Šta je novo?

Nema ništa na ekranu

europe

Cenjen
Učlanjen(a)
20.08.2010
Poena
151
Računar mi je crko tako što se na ekranu ne pojavljuje baš ništa. Probao sam da vidim da li je grafička kartica ili memorija, promenivši ih i stanje je isto.
Bios baterija mi je već godinama bila istrošena, ali ne verujem da ovo može imati veze sa ovim problemom.
Još sam primetio da cd neće da se otvori, ali ventilator i kuler mormalno rade.
Šta još može biti pokvareno, šta još da pokušam.

Posto nisi rekao nista o svom racunaru, mozemo samo da nagadjamo. Za pocetak probaj da izvadis graficku karticu, i da racunar upalis bez nje. Da li se cuju beep signali ? Iskljuci sve periferije i sa napajanja i sa ploce (DVD, HDD...) .
Drugo, proveri kako ti stoji jumper za BIOS, da nije mozda greskom prebacen na clear.
Trece proveri kondenzatore na ploci. Mozda su se naduvali.

Posto nisi rekao nista o svom racunaru, mozemo samo da nagadjamo. Za pocetak probaj da izvadis graficku karticu, i da racunar upalis bez nje. Da li se cuju beep signali ? Iskljuci sve periferije i sa napajanja i sa ploce (DVD, HDD...) .
Drugo, proveri kako ti stoji jumper za BIOS, da nije mozda greskom prebacen na clear.
Trece proveri kondenzatore na ploci. Mozda su se naduvali.

Računar je komšijin, trenutmo nije kod mene. Grafička je integrisana, a ja sam probao da stavim karticui i stanje je ostalo isto, ništa se na ekranu nije pojavilo. Jumper za Bios nije diran. Videt ću da izvadim periferije, a za kondenzatore ne znam nisam obratio pažnju.
Nisu se čuli nikakvi beep signali.

Poslednja izmena:
Druze,izvadi RAM i uzmi usisivac i dobro usisaj RAM slot(ove) vrati RAM i trebalo bi da radi.Imao sam 5-6 slicnih problema i ispostavilo se da su se pinovi na memoriji pomerili od vibracija(sutiranja i sl.)
Najveca fora je u tome sto kod takvih specificnih nazovimo kvarova nema audio indikacija kao kad izvadis RAM iz slota...

Šta može da bude kad ima zvuka a nema slike?
Grafika je 7300GT.

zavisi koji zvuk,imas razne zvukove i svaki je karakteristican za poseban "simptom"

Mašina ulaz u Win ali nema slike.
Kartica ima 2 DVI-a i preko oba nema slike.
Monitor i ostatak konfiguracije su OK, kartica je Leadtek 7300GT.

Da nije uflešovan pogrešan BIOS?

izvadi dvd rezac(citac)pa vidi jel oce tako,i ako imas memoriju iz vise modula izvadi jedan po jedan pa vidi dali hoce tako.

Mašina ulaz u Win ali nema slike.
Kartica ima 2 DVI-a i preko oba nema slike.
Monitor i ostatak konfiguracije su OK, kartica je Leadtek 7300GT.

Da nije uflešovan pogrešan BIOS?

7300GT prilicno lepo i prilicno cesto otkazuju, tu nema sta da te cudi. Servisi su ih puni, cesto se i preduvavaju pa sta Bog da. Ako sumnjas na bios probaj da je preflesujes sa originalnim (imas na yt tutorijal i "na slepo" flesovanja nvidia karti :) ). Glupo, ali si probao kartu na drugoj masini?

Nazad
Vrh Dno