Šta je novo?

Sony Playstation 3 - opšta diskusija i blic pitanja (II)

• Začetnik teme Začetnik teme Bane R
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kako li je ovo izveo? 🙂

Napravio je backup igre koja moze da radi i kad diska nema tu?

Developeri imaju svoj poseban SDK [skup programa i dokumenata za pravljenje igara] i jedan od tih programa je Backup Manager koji omogucava snimanje ISO-a na HDD konzole i pokretanje igara sa njega. Ovi su se dokopali toga + uzeli su Jig Stick koji sluzi za servisiranje ps3 konzola i preko njea prebacili konzolu u neki debug mod or whatever.

Prvo moras da uradis backup svake igre [treba ti orginal], pa onda mozes da igras sa HDD-a. I dalje sumnjam u ovo al ajd... it has potential.

Developeri imaju svoj poseban SDK [skup programa i dokumenata za pravljenje igara] i jedan od tih programa je Backup Manager koji omogucava snimanje ISO-a na HDD konzole i pokretanje igara sa njega. Ovi su se dokopali toga + uzeli su Jig Stick koji sluzi za servisiranje ps3 konzola i preko njea prebacili konzolu u neki debug mod or whatever.

Prvo moras da uradis backup svake igre [treba ti orginal], pa onda mozes da igras sa HDD-a. I dalje sumnjam u ovo al ajd... it has potential.

Hvala na objasnjenju, sad sam razumeo :d

Aj da je Top Spin, pa da im i poverujem 🙂.

sto se tica jailbreak-a, evo sta kazu upuceniji:
Mathieulh je napisao(la):
psjailbreak’s so called “Backup Manager” (which is pretty much the only thing available to download on their website) is a debug package including a regular fself compiled with the (massively privately leaked) 1.92 sdk, The package itself is generated with Sony’s official sdk tool (make_package_npdrm revision 1203 probably from that very same sdk) that makes it illegal to share because I am quite sure psjailbreak staff doesn’t have the appropriate license to be using the official Playstation 3 SDK and its tools. The binary itself seems to use the usual sce apis when it comes to the gui or copying files over. It does run on a debug console and displays a “nicely” done GUI that lets you “backup” your game to the external or usb hdd and “run” them later on. Needless to say the backups wont “run” as their “backup manager” is just a regular fself running with game privileges and doesn’t make use of any exploits that I can think of. Needless to say that if their so called usb dongle is real (which I doubt) it does extensive use of leaked sony’s software and keys/certificates.

RichDevX je napisao(la):
I hope nobody gave them money.

NDT je napisao(la):
It wasn't actually a locked door, cause i'm sure the hackers cloned the jig module h/w and used it with their sw, so ps3 recognize the usb key like the sony hw itself, it's looks like a troian horse more than a firmware hack.

The problem until now was that no one shared the jig scheme, that's why no one was able to use this "simply" method. Maybe these hackers have really GOOD contacts.

CJPC je napisao(la):
Haven't tried it, but it looks like it will copy the game on a Debug PS3 but won't decrypt the executable... so, it's basically a giant "copy dev_bdvd/* hdd0/*" for lack of a better term.

i malo kasnije..

CJPC has received confirmation and xorloser has now confirmed that the PSJailBreak runs unsigned code on the PlayStation 3, so it appears this PS3 mod-chip is indeed legitimate!

After examining the PSJailBreak Manager .PKG File below, RichDevX determined that it was hardcoded not to boot on Test consoles, and he has now made available a patch for PS3 Debug users to run PS3 game back-ups with it!

PSJailBreak patch above is only for PlayStation 3 Debug users. At this time it would probably be wise NOT to waste your money on this expensive PSJailBreak USB device, as a FREE PS3 scene solution is bound to surface.

Ako je ovo istina, koliko ljudi ce nastaviti da menja igre 😉?

sve zavisi od toga dal ce biti banovanja ako sa besplatnim igrama igras online..

drugo, ja cu licno raditi kao i do sad: kvalitetne (i single) igre cu kupovati za kolekciju uvek kad im padne cena na platinum nivo, iako sam ih u medjuvremenu presao i prodao/menjao dalje dok su "skupe" 🙂

Ako je ovo istina, koliko ljudi ce nastaviti da menja igre 😉?

Backup Manger dozvoljava kopiranje igara na externi HDD prikacen preko USB-a. Pitanje je samo dal postoji nacin da se ISO direktno ubaci na takav HDD bez pokretanja Backup Managera. [FAQ ovog exploita spominje da se igre mogu staviti na externe FAT32 fajlove a da igre sa fajlovima vecim od 4gb moraju na interni hard].

Tako da, nece biti potrebe za "razmenama" ako vecina igara bude mogla da se ubaci ovako...

