Šta je novo?

Mod vintage televizora

• Začetnik teme Začetnik teme Chupo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Chupo

Slavan
Učlanjen(a)
02.12.2007
Poena
380
Iz podruma kod dede sam našao nekadašnju legendu, majora 67 ali neispravnog. Burazer je hteo da od nekog starog nameštaja koji restaurira, napravi sebi sobu u stilu šezdesetih.

Mene je pitao postoji li mogućnost da se major "osposobi" za rad, da uzmem neki TV iste diagonale i sve "prepakujem" u "kućište" majora? Verovatno bi moglo ako bi našao TV iste diagonale, ali garant postoje neke cake, šta treba da znam pre nego što se "upustim" u tu restauraciju?

Razmisljao sam i ja o tome (imam neku matoru iskru valjda sa sve staklom preko ekrana (flat 🙂), ali mislim da je bolja opcija da napravis novu kutiju u retro fazonu, nego da kasapis staru.

Ubaci unutra neki LCD koji moze da se spakuje i iza njega strpaj neki dzaba pc pa da sve to radi kao HTPC 😀 E sad, ili da nadjes LCD koji savrseno odgovara ili da saseces kutiju i da napravis vintage wide screen tv 😀

Zadrzis kutiju a nadjes obican crt istih dimenzija ekrana........mislim da je to najabolje resenje.....ovako sve i da ga kojim slucajem popravis nece se nagledati tv-a

Pa bolja je varijanta da umesto starog ekrana ubaci neki TFT sa integrisanim TV tjunerom, ako nađe neki čija veličina odgovara.

Pa bolja je varijanta da umesto starog ekrana ubaci neki TFT sa integrisanim TV tjunerom, ako nađe neki čija veličina odgovara.

Jeste bolja ali i skuplja.......a sumnjam da ce moci adekvatno da uklopi tft u tu veliku drvenu kutiju

Ubaci unutra neki LCD koji moze da se spakuje i iza njega strpaj neki dzaba pc pa da sve to radi kao HTPC 😀 E sad, ili da nadjes LCD koji savrseno odgovara ili da saseces kutiju i da napravis vintage wide screen tv 😀

Dobra ti ovo ideja...........mogao bi se od toga napraviti neki pc za filmove do 80e :-devil-:

Sad bi se bacio na posao......ali ne znam gde bi ga stavio....ne slaze si ni uz sta kuci:wall::wall::wall::wall:

Samo crt u stari tv!Tft ce da stoji kao na piletu sisa!Silovanje historije!Ne kazem da ne moze.
Posted via Mobile Device

Samo crt u stari tv!Tft ce da stoji kao na piletu sisa!Silovanje historije!Ne kazem da ne moze.
Posted via Mobile Device

To htedoh da kazem u gornjem post-u :-devil-:

Ma moze to mnogo dobro da se uradi...samo nadji neki polovan crt.....ne kosta puno 30e......ali ispalo bi smekerski.....jos i kutiju da sredis lepo osmirglas pa onda lakom.......e da imam jedan stari tv....al sam se primio, odmah bi krenuo da ga modujem

Poslednja izmena:
Evo da se javim, nije major 67, neki drugi TV, ali isto crno beli i isto Ei Niš.

TFT otpada odmah... realno zamislite na šta bi to ličilo. Fora kod tih televizora je baš u tom gotivnom ekranu.

Moja zamisao je da na pijaci (sajmu tehnike 🙂 ) kupim neki polovan TV iste diagonale, i da prebacim ekran i elektroniku u kutiju od tog vintage TV-a.

Pretpostavljam da je merenje diagonale lako, samo razvučem metar između unakrsnih tačaka i to je to?

Evo da se javim, nije major 67, neki drugi TV, ali isto crno beli i isto Ei Niš.

TFT otpada odmah... realno zamislite na šta bi to ličilo. Fora kod tih televizora je baš u tom gotivnom ekranu.

Moja zamisao je da na pijaci (sajmu tehnike 🙂 ) kupim neki polovan TV iste diagonale, i da prebacim ekran i elektroniku u kutiju od tog vintage TV-a.

Pretpostavljam da je merenje diagonale lako, samo razvučem metar između unakrsnih tačaka i to je to?

Metar u sake i pravac sajam😀😀

Aj slikaj da vidimo sta si uradio :wave:

Ne zaboravi i dubinu da premeris 🙂 .

I ja se nosim tako nekom idejom. EI je pred sam kraj pravila neki Nocturno radio, nov inace ali u vintage stilu. Dokopao sam se njegove kutije i u njemu je elektronika nekog sasvim levog radija, ali vec neko vreme premotavam na koji nacin i sta ja to treba da gurnem u njega da bih napravio internet radio 😀 . Znaci, da ubodem ethernet port, ili jos bolje preko Wifi a da nekako biram radio stanice na njemu.

Moding naslov...ali vise za tv servis forum.Posto nema najava ubacivanja nekih pc komponenti unutra.Steta,ali bi mozda mogao da razmislis i o tome.Ima u Ei Nis kutijama mesta samo...da li su "dovoljno" vintage.Prva slika je Ei Nis TV,druga ruski tv (bas staro i bilo vec price na forumu) i treca perverzija Philco inspired PC.

Prilozi

• EI-Nis-879-C-B-televizor-druge-generacije.jpg
    EI-Nis-879-C-B-televizor-druge-generacije.jpg
    69.1 KB · Pregleda: 1,504
  • soviet_tv_casemod_front.jpg
    soviet_tv_casemod_front.jpg
    40 KB · Pregleda: 179
  • 407-philco-PC.png
    407-philco-PC.png
    326.8 KB · Pregleda: 163
Moding naslov...ali vise za tv servis forum.Posto nema najava ubacivanja nekih pc komponenti unutra.Steta,ali bi mozda mogao da razmislis i o tome.Ima u Ei Nis kutijama mesta samo...da li su "dovoljno" vintage.Prva slika je Ei Nis TV,druga ruski tv (bas staro i bilo vec price na forumu) i treca perverzija Philco inspired PC.

To i aj razmisljam, Ei previse ruzno izgleda...mozda bi lepse bilo napraviti kutiju od onih panela (sad pojma nemam kako se zovu) al koriste se za ormare,police...itd (citav ''forma ideale'' namestaj je od tih ploca🙂) Nisu skupe a i lako je naruciti dimenzije i boju. Nadam se da ste me razumeli 🙂

Ja bi ovako nesto sacinio samo mnogo veceg ekrana + naravno neka konf. do 60e cisto za filmove 😀

Prilozi

• RCA-CT-100-hd.jpg
    RCA-CT-100-hd.jpg
    90.2 KB · Pregleda: 299
Nazad
Vrh Dno