Šta je novo?

Single core kao server za CS???

domcale

Slavan
Učlanjen(a)
18.04.2009
Poena
380
Pozdrav;
Ako modovi misle da je tema trebala biti postavljena u nekom drugom podforumu, neka je i premeste.
LM, hteo sam samo da pitam (n00b pitanje): kako bi me sluzio single core kao server za CS 1.6 (athlon 3000+ @ 2.4~ 2.5GHz, ako bas treba)? I da li snaga proc-a ima veze sa radom servera? Treba da trpi max 4vs4 🙂

Hvala unapred na odgovorima 🙂

Poslednja izmena:
Ne bi trebao ni da oseti, bitniji ti je net u tvom slucaju 🙂
posto ja ponekad hostam COD4 za klan i tu nas bude do max 10, gameplay je identican kao kad igram normalno, samo treba dobar net zbog pingova. . .

Nije problem net, samo sam ovo hteo da znam 🙂

Bitan je vrlo 😀 Tj zavisno od broja igraca, od minrejtova,sys ticrate i fps-a? (ne mislim na game fps)

Nikad nece biti vise od 4vs4, jer igram samo sa ortacima 😀 Dogovorimo se i pici 🙂 Samo ja imam 10ms ping, a oni 50~100ms :d

Pa kad radi sve "ok" sa par igraca (ping im varira od 40~100ms, imaju WiFi net...).

Poslednja izmena:
Obrati pažnju da te ne koči mali upload tvoje konekcije.

Kakve su šanse da Intel D0201GLY ploča sa Yonah-om na 1333MHz pogura server za COD4? Net neće biti problem jer ide preko 100mbit etherneta.

Mislim da ce ucitavanje mapa biti presporo. . . tako da cekati dok tvoj PC ucita + moj, ne bi bilo idealno resenje. . . .
Najbolje bi bilo da probas pa da nam javis :d

@domcale ti imas dobar ping jer si ti host, i ti uvek imas najmanji, a njima varira od brzine neta i udaljenosti od servera. . . mada za 128 UP im je iznenadjujuce dobar ping

Udaljenost od servera: manje od 2km (trebalo bi). Ako ne, nema vise od 3 sigurno 🙂

Poslednja izmena:
Evo jedan SS (likovi su iz leskovca, cini mi se) u attachmentu.

Sve radi OK 🙂 (cekam da se malo napuni server, da vidim onda situaciju)

E sad, sta sam hteo da pitam:

Posto se na telekomu veoma cesto menja IP adresa (prouzrokovana bilo cime u ovom selu, struja, ovo ono), malo je zeznuto stalno slati IP ortacima da bi mogli da se nakace. Pa sam otisao na jedan sajt, gde sam to resio, i sad je IP servera xxxxxxx.no-ip.org:27015 stalno, iako se meni menja IP na ruteru (ima neki updater za IP, koji salje redovno tom sajtu koja mi je IP). Ali sad se ping povecao, malo 🙂 Nisam stigao da utvrdim koliko, ali se sigurno povecao... pitanje: postoji li nacin da to zaobidjem na neki nacin (recimo neki nas sajt takve vrste)

Prilozi

• moj server.JPG
    moj server.JPG
    82.5 KB · Pregleda: 47
Poslednja izmena:
Izgleda da je ping sada 4 puta veci ***e... definitivno treba resenje. Msm, ortaci sami mogu da igraju, ali sta je sa mnom kada ja imam 10 ms a oni 200ms. Mogu da ih rokam k'o zeceve a da me ni ne vide 😀

Verovatno ce resenje biti pravljenje servera kod ortaka, koji stalno ima istu IP. Jos samo da uspemo...

Poslednja izmena:
ne postoji, jer verovatno ti serveri imaju staticki ip pa preusmeravaju sav saobracaj prema i od tebe ?

a u tom slucaju imaju i uvid u sve tvoje aktivnosti, ali koga briga neka gledaju
:bottle:

tebi je mali ping,jer ti hostujes 😀 logicno,ja sam to probao pre par meseci sa drugom,obadvojica adsl 4/256 +iptv,domacinu ping 7,meni 30,al opet laguje,al ne standardan lag,nego cudan recoil,itd

Nazad
Vrh Dno