Šta je novo?

Kuler za GTX 460?

• Začetnik teme Začetnik teme SSJ_5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

SSJ_5

Slavan
Učlanjen(a)
01.11.2006
Poena
319
Gde mogu da kupim kuler za GeForce GTX 460? Ako moze u Novom Sadu. Ako ne, bilo gde, nije tesko poruciti.

Za sad izgleda da ne moze da se namontira ni jedan dostupan aftermarket kuler na 460, zbog specificnog rasporeda rupa, a to zbog pravougaonog oblika samog gpu-a.

ECS 460 fabricki dolazi sa artic cooling kulerom, pa ako je isti referentni dizajn, moze sigurno i kod tebe iisti.

LINK

Steta sto nema kod nas da se kupi ECS 🙁
Imam ecs 9600gt sa fabrickim Accelero S2 i karta ne prelazi 45c u ovim toplim danima, a ima samo 2 HeatPipe-a, dok ova na gtx460 ima 4 i 2 kulera, garant je hladna kao zmija!

Black_GTX460_3DBOX_Card-600x530.jpg

Takodje ako je od pomoci pri indentifikaciji kulera, u pitanju je ova Gainwardova grafa

gainward_gtx460_golden_sample.jpg

Samo sto nije Golden Sample ...

Poslednja izmena:
Ovaj ecs 460 je prva kartica te vrste koju sam video da ne izgleda jeftino i bedno!

Gde da nadjem arctic cooling? Trazio sam, u Gigatronu nemaju.

A sto si i kupovao kuler, zar i stock nije odlican i tih?

Samo jedno pitanje.
Zasto bi menjao kuler na 460? Kada je stock savrseno tih i odlicno radi posao?

Pa ocigledno imam razlog 😛 Polomio se deo coolera, tako da vise pri 100% opterecenju nije toliko tih.

Nego daj ti slike da vidimo kako to izgleda sa novim kulerom 😉

Za sad izgleda da ne moze da se namontira ni jedan dostupan aftermarket kuler na 460, zbog specificnog rasporeda rupa, a to zbog pravougaonog oblika samog gpu-a.

Ovo važi za referentne modele dok za recimo Palit koji mi je sad u mašini ili njegov brat blizanac Gainward imaju rupe koje su 75mm po dijagonali pa se može montirati veliki broj kulera koji paše na G92 ili RV770 grafike 😉

Obavestenje .... Cooler ne pase na GTX460 ... Baceno 2700 dinara u vodu. Odlicno.

Takodje trazim cooler za ovu karticu . Ne mogu naci kod nas nijedan . . .

Model kartice je Gainward GTX 460 GS ( SLI ) .

Bio bih zahvalan ako neko moze pomoci 🙂

Ja bih presao na asus gtx 460 1gb directcu ali bih zadrzao arctic cooling accelero s1 rev2 koji vec imam na 4830 ako je to moguce...u sustini bitno je da se cooler moze 'uglaviti' po dimenzijama bez znacajnijeg modovanja aluminijumskih peraja....naravno treba i rupe da se gadjaju...ako je neko probao... 🙂 Naravno kuler bih zadrzao zbog izuzetnih performansi i tisine a i prirastao mi za srce 🙂

Sumnjam da ces to da zabodes na asus posto i kod njega rupe nisu u coskovima kvadrata!!

Da li je u medjuvremenu izasao neki cooler koji pase na GTX 460?

MA rupe su garant problem; svi ti aftermarket kuleri su pravljeni da se srafe za karticu u kvadratnom obliku (usto im je rastojanje rupa) a za 460 treba pravougaoni valjda!

Pa koja je to usteda ako kupis gainward koji je par hiljada jeftiniji, pa mu onda juris kuler koji kosta vise od te dve hiljade, plus se petljas i nepotrebno cackas fabricki kuler, koliko znam Gainward im i onu nalepnicu za garanciju na jednom od srafova.

Nalepnica se skida vrlo lako 🙂

Poenta je da na Palit i Gainward kartici možeš da koristiš već postojeće kulere, a još bitnije i već postojeće water blocks

Inače, rastojanje rupa je 53mm x 53mm

Ocigledno su ovi iz Palita i Gainwarda sem na komponentama koje ugradjuju na karticu poceli da stede i na lepku za nalepnice! :d

MA rupe su garant problem; svi ti aftermarket kuleri su pravljeni da se srafe za karticu u kvadratnom obliku (usto im je rastojanje rupa) a za 460 treba pravougaoni valjda!
U pravu si. Rupe su problem.

Pa koja je to usteda ako kupis gainward koji je par hiljada jeftiniji, pa mu onda juris kuler koji kosta vise od te dve hiljade, plus se petljas i nepotrebno cackas fabricki kuler, koliko znam Gainward im i onu nalepnicu za garanciju na jednom od srafova.
Nije bila nikakva usteda u pitanju, bio je samo Gainward. Uostalom ne vidim kako je inferiorniji u odnosu na druge GTX460. Stavise, kuler je bio veoma, veoma tih, dok nije bio bust-ovan XD Kao sto rekoh samo ga menjam jer mi je kabel uleteo u kuler.

Kod Gainward-a i Palit-a rupe su kao na 4850 i 8800GT

evo i dobar link:
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=256583
Hvala ti, bacicu oko na to.

Evo kako izgleda bez stock coolera:

pcb-3.jpg

Mislim da je ovo pogodak: Scythe "MUSASHI" Twin-Fan

scvms1000-bac_400.jpg

scvms1000-side1_400.jpg

musashivgacoolerbaseplaic8.jpg

musashivgacoolerbrg9.jpg

Poslednja izmena:
''Uostalom ne vidim kako je inferiorniji u odnosu na druge GTX460''

Pa ako ne vidis dzabe da ti bilo sta objasnjavam toliko je ocigledno, samo cu ti reci da neke indenticne komponente na toj kartici Gainward ugradjuje i na Nvidiu 9500GT, koja je low end. Sto ce reci fush.

''Uostalom ne vidim kako je inferiorniji u odnosu na druge GTX460''

Pa ako ne vidis dzabe da ti bilo sta objasnjavam toliko je ocigledno, samo cu ti reci da neke indenticne komponente na toj kartici Gainward ugradjuje i na Nvidiu 9500GT, koja je low end. Sto ce reci fush.

Neznam kako si ovo uspeo da zakljucis 🙂
Ja na slici ne vidim ni jednu fush komponentu ..........

Nazad
Vrh Dno