Šta je novo?

Promena IP adrese

Y2K986

Slavan
Učlanjen(a)
13.11.2007
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600X + Lian Li Galahad 2 LCD 360
Matična ploča
ASUS ROG Strix B550-F Gaming Wifi II
RAM
64Gb Corsair Vengeance RGB RT
GPU
Sapphire RX 7800 XT Nitro+ Gaming OC
Zvuk
Klipsch The Fives
PSU
Corsair RM850x SHIFT 80 PLUS Gold
Kućište
Lian-Li O11D Evo RGB
Monitor
LG UltraGear 32GP850-B
Miš & tastatura
Logitech G G900 Chaos Spectrum + Razer BlackWidow V4 Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Drugari,sigurno ste vec negde diskutovali,ali nisam uspeo da nadjem.

Imam telekomov Huawei HG-510 ruter i win7 u ovom trenutku.Zanima me da li znate za neki program,ili cak i manuelno kako da promenim IP adresu(moze i za XP posto imam i njega) ??

Pokusavao sam svasta,probao razne programe ali mi to do sada nije poslo za rukom.Znam da se IP menja kada se ruter resetuje,ili kada se komp restartuje,ali mi je potrebno brze resenje,naravno ako je to moguce.

U sustini IP adresa bi trebalo da ti se promeni kada promenis MAC adresu mrezne karte. Da li je to brze od resetovanja rutera nisam siguran, ali sigurno nije preterano brzo resenje.

Ovde imas jednu od tema o menjanju MAC adrese u Win7:

Link

Znaci postoje tri nacina da promenis IP adresu:

1) resetovanje rutera
2) resetovanje racunara (nekad mora i ruter)
3) promena MAC adrese

Isprobaj sve ove nacine pa vidi koji ti je najbrzi.

OK,probacu to.A kazi mi jel ista prica i za Win XP ??Ili tu i prolaze neki programi??

EDIT : A kazi mi kod menjanja Mac adrese,znaci onaj deo 0c0c0c0c0c je isti svaki put,a menja se cifra iza ili kako??

EDIT2 : Posle promene Mac adrese,odem na sajt koji detektuje IP adresu,ali se ona nije promenila.Sta radim pogresno??

Poslednja izmena:
Mozes i da napravis telnet skriptu. Komande bi trebalo da su
modify ppp intf stop ifname ppp-0
modify ppp intf start ifname ppp-0

Ove znam da rade na onom 882 Huawei. Prednost u odnosu na reset modema je sto je promena trenutna, nemas net mozda sekund. ;)

Ako imaš ruter, onda resetovanje i menjanje adrese računara nema ama baš nikakvog uticaja na tvoju spoljnu IP adresu.
Sve što radiš mora da ima veze sa ruterom.

Ako imaš ruter, onda resetovanje i menjanje adrese računara nema ama baš nikakvog uticaja na tvoju spoljnu IP adresu.
Sve što radiš mora da ima veze sa ruterom.

Ok.Shvatam.Sta onda predlazes,posto ja stvarno ne znam?

nnnn je napisao(la):
Mozes i da napravis telnet skriptu. Komande bi trebalo da su
modify ppp intf stop ifname ppp-0
modify ppp intf start ifname ppp-0

Ove znam da rade na onom 882 Huawei. Prednost u odnosu na reset modema je sto je promena trenutna, nemas net mozda sekund.

Kako se to radi?Ne znam ni to... :D

Poslednja izmena:
Ok.Shvatam.Sta onda predlazes,posto ja stvarno ne znam?

Kako se to radi?Ne znam ni to... :D

Prvo boja ovo, idi u control panel programs options, windows components. Nadji telnet client instaliraj ga. Start menu->cmd->telnet 192.168.1.1(ili koja je adresa rutera)
kucas user, pa pass. i onda kucas ono sto sam napisao. Kada se uvezbas ukucas za oko 10 sekundi.. :) Ili imas razne programe sa kojima mozes da automatizujes to, samo ne znam ni jedan napamet.

