Šta je novo?

Bez Kucista

kursula

Slavan
Učlanjen(a)
14.04.2008
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 9 7900, ARCTIC Freezer 36 A-RGB Black
Matična ploča
Gigabyte B650M Aorus Elite AX
RAM
Kingston Fury Beast RGB 32GB (2x16GB) DDR5 5600MHz CL36
GPU
Sapphire Nitro+ Radeon RX 7800 XT 16GB
Storage
Kingston KC3000 1TB
PSU
Corsair RM850X
Kućište
Corsair 4000D AIRFLOW
Monitor
Benq PD2705U, Dell U2414H
Mobilni telefon
iPhone 13pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Zanima me da li smeta komponentama da stoje ovako ivan kucista?Vadio sam sve iz kucista da bih probao neku plocu pa sam sklepao ovako na brzinu i dopalo mi se kako izgleda.

Prilozi

• IMAG0015.jpg
    IMAG0015.jpg
    330.5 KB · Pregleda: 798
Što bi smetalo? Šta da ti je to sve u kućištu, a nemaš bočnu stranicu... ista stvar.

Neki godinama drze tako !

Neki godinama drze tako !

Evo ja npr. :)

Samo, nedavno sam platio "ceh" što nemam kućište.
Nešto sam se zanimao sa zvučnim karticama, pa sam ih nakupio "kamaru", i tako dok sam ih često menjao odlepio se AC hladnjak za memoriju sa grafičke kartice (a bukvalno sam je samo pipnuo) i kada sam upalio komp. samo beeeeep i ode grafika u večna lovišta... mali hladnjak je prespioio nešto na naponskoj grafike i :wall:
Tako da sam morao da menjam grafiku...
Sve je posledica toga što grafika nije zašrafljena i pričvršćenja već je mogla da se pomera...

P.S. bench tabla je zakon. ;)

Cak sta vise ukoliko nemas dobro provetreno kuciste tako ce ti tempretature biti jos nize.

Pa bas gledam temperature posto sam vratio sve u kuciste inace imam cm690,temperatura procesora i graficke je visa za 2 stepena.

Viša temperatura kad je sve u kućištu ili kad je bilo napolju?

Kad je u kucistu,inace kuciste ima fabricke ventilatore jedan napred(uvlaci) jedan pozadi(izvlaci) i jedan odozgo(izvlaci).

Znam, znam, imam isto kućište. U principu, unutra je lepa promaja ako su složeni kablovi. Jedino što sam ja oba koja izvlače namestio gore... taman izvlače toplotu sa Vendette. U tripu sam da je to bolja kombinacija, možda i nije al' nema veze.

Bilo kako bilo, nije ti neka razlika u temperaturama, pa ti to drži kako ti se više sviđa :wave:

Pa slozeno je sasvim pristojno,mada mi se cine visoke temperature cpu je 47 a gpu 53,da napomenem da na procesoru inace stoji cmtx2 kome je ventilator puko pa dok ne resim kojim da ga zamenim stoji fabricki.

Prilozi

• 2010-08-23 15.10.40.jpg
    2010-08-23 15.10.40.jpg
    478.4 KB · Pregleda: 453
Da, da, kad je na stolu obavezno ga staviti da stoji na vertikalno, tj. na jednoj od svojih strana... nikako položenog... hoće da peče kad se "zaradi".

A kako vam ovo izgleda?

Prilozi

• acpc3_orange.jpg
    acpc3_orange.jpg
    45.9 KB · Pregleda: 473
  • acpcd_pink.jpg
    acpcd_pink.jpg
    35.7 KB · Pregleda: 367
  • acpc4_smoke.jpg
    acpc4_smoke.jpg
    69.5 KB · Pregleda: 451
  • acpc3_blue.jpg
    acpc3_blue.jpg
    37.6 KB · Pregleda: 391
рекао бих профи :D

kitch(en)... :D

Uuuu extra izgleda vrlo verovatno da ce da se pazari,hvala odlicna preporuka.

Hihihihih slucajno sam ga zapazio hteo sam da ga uzmem za mene al onda mi bilo dosadno pa sam modovao ovog cifteka dzinovskog :-D, ali kuciste je to CM definitivno extra ko non stop se zeki sa komponentama a i ko se ne zeki fazonski je :-D, a nije ni skupo preterano.....

Ja sebi zasigurno radim nesto ovako.....samo jos nemam izgovor da prodam ovu Brizu jer sam je tek zavrsio :D:D:D:D

Prilozi

• computer-desk-case-mod_oY1la_54.jpg
    computer-desk-case-mod_oY1la_54.jpg
    37.7 KB · Pregleda: 499
  • desk-pc8-1024x768.jpg
    desk-pc8-1024x768.jpg
    170.7 KB · Pregleda: 506
DA brzia ti je kao bombona odradjena ja je nebi mejao dok me ne smori jos dugo.... A to u stolu mani bi bilo prosto cale mi stolar i to vrhunski :-D

Antec Skeleton je jako dobro resenje, koje i prilicno mocno izgleda, ali nije bas jevtino. Kosta skoro kao 3 CM-a.

DA brzia ti je kao bombona odradjena ja je nebi mejao dok me ne smori jos dugo.... A to u stolu mani bi bilo prosto cale mi stolar i to vrhunski :-D

Sta cekas onda....kupis malo plexija....i napravis junacki sto za komp...uz dobro osvetljenje unutra i dosta prostora (za dobro provetravanje), napravio bi sto kao zmaj....i kuciste ti vise nikada ne bi trebalo...A ZAMISLI STA SVE MOZES DA URADIS KAD IMAS CIME :type::type:

Uh, ove slike sto je okacio Ateluv, extra izgleda, vec razmislam kako bi ovo napravio posto imam i pogodan sto i komp i alat..... hm videcemo.

Poslednja izmena:
Pa znam ali cale je jako zauzet radi svoje poslove da bi imao da placa racune itd nema sada bas vremena za to ako se stvore uslovi odradice se nesto tako :-D

Ma sta cale....jel moduje on ili ti....ako imas alat , vreme i dobru volju krenes polako...pretpostavljam da ti materijal nije problem :D:D

Materijala ima na tone :-D a ako zafali cu obalim jedno deblo sa ulice xD

Ajde ovde da pitam da ne bih otvarao temu za prosto pitanje :). U kojim polozajevima je bezbedno drzati HDD? Posto bih ga stavio da "stoji" uspravno, kablovi gore, ona "suplja strana" ka ventu koji uvlaci napred. Je l' sme ovako da stoji?

Sme

Hard disk moze normalno da radi na bilo kojoj od svojih 6 strana, a nije pametno drzati ga ukoso, odnosno na nekoj od ivica.

Nazad
Vrh Dno