Šta je novo?

HTC HD2

Aaaaaaa,ubacio sam artemis rom i novi radio ali sad ne mogu nikako da nateram net da radi.Primetio sam da kad u proxy set up-u kad cekiram "this network connects to internet" i odem na ok kad opet udjem nije stiklirano i verovatno je zbog toga.Imate li neku ideju?

Jesi ručno podesio konekciju, ili si ostavio da to automatski uradi?

a sto ne odete na automatsko konfigurisanje i izaberete nasu zemlju pa telenor
konfigurisace se automatski

Evo sad nasao na netu video editor.cab 13mb koji se koristi na omniji ll uspjesno ga instal,pojavila se ikona,ali se nazalost nemoze pokrenuti.Totalno sam razocaran sto nema videoeditora za WM a nekih programa ima 5-6 verzija!

danas sam otkrio jednu dobru foru. naime, koristio sam iGO primo, i na pumpi sam isključio ekran (pritiskom na crvenu slušalicu) za uštedim bateriju tih 10 min dok se ne natankujem. kada sam krenuo, uključio sam ekran i video da je GPS bio isključen, a iGO nije uspeo ponovo da ga startuje, već je 5 min bezuspešno stražio satelite. jedno što sam mogao da uradim, je da isključim iGO, ponovo ga startujem i da ponovo napravim rutu.

malo search-a po XDA forumu, i našao sam dobru foru da se GPS nikad ne suspend-uje ulaskom u stand by

Change this with your registery

[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Power\State\Resuming]
"gpd0:"=dword:00000001
"gps0:"=dword:00000001

[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Power\State\Unattended]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Power\State\Suspend]

Normmaly the numbers are on 4 put this on 1 and gps should stay awake even when you put the phone in stanby. It will stay on until a program stop using the gps.
provereno dobro radi.

Čini mi se da sam na nekom GPS forumu pročitao da je ovo moguće izvesti i nekim podešavanjem u sys.txt, ali nisam siguran...
Super ako i ovako radi.

Da, koristim ga već dugo, na raznim verzijama Energy ROMova, radi kako treba. Napisaću podešavanja čim sednem za računar.

Ovo za gps sam probao, kod mene ne radi. Odmah se sam budi iz sleep-a, i stoji na lock screen-u. Ako navođenje nije uključeno, onda hoće da ostane uspavan nešto duže, ali ako recimo prekoračim brzinu, budi se, daje alert.
Drugim rečima, kod mene funkcioniše kao Keep Awake sw.

EDIT: ovako podešavam SMS report eraser:
1. U Message Option uključim Request delivery notification. To nije dovoljno.
2. I u Advanced Config (ukuvan u Energy ROM) uključim SMS Delivery notification.
3. Podesim SMS delivery report Eraser kao na slici
4. soft reset

Nakon soft reseta, podešavanje po 1 se resetuje, ali pod 2 ostane kako treba, i sve radi. Delivery reporti dolaze u Inbox, i automatski se prebacuju (posle setovanog vremena) u Delivery reports folder.

Prilozi

• ScreenShot1.Jpeg
    ScreenShot1.Jpeg
    23.1 KB · Pregleda: 59
  • ScreenShot3.Jpeg
    ScreenShot3.Jpeg
    69.8 KB · Pregleda: 69
  • ScreenShot4.Jpeg
    ScreenShot4.Jpeg
    54.2 KB · Pregleda: 63
Poslednja izmena:
Kako su jeftino ove prednje tastere odradili, krckaju i neravnomerno su osvetljeni.

kako bese ona narodna:
"rdjavom k***u i dlaka smeta!"

:D

jesu malo bezveze, ali su ravnomerno osvetljeni, barem meni.

