovo digao win 7,misleci da nesto os brljavi..
...ali prblem je nastavio da se ponovlja...onda sam pomislio da nisu zaprljani kuleri na grafi ili proc..otvorio usisao kuciste i ostavio ga otvorenim...i nastavilo je da se ponavlja...temp gpu i cpu su bile ok kada sam ih proveiro nakon restarta...
...napominjem da se ovo desava u toku igri...do sada mi se nije desilo u dok koristim druge aplikacije...
..konfiguracije iz potpisa..stara 2.5god..
...sta moze da bude..da memorija ne brljavi?

hvala unapred..

Ne znam da li cu ti puno pomoci, ali probaj da stavis(ako imas negde da pozajmis, drugu graficku), a probaj i memoriju drugu, sistem eliminacije je jedino sto mozes sam da uradis(bez da ides u servis).

da to cu sledece da uradim...
..interesuje me da li se neko sretao sa ovakvim problemom ranije?

Ja sam se sretao, i rezultat je bio da mi je posle izvesnog vremena “crkla“ graficka kartica, sto ne znaci da je i kod tebe to u pitanju.

Da li si cistio komp od prasine , mozda se pregreva ,)

ima neka fora sa toolbarom u W7 i igrama...navodno on pravi probleme, ja na desku pod W7 skoro da ne mogu ništa da pustim od "zahtevnijih" igara...iako imam Nvidia 8500 GT, uglavnom negde sam pročitao da prosta komanda "ubijanja" taskbara rešava taj prob. mislim da ovde imaš više o tome http://serbianforum.org/pitanja-i-odgovori/54775-igrice-i-windows-7-ultimate.html a simptomi zamrzavanja ukazuju često na grafiku, mada ja ne idem odmah na najgoru soluciju.

hmmmm..pročitaću link...ali win7 imam vise od pola godine i nikada mi nije napravio problem u igrama...zahtevnijim ili nezahtevnijim...

hmmmm..pročitaću link...ali win7 imam vise od pola godine i nikada mi nije napravio problem u igrama...zahtevnijim ili nezahtevnijim...

Male su sanse da je do operativnog sistema .
Pre ce biti do hardvera ili drjvera za graficku ako si skoro skino nove drajvere
Mozda ti je oslabilo napajanje ili se kompjuter pregreva ili graficka ima problem softverski ili hardverski .

provericu sa hiren's bootom...nadam se da ce naci da memorija nije ok...ustvari nadam se da ce naci bilo sta...mada mi ne bi odgovaralo da je graficka ui pitanju...ne izdvaja mi se sada ~200e za novu..

Da li si cistio komp od prasine , mozda se pregreva ,)

Natravno da sam ga cistio, svaka tri meseca ga cistim od prasine, ali nije pomoglo. Kao sto sam ti vec rekao, probaj da stavis drugu graficku(mozda ti je kuler na njoj neispravan), meni je procesor na noj otisao. Pa onda memoriju, itd...

testirao hirenom cpu,ram,gpu,hd i plocu...ploca,cpu i gpu ok...ram ok...eh sad rezultati testa harda nisu bas najjasniji...prosao mi je gomilu testova, ali pri nekom inicijalnom pregledavanju diska nije mogao da procita nekih 10ak sektora...eh sad nije ih prijavio kao bad se
ctore...sta vi kazete na to?...da li su u pitanju bad sectori?
...da li neko ima iskustva sa hiren bootom?...koliko je pouzdan?..da li mi je ram koji testirao sigurno ok?...sto se tice graficke probacu sutra da zamenim graficku da vidim da li ima promena...
..nemam iskustva sa bad sektorim?..da li mogu ovako da se manifestuju...znaci udje mi u igru..i usred igranj ukoci mi se ekran..slika se se izrnasti..ukoci se zvuk...i posle nekog vremena win resetuje komp...i da...ovo nisam spomenuo..kada se digne win7 prijavi da je neregularno ugasen i kao gresku prijavi "blue screen:..mada plavog ekrana nije bilo..
..napominjem da mi u reg radu sistem radi ok...igre instaliram na drugu particiju koja nije sistemska..da li je moguce da se bad sectori nalaze na toj particiji i da mi zbog toga bas brljavi u igrama?
..sta kazete?

unapred hvala... 🙂

Prvo pisi malo pismenije ako zelis da se drugi korisnici potrude i procitaju ovo sto si napisao.
Problem koji imas moze da se desi zbog pregrevanja graficke ili procesora ili zbog bad sektora.
1. Testraj graficku pomocu Fur Marka ili nekog slicnog programa za mucenje graficke karte. Prati temperature.
2. Testiraj CPU. Prime, SuperPi, neko x264 transkodiranje...
3. Testiraj HDD. Najjednistavnije je da pokusas da iskopiras folder sa igrom u kojoj racunar puca na drugu lokaciju. Ako se prilikom kopiranja racunar zakuca, nasao si bad sectore.

Prvo pisi malo pismenije ako zelis da se drugi korisnici potrude i procitaju ovo sto si napisao.

primedba uvažena :wave:..sve ove postove sam ostavljao u priličnoj žurbi i nisam imao vremena da pregledam kako je sve zvučalo..dugo sam na bench-u i nekim drugim forumima i i trudim se da su mi postovi uvek jasni 🙂..
..hvala na savetima..javljam kako je prošlo testiranje..

..testirao CPU,prilicno ga opteretio na nekoliko nacina,radio je ok..
..testirao HD,nije nasao bad sektore..
...na kraju pustio graficku da mi odradi 3d mark06...i racunar se zakucao kod drugog testa, na isti nacin kao sto sam iznad opisao..posto kuciste drzim otvorenim od kada je poceo da mi se javlja problem, pipnuo sam graficku i bila je topla, a ventilator je na njoj je radio..kako nisam imao instaliran sw za monitoring kartice instalirao sam Gigabyte Gamer Hud i kada sam hteo da ponovim benchmark,Gamer Hud nije hteo da se startuje..da li mi sve ovo sto sam naveo definitivno govori da je graficka pri izmaku?..da li da probam da zamenim cooler na kartici i da probam opet?..

Poslednja izmena:
ubacio drugu graficku u racunar...i odradio je 3d Mark06,ceo test bez problema.tkd izgleda da je definitivno graficka...
..samo mi recite da li da probam da menjam kuller na njoj ili nesto drugo brljavi?..ovo je Gigabytov 8800GT sa velikim zelmanovim kulerom na sebi..kao sto sam iznad napisao ventilator vrti u radu..

ubacio drugu graficku u racunar...i odradio je 3d Mark06,ceo test bez problema.tkd izgleda da je definitivno graficka...
..samo mi recite da li da probam da menjam kuller na njoj ili nesto drugo brljavi?..ovo je Gigabytov 8800GT sa velikim zelmanovim kulerom na sebi..kao sto sam iznad napisao ventilator vrti u radu..

Probaj prikaciti neku 8 cooler , ne mora biti velicine kao originalan cooler mozes probati i 12 cm cooler ako imas gde da ga prikazis makar i vezicama da ga vezes ili gumicama samo za test da se uveris 😉

hvala na savetu...ali pricao sam sa drugarom koji radi u servisu u gigatronu i rekao mi je da su ti simptomi klasicni kada crkne nesto na cipu na grafickoj...tkd nema vajde od menjanja kulera..
..sleduje mi kupovina novog gpu..verovatno cu uzeti gtx460..a tako mi se ne daju pare sada.. :S
..hvala na svim komentarima ovde.. 🙂

Nazad
Vrh Dno