Šta je novo?

Potrebne sugestije za konfiguraciju

purple

Slavan
Učlanjen(a)
27.03.2007
Poena
309
Kupio bih uskoro nivi komp posle ove 6-godishnje konzerve i sastavio sam listu pa me zanimaju eventualne sugestije i preporuke kao i gde se mozhe ushtedeti bez osetnih gubitaka.

MB: GIGABYTE GA-790XT-USB3
CPU: AMD Phenom II X4 965, 3,4GHz 8MB
RAM: KINGSTON HyperX 2GB DDR3 1800MHz (2x2GB Set)
Graphics: GIGABYTE ATI HD 5830 1GB DDR5 256bit
HDD: WD WD2500AAKS 250GB SATA2 16MB
DVDRW: PIONEER DVR-216D SATA Black
PSU: LC POWER LC600H 600W
TV Tuner: LEADTEK PVR 2100
UPS: MUSTEK PowerMust 400
MONITOR: SAMSUNG SyncMaster 2343 NW 23"

Hvala unapred! 🙂

Kolikom svotom novca raspolazes?
Mogao bi da razmislis o 460gtx umesto 5830.
Od napajanja bi bar uzeo CHIEFTEC APS-550S 550W ili SILVERSTONE Strider SST-ST50F-230 500W. Oba su ok 60e. To je sve sto mogu da ti kazem za sada dok mi ne kazes kolko kite imas :wave:

Kakve su ovo zabrinjavajuce new age sklonosti na forumu 😀
haaha jednom sam kucao na nekoj "zilavoj" tastaturi nesto, da vidite kakvih je reci ispadalo. to ni u ovoj temi nema :d

@donworkinson, raspolazhem sa 1.000e, ta konfa gore bez periferija i kucishta koshta 911e u najboljem sluchaju..

Vidim sad bash da je MSI GTX460 jeftinija skoro 50e od ovog mog ATI-ja, dakle, 50e manje koshta 192bit-ni bus spram ATI-jevih 256bit i pride 769MB GDDR5 spram ATI-jevih 1GB.

Koji je uopshte odnos snaga ako preporuchujesh tu nVidiu?
Ja zagrizao za ATI jer sam hteo da baziram ceo sistem na AMD-u, chipset, proc, grafika..
Tako da ta nVidia mi se ne uklapa ni tematski ni po performansama rekao bih..ukoliko neshto drastichno ne propushtam?

Thanks!

Edit:
Ok, pogledao sam 10-ak X vs. Y review-sa i svi rekoshe da je nVidia bolja, shto po ceni shto po performansama, osim jednog lika koji reche da nVidia na 1920x1080 rezolucijama ne performira bolje od 5830.

Necu valjda u windowed modu cepati najnoviji H.A.W.X kad izadje? 😀

Poslednja izmena:
@R_O_N_I_N, fingon82 Povredio sam kaziprst pa nabadam po tastaturi😀 Ne mogu da igram CS :S:

@purple Idi na gtx 460 1gb... I 768 je bolji od 5830. Gainward od 1gb je ~23k upravo koliko i taj 5830. Ili ako oces da ustedis i ides na 768 imas EVGA za ~20k al ne bi ti preporucio da stedis tu ako bi lepo da se igras 😉

Idi na 500gb hdd. Odprilike su iste cene. ~4k.
Rekoh ti vec za napajanja koji je minimum. Chif ili SS [on je modularan] Odluci se za kuciste koje ces i koliko ti je bitno.
I uzmes Cooler Maste TX3 [~1.600] da ne slusas box kako polece.

Heh, kod nas trenutno nema GTX460 1GB nigde, samo 768-ca, verovatno uzmem onda GTX465 1GB, 20e skuplja od tog predjashnjeg ATI-ja..

Koliko je zapravo bitno upariti komponente istog proizvodjacha?

Jel bi bolje radila ta nVidia u kombinaciji sa tom plochom i proc-om od ATI-ja koji dolazi od iste firme i verovatno su kompatibilniji, tako bar logika nalazhe?

Shto se HDD tiche, jedan od 500 mi nije najrobusnije reshenje, vodim se pravilom da ako 1 zakazhe nije sve izgubljeno..

Thanks!

ne zhelim da dam tolike pare na napajanje ukoliko se uzma i UPS koji pegla napon i tako shititi napajanje or oscilacija u nashoj budjavoj mrezhi.

Nashao sam neki PSU Calculator: http://ur.ly/jw23 koji izrachuvana potrebnu jachinu napajanja u odnosu na komponente koje se odaberu, meni navodno treba optimalnih 650W uz dodanih 30% vatazhe jer napajanje vremenom gubi prvobitni kapacitet za neki procenat, pishe u footeru sve.