A sto se zabrane online tice, zahtevanja imanja novijih firmwareova za nove igre, to je vec druga prica.

Poslednja izmena:
Znaci ovo bi moglo funkcionisati po principu PSP. :trust:

Daj boze da se ovo ispostavi tacnim.

vec su pocele fore po netu:

kad je geohot probio hipervizor, sony je ukinuo linux.
sad kad su probili preko dongle-a, sony ce da ukine usb 🙂

sledeca verzija ps3-ke ce da izgleda ovako:
0ibm2v2.jpg

😀

Vrh slike 😀 Takodje je i vrh kako ko pirane silaze ovi iz gornje sobe sad kako se zahuktavaju ove vesti :d

A kako su pravili bekape na externi HDD igara koje su > 4GB?
Cena igranja pirata na PS3:
- USB - 100 tinak ojra
- Interni HDD od min 300GB+ - 50 + ojra
- Externi HDD 1 TB za ostalu boraniju od igara - 50+ ojra
-Nemogucnost igranja MP-a.... Priceless.....
Sve mi se cini da je Kimijeva matematika kudikamo bolja..... 😀

Poslednja izmena:
E da....
Ono sto je meni palo napamet....
Skoro je objavljeno da najzad PS3 donosi profit.....
A u celoj ovoj prici se pominje kako je "neko" izgubio devkit (jel'te) i nekako su dosli do usb-a za servisere...
A i dalje najvise para donosi PSN koji (cenim) nece biti dostupan.....
Uzmite primer MW2, najprodavanije igre....
Igra se uzimala zbog MP-a....
Kako bi pirati naskodili toj igri?

Evo polako dolaze, uskoro oglasi "Menjam Xbox 360 za PS Jailbreak" :d:d

U "izvodjace" sam racunao bas te kod kojih je i procurelo, to je i jedini nacin bio...sve cestitke Sony na ovoliko dugoj zastiti.

pa svojevmreno je i bila prica da ps3 nece biti (sony approved) hakovan dok god se bude prodavao ispod cene prozivodnje. sad kad je otisao u plus, i red je da dozvole.. 😛

edit:
U "izvodjace" sam racunao bas te kod kojih je i procurelo, to je i jedini nacin bio...

sad mi pade na pamet, sta bi bilo sa "izvodjacima" ako im sony to nije dozvolio a provali koji su? kolko bi dobili? 🙂

Poslednja izmena:
I ako deluje neverovatno, meni nesto bas na to lici.
Neznam sta je sigurno, ali da su svojski odradili zastitu to jesu.

A dobice po zasluzi ako ih nadju... 🙂

-Bas se mislim da li ce skociti prodaja PS3..?

Poslednja izmena:
trebalo bi svi

edit:

The news keeps rolling in about the latest PS Jailbreak modchip that has the PS3 scene on a boom. Skeptical at first, but the more we here about it the better it gets, it seems that PS Jailbreak is the real deal and works on Fat and Slim units on the latest PS3 firmware. With the mass of information coming in we will try our best filter and organize the news as it comes.

ElOtroLado have done a very nice review of PS Jailbreak running on the PS3 Slim, you can read the full review below or at the source.

ostatak texta..

Poslednja izmena:
A kako su pravili bekape na externi HDD igara koje su > 4GB?
Cena igranja pirata na PS3:
- USB - 100 tinak ojra
- Interni HDD od min 300GB+ - 50 + ojra
- Externi HDD 1 TB za ostalu boraniju od igara - 50+ ojra
-Nemogucnost igranja MP-a.... Priceless.....
Sve mi se cini da je Kimijeva matematika kudikamo bolja..... 😀

Backup Menager ne kopira ISO na hdd, nego direkt fajlove sa bluraya. Ako indeed naidje na fajl koji je veci od 4gb ta igra se NE MOZE instalirati na externi [fat32] drajv. Al na interni hard disk moze [posto on nije fat32].

Mutiplayer trenutno moze da se igra bez problema, barem dok sony ne izda novi firmware. Posle toga videcemo, "service mode" boot ima prioritet u odnosu na standardni OS, pa cemo videti oce li uopste sony moci da spreci ovo [verovatno ce nesto iscimati].

sve zavisi od toga dal ce biti banovanja ako sa besplatnim igrama igras online..

drugo, ja cu licno raditi kao i do sad: kvalitetne (i single) igre cu kupovati za kolekciju uvek kad im padne cena na platinum nivo, iako sam ih u medjuvremenu presao i prodao/menjao dalje dok su "skupe" 🙂

I originalima će pasti cena ako ovo ispadne tačno, posebno što se tiče polovnih igara.

Nazad
Vrh Dno