Izvini za hg 510 telnet komande su:

ppp config 0.8.35 1 down naredba za spustanje protokola kod
ppp config 0.8.35 1 up naredba za podizanje protokola

Javna IP adresa koju dobijas od Telekoma se moze promeniti samo resetom rutera bilo hardverskim bilo softverskim putem.
Hardverski = gasenje i ponovno paljenje
Softverski = program ili komande za diskonektovanje.

Ja za potrebe promene adrese koristim programcic Router Reconnect sa adrese
http://www.rpworld.de/page_programme_routerreconnect.html

Ceo proces rekonekcije traje oko 10ak sec.

Prvo boja ovo, idi u control panel programs options, windows components. Nadji telnet client instaliraj ga. Start menu->cmd->telnet 192.168.1.1(ili koja je adresa rutera)
kucas user, pa pass. i onda kucas ono sto sam napisao. Kada se uvezbas ukucas za oko 10 sekundi.. :) Ili imas razne programe sa kojima mozes da automatizujes to, samo ne znam ni jedan napamet.

Ne mogu da se snadjem...Nov sam u Win7,i ubio sam se trazeci program options i telnet client ali ga nisam nasao. :trust: Ajd pomagaj... :type:

Ili imas razne programe sa kojima mozes da automatizujes to, samo ne znam ni jedan napamet.
E gori si od Draže (može biti ali se nesećam)
pa baš si ti "okačio" najbolji IP changer za HG :d

@Y2K986
download atachment iz nnnn posta
http://forum.benchmark.rs/showpost.php?p=1859510&postcount=4

edituj config.txt i (ako nisi otključao ruter da ti pass bude admin) stavi ztonpk kao pass (koji je default pass za HG510)
----------------------config.txt--------------
192.168.1.1
23
login:
admin
password:
admin <------stavi ztonpk
>
ppp config 0.8.35 1 down
ppp config 0.8.35 1 up

22ad924a83.jpg

E gori si od Draže (može biti ali se nesećam)
pa baš si ti "okačio" najbolji IP changer za HG :d

@Y2K986
download atachment iz nnnn posta
http://forum.benchmark.rs/showpost.php?p=1859510&postcount=4

edituj config.txt i (ako nisi otključao ruter da ti pass bude admin) stavi ztonpk kao pass (koji je default pass za HG510)
----------------------config.txt--------------
192.168.1.1
23
login:
admin
password:
admin <------stavi ztonpk
>
ppp config 0.8.35 1 down
ppp config 0.8.35 1 up

Odradio sam sve kao sto si rekao,ali program "puca".Jel to mozda samo za WinXP?

Nekome radi na win7, nekome ne. Rucno mozes uvek da ukucas, ili da manualno gasis i palis modem.

Izvini za hg 510 telnet komande su:

ppp config 0.8.35 1 down naredba za spustanje protokola kod
ppp config 0.8.35 1 up naredba za podizanje protokola

Odradio proceduru i radi!!! Hvala puno na pomoci. Ipak,voleo bih kada bih mogao da pokrenem ovu tvoju skriptu koja sve radi automatski da ne bih menjao stalno rucno. :)

pa tražio si sam i opciju za XP

Ok,Ok.Primarno za Win7,a opciono i za XP :d
Odradio sam posao rucno u Win7 i radi,ali bi bilo extra kada bi skripta proradila i u Win7
Hvala jos jednom!

Evo ti moj, baš za HG510. Prepravio sam originalni prema uputstvu sa ES foruma i super radi. To je visual basic skripta koja praktično može da radi na svim ruterima ako se znaju komande i ostali parametri za konkretan model. A i ne iskače crni prozor kao kod bat skripti koje sam nekada koristio.

Prilozi

• IPChanger-2.zip
    54.8 KB · Pregleda: 57
Nazad
Vrh Dno