Šta je novo?

ATI Logo to be Canceled?

• Začetnik teme Začetnik teme PeeT
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

PeeT

Slavan
Učlanjen(a)
15.02.2007
Poena
319
Since AMD acquired ATI in 2006, the original logo of ATI GPUs have been retained. But according to a recent post at kitguru, the logo is going to be terminated by the end of this year.

It’s AMD’s marketing strategy to keep the ATI logo, and the strategy did work during its competition against the chip giant Intel.

More than one logo undoubtedly means even more money, resources and efforts. Additionally, AMD is going to release the new-generation Fusion APU which integrates CPU and GPU. The usage of ATI logo is going to cause confusion to consumers, so the company is said to consider canceling the ATI logo. If the rumors are true, the new logos should already have been created and approved.

ati-rip.jpg

http://en.expreview.com/2010/08/16/ati-logo-to-be-canceled

Ništa čudno. Dosta je AMD produžavao život ATI-u. Ta firma je mrtva već odavno, tako da ne vidim razlog zašto bi pisalo ATI Radeon umesto AMD Radeon.

Najavljeno/očekkivano je to davno ali smo svi živeli u uverenju da se to neće desiti. 😛 I evo ga, desilo se... Ali za mene će ATI, ostati ATI ma kako god se bude zvao. 😉

Big deal... valjda je vazno kako radi, a ne kakva je nalepnica na karti 😛

Ali za mene će ATI, ostati ATI ma kako god se bude zvao. 😉

+1

Nisam zagrizen ni za Geforce, ni za Radeon. Ali u poslednje 3-4 godine koristim Radeon i prezadovoljan sa njima. Zao mi je sto se ATI potpuno ovim činom gubi i prelazi u AMD.

Ma... Napravice 'akeri neki 'ack 😛 za drivere pa ce i dalje biti ATi CC. Sta, promenis par slicica, par ikonica i eto ti ga brand...

Koju li ce boju da stave? posto je amd zelen a i nv je... mada ako intel kupi nv onda nema problema nv ce biti plava :cigar:...

Zeleni vs zeleni :d

Bedak, bio je dobar tovarni znak...

"Kramer protiv Kramera" 😀.

Mislim da je to glup potez AMD-a, jer je ATI brand od većeg poverenja nego AMD.

Ipak će se mnogo više ljudi da im se ponudi Intel ili AMD opredeliti za Intel, dok da im se ponudi ATI ili NVIDIA, biti sasvim drugačija priča.

Ne verujem da će Intel kupiti NV, jer te dve firme i nisu baš u dobrim odnosima.

Ako se pak kojim slučajem to i desi, Intel bi u tom slučaju imao ogromnu prednost u odnosu na AMD. Počnimo od toga da bi se grafičke kartice tada pravile u intel fabovima umesto u TSMC-u, i da bi bio znatno usavršen proizvodni proces, o razmeni znanja da se i ne priča. Jednom rečju dovelo bi maltene do monopola na tržištu, jer tom gigantu niko ne bi mogao da se suprostavi.

Ja se družim sa ATI-em od neke 1993. godine kada sam kupio njihovu zvučnu karticu 😛
Baš će mi biti krivo kada više ne bude crvenog logoa 🙁

Slažem se sa kalabom, nebi im to bio pametan potez, jer svi* AMD vide kao nešto što je generaciju iza, jedino može da parira cenom. ATi je baš suprotno od toga, i sada kada je konačno prestigao nV, oni će da ga ukinu :S . Nije im to mudar potez.

*pod ovim mislim na ljude koji nisu upućeni u situaciju a takvih je mnogo.

Mislim da je u svemu tome mnogo bitnija rec Radeon nego ATI, a to ne verujem da ce menjati.

Poslednja izmena:
Slažem se sa kalabom, nebi im to bio pametan potez, jer svi* AMD vide kao nešto što je generaciju iza, jedino može da parira cenom. ATi je baš suprotno od toga, i sada kada je konačno prestigao nV, oni će da ga ukinu :S . Nije im to mudar potez.

*pod ovim mislim na ljude koji nisu upućeni u situaciju a takvih je mnogo.

Pa nebi ni ATI-ju sijalo sunce da im nije AMD-a!Ta firma bi se raspala da ih AMD nije otkupio.Inace za svo poslovanje i profit koji su stekli na polju grafickih akceleratora opet je zasluzan AMD.
Mislim da logo nista ne znaci koliko znaci uspeh jedne firme i samo poslovanje tako da ako ostane AMD Radeon nista ne menja situaciju ,po meni cak deluje ozbiljnije i zvucnije.

