youngster
Slavan
- Učlanjen(a)
- 24.12.2009
- Poena
- 320
Pozdrav svima
Nameravam da posle 7 godina stednje uzmem konfiguraciju za gaming i malo renderinga HD klipova za moj kanal na YouTube-u
+ novi monitor
Konfiguraciju digitrona
koga sad imam mozete videti levo 
Budzet mi je kao sto u naslovu pise 1400-1500
Kao sto vidite cene rastu neverovatno
Neku konifuguraciju koju sam napocetku hteo je za 2 meseca poskupela priblizno 200e u Gigatronu gde nameravam da uzmem kompjuter .
Ne nameravam da uzmem kompjuter sada nego tek posle nove godine krajem januara ali bih hteo da steknem utisak sta bi bilo dobro
Nadam se da ce dotada da sve pojeftini u dinarima a da ce evro ojacati sto ce mi biti super jer svu ustedjevinu imam u evrima .
Ako me niste razumeli
Sada : evro 104 dn , ja imam 1450e znaci imam 150.000 priblizno a masina kosta 155.000 naprimer
Posle nove godine krajem januara : evro 105din, imam 1450e i imam 153 000 a konfiguracija kosta 145000 i ja dobijem dzabe 1tb HDD naprimer
Iskreno mi se ne zuri sa kupovinom jer nemam sada svih 1450e nego oko 1200e .
Koja su vasa predvidjanja za kretanje cena i evra?
Sada da predjemo na stvar
Monitor bi treba da bude 24' (Full HD naravno) i da ima DVI (ako ima HDMI) jos bolje .
Sama konfiguracija
Maticna ploca ; Mislio sam Gigabyte GA-X58A-UD3R
Dobra entry level ploca za X58 chipset i LGA 1366 socket
Procesor : Intel Core i7 930
Kada budem kupovao verovatno nece biti 920 jer je on prestao da se proizvodi.
Naravno D0 stepping.
Procesor cu overklokovati naravno jer je grehota ostaviti ga na stock freq.
Hladnjenje: ProlimaTech MegaHalems OC Edition(ima 2 fana) ili H50
Cene su manje vise iste, hlade priblizno isto sa tim sto h50 zauzima manje mesta.
Jedino me plasi to sto sam procitao da je nekoliko H50 procurelo i unistilo sve komponente.Jeste da je Corsair sve nadoknadio ali to je ipak USA ne Srbija
Napajanje: Corsair 750TX
Ja mislim da ovde ne moze da se pogresi. Jedno pitanje samo da li moze da podrzi 2x 5870 u Crossfire ako bude zatrebalo.
RAM memorija: Neka Geil verovatno jer to ima u Gigatronu. 3x2gb kit 1600Mhz .
Graficka kartica: Sapphire HD Radeon 5870
Vise mi ne treba. Ako 5970 neverovatno poskupi zbog izlaski 6xxx serije onda i to moze uci u obzir ali neverujem
Kuciste : Cooler Master HAF 922 Case
Ja mislim da je dobro kuciste..Dobar protok vazduha. Jedino je malo ruzno ali mogu da prebolim xD
Hard Disk : WD 640GB ili 1TB
Neverujem da mi treba 1TB ali kad pocnem da trpam HD filmove ko zna..
Mozda bolje uzeti 640gb i naci neke pare za mali SSD od 32GB za OS
Optika : LG DVD
Nista posebno. Ionako retko ubacujem neke DVD-jeve jer sve skidam sa interneta.
Ponekada narezem koju igricu za PS2 . Jednom u 2 meseca.Tako da mi ne treba nista posebno
Evo ja sam razduzio vec post
Zelim vasa misljenja jer sigurno imate vise iskustva i znanja od mene.
Ja ipak idem u osnovnu tek
Sve najbolje
Nameravam da posle 7 godina stednje uzmem konfiguraciju za gaming i malo renderinga HD klipova za moj kanal na YouTube-u
Konfiguraciju digitrona
Budzet mi je kao sto u naslovu pise 1400-1500
Kao sto vidite cene rastu neverovatno
Neku konifuguraciju koju sam napocetku hteo je za 2 meseca poskupela priblizno 200e u Gigatronu gde nameravam da uzmem kompjuter .
Ne nameravam da uzmem kompjuter sada nego tek posle nove godine krajem januara ali bih hteo da steknem utisak sta bi bilo dobro
Nadam se da ce dotada da sve pojeftini u dinarima a da ce evro ojacati sto ce mi biti super jer svu ustedjevinu imam u evrima .
Ako me niste razumeli
Sada : evro 104 dn , ja imam 1450e znaci imam 150.000 priblizno a masina kosta 155.000 naprimer
Posle nove godine krajem januara : evro 105din, imam 1450e i imam 153 000 a konfiguracija kosta 145000 i ja dobijem dzabe 1tb HDD naprimer
Iskreno mi se ne zuri sa kupovinom jer nemam sada svih 1450e nego oko 1200e .
Koja su vasa predvidjanja za kretanje cena i evra?
Sada da predjemo na stvar
Monitor bi treba da bude 24' (Full HD naravno) i da ima DVI (ako ima HDMI) jos bolje .
Sama konfiguracija
Maticna ploca ; Mislio sam Gigabyte GA-X58A-UD3R
Dobra entry level ploca za X58 chipset i LGA 1366 socket
Procesor : Intel Core i7 930
Kada budem kupovao verovatno nece biti 920 jer je on prestao da se proizvodi.
Naravno D0 stepping.
Procesor cu overklokovati naravno jer je grehota ostaviti ga na stock freq.
Hladnjenje: ProlimaTech MegaHalems OC Edition(ima 2 fana) ili H50
Cene su manje vise iste, hlade priblizno isto sa tim sto h50 zauzima manje mesta.
Jedino me plasi to sto sam procitao da je nekoliko H50 procurelo i unistilo sve komponente.Jeste da je Corsair sve nadoknadio ali to je ipak USA ne Srbija
Napajanje: Corsair 750TX
Ja mislim da ovde ne moze da se pogresi. Jedno pitanje samo da li moze da podrzi 2x 5870 u Crossfire ako bude zatrebalo.
RAM memorija: Neka Geil verovatno jer to ima u Gigatronu. 3x2gb kit 1600Mhz .
Graficka kartica: Sapphire HD Radeon 5870
Vise mi ne treba. Ako 5970 neverovatno poskupi zbog izlaski 6xxx serije onda i to moze uci u obzir ali neverujem
Kuciste : Cooler Master HAF 922 Case
Ja mislim da je dobro kuciste..Dobar protok vazduha. Jedino je malo ruzno ali mogu da prebolim xD
Hard Disk : WD 640GB ili 1TB
Neverujem da mi treba 1TB ali kad pocnem da trpam HD filmove ko zna..
Mozda bolje uzeti 640gb i naci neke pare za mali SSD od 32GB za OS
Optika : LG DVD
Nista posebno. Ionako retko ubacujem neke DVD-jeve jer sve skidam sa interneta.
Ponekada narezem koju igricu za PS2 . Jednom u 2 meseca.Tako da mi ne treba nista posebno
Evo ja sam razduzio vec post
Zelim vasa misljenja jer sigurno imate vise iskustva i znanja od mene.
Ja ipak idem u osnovnu tek
Sve najbolje