Ja i dalje ne mogu da skapiram zbog cega se telefon ugasi sam od sebe i posle reaguje tek posle skidanja baterije. Po drugi put. Fabricka podesavanja. Uradjen hard reset dva puta. Prija mi ovaj telefon i ne bih da ga menjam ali danas mi se ugasio na poslu u dzepu a to mi bas ne prija ;-)

ne znam
moj se ne gasi sam od sebe i ne gubi signal

jedino sto sam dobio 2 hot pixela..... i blic koji je (mozda) pokvaren.... cudo jedno sad svetle obe diode....

sve ostalo je super

Ja i dalje ne mogu da skapiram zbog cega se telefon ugasi sam od sebe i posle reaguje tek posle skidanja baterije. Po drugi put. Fabricka podesavanja. Uradjen hard reset dva puta. Prija mi ovaj telefon i ne bih da ga menjam ali danas mi se ugasio na poslu u dzepu a to mi bas ne prija ;-)

Nije se ugasio. Da jeste, mogao bi da ga uključiš na Power taster.
To je Sleep Of Death - SOD.
Najverovatnije problem pravi neki od instaliranih softvera, a moguće i da je do samog fabričkog ROM-a (malo verovatno).

Jesi proveravao ima li novijeg zvaničnog ROM-a, na HTC sajtu (tražiće ti IMEI kod)? Ti nisi East Europe (ako je telefon uzet tamo), moguće je da postoji update. To uradi, to je preporuka proizvođača.

Opet, ne vidim ni jedan razlog zašto ga ne bi flešovao nekim od kuvanih ROM-ova...

standardna procedura: HSPL3 + task29 + radio ROM + os ROM

i dobijaš jedan od najboljih telefona. ovako (stock izdanje) je poluupotrebljiv.

inače, našao sam nešto što sam dugo tražio, da hardverski tasteri ne gube onako brzo (10 sekundi) pozadinsko osvetljenje, već da svetle do ulaska u standby

Keypad Led Control 0.4

Prilozi

• Keypad Led Control 0.4.cab.zip
    3.4 KB · Pregleda: 29
Poslednja izmena:
standardna procedura: HSPL3 + task29 + radio ROM + os ROM

i dobijaš jedan od najboljih telefona. ovako (stock izdanje) je poluupotrebljiv.

Ne bih se slozio. Meni je telefon odlicno radio i sa fabrickim romom, fleshovanje romova pravljenih u kucnoj radinosti je samo posledica zelje za eksperimentisanjem.

zver..
moze malo pojasnjenje oko hspl3... kako da odaberem koji da stavim od onih tamo.. koliko vidim zavisi od toga koji firmware imam trenutrno u telefonu tj koji je originalan spl unutra..???

ja bio stavio onaj 2.12 radio rom.... vazi li pravilo da je uvek najbolja zadnja verzija... ili da se drzim ove 2.07....

btw.. izasao je artemis 0.30wwe , pa koga zanima...

Ne bih se slozio. Meni je telefon odlicno radio i sa fabrickim romom, fleshovanje romova pravljenih u kucnoj radinosti je samo posledica zelje za eksperimentisanjem.
ma jok. meni je stock hd2 bio bagovit, zakucavao mi je svaki dan, manila se vukla, bio sam nedostupan pola poziva...

kad sam uradio to gore, VIŠE NIKAD nisam nedostupan, a samo sam jedanput u zadnjih mesec dana skinuo poklopac da resetujem telefon na crveno dugme.
nebo i zemlja kako telefon radi posle "standardne procedure".

xWoLf, sutra ću ti odgovriti. sad sam umoran.

Poslednja izmena:
Može, imaš i levi i desni slajder (početak i kraj), podesiš ih gde želiš.
(verzija 1.2)

ne znam
moj se ne gasi sam od sebe i ne gubi signal

jedino sto sam dobio 2 hot pixela..... i blic koji je (mozda) pokvaren.... cudo jedno sad svetle obe diode....

sve ostalo je super

Jesi probao ovu aplikaciju?

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=581382

Sluzi za koriscenje led dioda kao lampica, treptanje, sos. Upali pa testiraj kako se ponasa ako vec nisi, ali mogu ti reci da nisam primetio da neravnomerno svetle...