Na čemu će sada bog da se igra? 😀

Pa nebi ni ATI-ju sijalo sunce da im nije AMD-a!Ta firma bi se raspala da ih AMD nije otkupio.Inace za svo poslovanje i profit koji su stekli na polju grafickih akceleratora opet je zasluzan AMD.
Mislim da logo nista ne znaci koliko znaci uspeh jedne firme i samo poslovanje tako da ako ostane AMD Radeon nista ne menja situaciju ,po meni cak deluje ozbiljnije i zvucnije.

Ih pa ne mora da znači da bi bankrotirali i propali da ih nije kupio amd, uopšte im u tom periodu nije loše išlo, samo što je tad nvidia izbacila veoma uspešnu GF7 seriju i imala bolji odnos cena/performansi, ali i ati je tad imao dobru prodaju

Ja mislim da ce se fokusirati na Radeon ime i oznaku mada mozda naprave samo Amd logo u crvenom da bi se razlikovali GPU-ovi od Cpu-ova smislice oni nesto nebrinem ja za njih.

Ih pa ne mora da znači da bi bankrotirali i propali da ih nije kupio amd, uopšte im u tom periodu nije loše išlo, samo što je tad nvidia izbacila veoma uspešnu GF7 seriju i imala bolji odnos cena/performansi, ali i ati je tad imao dobru prodaju

Pa ja mislim da si ti uskracen za informacije.ATI je bio pred sam bankrot i propadanje i trebao je da uleti neko poput AMD-a da bi firma opstala inace da se to nebi desilo propali bi ..
Pa gledaj to logicno i da nisi upucen dovoljno,zasto bi AMD kupovao ATI tj ATI dozvolio da ih kupi AMD ako su bili finansijski stabilni kao zasebna kompanija?

Zato što su imali obostranu korist od ujedinjavanja?
Ako se dobro sećam, ATI deo je jedno vreme bio jedini profitabilan u AMD-u.

Zato što su imali obostranu korist od ujedinjavanja?
Ako se dobro sećam, ATI deo je jedno vreme bio jedini profitabilan u AMD-u.
Nije to bilo ujedinjavanje vec kupovina.🙂
ATI se spasao propasti, AMD je dobio dobar cipset pa imaju kompletnu platformu.😉

Vrlo dobro se sećam vesti (baš ovde na Benču ako se ne varam) da je dotično spajanje kompanija bilo urađeno iz računice o obostranoj koristi, a onda su ubrzo krenule debate da li je to bio pametan potez, pre svega, ATI-ja ili ne. Nije ATI bio ni blizu propasti, a i što bi kad su pravili dobre karte i dok su bili sami. Džaba to doduše objašnjavati obnevidelim Envidijinim obožavateljima 🙂

Nisam nešto posebno vezan za ATI-jev logo, tako da je meni sve jedno što se tiče ove promene. I ja se čudim da nisu ranije nešto tako uradili.

Cim su imali zajednicke interese znaci da je ATI bio primoran na to i da mu je nesto trebalo i da nije mogao sam.Spajanje kompanija ide uvek po principu "Zajedno smo jaci" sto u zivotu i jeste tako.
Da su mogli sami nastavili bi i dalje i zato su postigli takav kompromis da idu na to da ih otkupi AMD da bi i dalje nastavili sa radom u tom pravcu.
Inace jako dobro se secam da ih je finansijska kriza zahvatila i da su poceli da raspustaju firmine ljude da je bio raspad sistema pred samo pucanjei da je poslednji trzaj upravo bila kupvina od AMD-a.
Ja se bas nesto ne secam da je tad ATI dobro poslovao a i da jeste ko zna koliki su mu bili troskovi i koliko je jos trebalo da se ulozi za razvoj tehnologije.
U svakom slucaju nije ni bitno,poenta je da su opstali i da i dan danas traju i da lepo rade.
Sto se tice logo-a mislim da jedna slicica nista ne menja mada opet kazem po mom misljenju AMD Radeon deluje dosta ozbiljnije,bar meni.

Poslednja izmena:
Znaci , ocekuje se uskoro kupovina nVidije od strane Intela? Da se pomogne nVidia, koja je debelo u minusu.

AMD je trebala sopstvena proizvodnja čipsetova i grafike da bi parirao Intelu, a ATi je trebala bolja prođa za njihove čipsetove za AMD platformu.

Tako da je tu nađena obostrana koristi i dalje širenje za obe kompanije tj brenda.
ATI je i dan danas izbor Intela za serverske ploče (što se tiče grafike) i Intel je za sada samo CF podržao na svojim pločama (tek je na X58 stavio NVIDIA kontroler, ali sve ostali Intel chipsetovi podržavaju CF bez ikakvog dodatnog kontrolera).

Kao što rekoh od kupovine NV od strane Intela nema ništa, jer su to de fakto dve zaraćene strane, i direktni konkurenti. Pre će Intel kupiti AMD nego NV.

Nazad
Vrh Dno