Sa druge strane mozda je tako i bolje posto sam primetio da blic cesto previse osvetljava i radije bih koristio bilo kakvo svetlo u okolini (naravno, osim u jako tamnim uslovima).

jesam , probao sam... u osnovi svetle obe.. ali ponekad svetli samo jedna...
ne opterecujem se vise time...

vozicu hd2 dok traje ugovor naredne 2 godine, toliko imam i garanciju
kad prodje 2 godine, prodacu ga i uzeti hd3 ili sta vec bude iz te linije aktuelno onda...
pa ispocetka :)

p.s.
zverko, obecao si mi nesto prosle noci...

p.p.s.
koliko vidim , pitao sam sternasa (autor artemisa) .. njegov cooked rom nema u sebi nikakav cpu management&power saving... sto me cudi jer ljudi kazu da sa artemisom je hd2 hladniji i duze traje... na koju onda foru stedi struju ako ne na racun procesora koji je i najveci potrosac verovatno... ima li neki softwer koji se u winmo instalira kao servis (to je ipak windows u malom, hehehe) koji omogucava napredni power management, ukljucujuci i underclocking procesora... zasto bi radio na 768mhz/1ghz kad moze i na 100mhz u idle... kad nista ne radi.... cini mi se da ima neki softwer ali nisam siguran da li sluzi samo da mu rucno podesis cpu brzinu, ili on dinamicki dize/spusta istu u zavisnosti od opterecenja procesora...?

nesto na tu temu molio bih lepo... :)

Poslednja izmena:
jesam , probao sam... u osnovi svetle obe.. ali ponekad svetli samo jedna...
ne opterecujem se vise time...

vozicu hd2 dok traje ugovor naredne 2 godine, toliko imam i garanciju
kad prodje 2 godine, prodacu ga i uzeti hd3 ili sta vec bude iz te linije aktuelno onda...
pa ispocetka :)

p.s.
zverko, obecao si mi nesto prosle noci...

p.p.s.
koliko vidim , pitao sam sternasa (autor artemisa) .. njegov cooked rom nema u sebi nikakav cpu management&power saving... sto me cudi jer ljudi kazu da sa artemisom je hd2 hladniji i duze traje... na koju onda foru stedi struju ako ne na racun procesora koji je i najveci potrosac verovatno... ima li neki softwer koji se u winmo instalira kao servis (to je ipak windows u malom, hehehe) koji omogucava napredni power management, ukljucujuci i underclocking procesora... zasto bi radio na 768mhz/1ghz kad moze i na 100mhz u idle... kad nista ne radi.... cini mi se da ima neki softwer ali nisam siguran da li sluzi samo da mu rucno podesis cpu brzinu, ili on dinamicki dize/spusta istu u zavisnosti od opterecenja procesora...?

nesto na tu temu molio bih lepo... :)

mozes da underclockujes procesor program je vec pominjan ovde skoro, neki ga koriste u paketu sa gps navigacijom. LeoCpuSpeed_v4 - ne menja nista dinamicki znaci fiksna je brzina a dinamicko menjanje brzine se iskljucuje iz programa. licno sam probao da spustim brzinu na 500mhz i merim potrosnju. PowerGuard_v1.3 mi nije prijavio manju potrosnju, u idle sa manilom mi je inace 5mah bez nje 3.

cpu power managment koliko sam video niko ne dira ili ne zna kako da dira, tako da su svi romovi jednaki sa potrosnjom jedino se pravi razlika zavisno od instaliranih dodataka/programa. znaci u teoriji stock rom ima najbolju potrosnju. postoje odredjeni registry tweakovi imas ih na xda forumu koji znaju da pomognu i to je ono sto svi stavljaju u sopstvene romove

linux je ocigledno mnogo fleksibilniji sto se tice ovih stvari sudeci po onome sto rade sa distribucijama za hd2. naravno jos uvek se ceka da cotulla napise valjan drajver koji ce sve to da dovede u red za sada se jedino pojavila opcija da se undervoltuje procesor i uradi overclock, telefon se i dalje nehumano greje, vise nego pod winmo u bilo kojoj situaciji

taj cotulla je neka zesca faca.. covek se u sve razume izgleda...

on je i glavni "krivac" zasto vremesni htc magician aka (kod nas poznatiji kao) qted s100 moze da se pohvali sa winmo6.1 i winmo6.5 romovima...

nakon visegodisnjeg zatisja i osudjenosti na winmo2003se odjednom se pojavio cotulla sa cooked romovima za htcmagician/qteks100 koji donose podrsku za nove winmo sisteme

vidim da je aktivan i u vezi hd2 telefona (sto me posebno raduje)...

ima li ga i u drugim grupama?

p.s.
sad sam se setio, on je ucestvovao i u pisanju hspl-a... covek je stvarno ludak

Nazad
Vrh Dno