Izgleda ovaj LC Power deluje ozbiljno po ovim komentarima, http://ur.ly/jsUf

<smor>
Ovde pishe da ima samo 1xPCIe16 shto je malo ako sam hteo tu PCIe TV kartu 🙁 http://www.lc-power.de/index.php?id=181&L=1
</smor>

izgleda ce morati ipak da se da malo vishe para na PSU 🙁(
proshla je era 350W kompova..

lc power laze sa navedenim Watima...obicno je stotinjak manje...

bolji ide na neko napajanje sto su ti gore preporucili 😉

razglabate o napajanju,a i comp moze bolje da se odradi...kao prvo kad vec uzimas nov comp onda zaboravi 790 cipset i idi na noviji tipa 870 ili 890...procesor uzmi 955be jer je isto "otkljucan" mnozilac kao kod 965be plus je nesto jeftiniji...memorija ti je dovoljna neka na 1600mhz cl7 jer svaka ide na 1800mhz koliko ove nove pretezno i podrzavaju...graficku umesto 5830 uzmi 460gtx sa 768mb ili ako bas zelis mozes i ovu sa 1gb samo je 30-tak evra skuplja...pioneer rezac zaobidji u sirokom luku i uzmi samsung...od napajanja bi ti preporucio chieftec-a od bar 550-600w npr cft600...to je to za sada

jel? shta mislite o Biostar-ovim plochama?

nema shanse da OC-ujem bilo shta tako da 955BE i 1600Mhz RAM ne dolaze u obzir.

Imam Pioneer 115D vec godinama i radi fenomenalno, ali chuo sam od dosta ljudi da novi 216D SATA nije dobar, videcu josh shta cu sa tim..

To napajanje je trenutno najveca dilema..

zavisi koja biostar ploca...ima i tu vise modela...znas li ti uopste razliku izmedju 955be i 965be procesora?sta ce ti memorija na 180mhz ako kupis plocu koja moze da radi samo na 1600mhz,a takve su vecina sa 7xx cipsetom? volis da bacas pare ili si tvrdoglav i teras po svom sta god da ti se kaze?

Malo modifikovana verzija rachunara:

MB: ASUS M4A89GTD PRO/USB3
CPU: AMD Phenom II X4 965, 3,4GHz 8MB
RAM: KINGSTON HyperX 2GB DDR3 1800MHz (2x2GB Set)
Graphics: GAINWARD nVIDIA GTX 460 1GB DDR5 256bit
HDD: WD Caviar Blue 5000AAKS, 500 GB SATA2 16MB (x2)
DVDRW: SAMSUNG SH-S223C, SATA Black
PSU: CHIEFTEC CFT-600-14CS
TV Tuner: LEADTEK PVR 2100
UPS: MUSTEK PowerMust 400
MONITOR: SAMSUNG SyncMaster 2243SN 22"

Neke sugestije?

ta memorija ti nece raditi ni blizu na 1800mhz tako da je to bacanje para pogotovo sto si rekao da nema sanse da oc-ujes comp i taj 965be bolje da uzmes 955be ali ti si tvrdoglav i ne susas sta ti se prica i teras po svom...memorija kad sastavis comp ce ti raditi na 1066mhz mozda mazimalno na 1333mhz po defaultu dok ce bez klokovanja daleko biti i 1600,a pogotovo ce daleko da bude 1800,a najverovatnije to neces nikad ni videti cak i da klokujes jer amd ima dosta los memoriski kontroler koji nece cesto da ide ni malo preko 1600mhz...za cpu sam ti vec rekao da su i 955be i 965be isti samo je mnozilac(koji je kod oba otkljucan) malo veci kod 965be i ne vredi ni dinar vise da to platis skuplje...tvoje su pare pa ti mozes da se tvrdoglavo drzis svoje teorije ali mi onda nije jasno sto si podizao temu kad ne slusas savete vec radis samo po svom

ta memorija ti nece raditi ni blizu na 1800mhz tako da je to bacanje para pogotovo sto si rekao da nema sanse da oc-ujes comp i taj 965be bolje da uzmes 955be ali ti si tvrdoglav i ne susas sta ti se prica i teras po svom...memorija kad sastavis comp ce ti raditi na 1066mhz mozda mazimalno na 1333mhz po defaultu dok ce bez klokovanja daleko biti i 1600,a pogotovo ce daleko da bude 1800,a najverovatnije to neces nikad ni videti cak i da klokujes jer amd ima dosta los memoriski kontroler koji nece cesto da ide ni malo preko 1600mhz...za cpu sam ti vec rekao da su i 955be i 965be isti samo je mnozilac(koji je kod oba otkljucan) malo veci kod 965be i ne vredi ni dinar vise da to platis skuplje...tvoje su pare pa ti mozes da se tvrdoglavo drzis svoje teorije ali mi onda nije jasno sto si podizao temu kad ne slusas savete vec radis samo po svom

Znachi, nekog sa takvim stavom i tonom ne da nema shanse da poslusham nego i ne rezonujem.

Mnogo se ti sekirash za nekoga koga ne poznajesh, razmisli o tome, jako ti je losha komunikacija.

Molim te, suzdrzhi se od daljih komentara u ovoj temi, ne zanima me shta ti imash da kazhesh, razumi to i ugledaj se na prethodne uchesnike!

U pravu je matrixxsu, cisto da znas, al evo meni je sve jedno kako ces 🙂 to sto ga eventualno neces poslusati nanosis stete iskljucivo sebi, a ja sam bas zato i odustao da dajem ljudima savete, jer pitaju samo da bi pitali. Po nekad se zeznem pa posavetujem nekoga, ali se brzo osvestim 😉
pozdrav

mnogo je nervozan dechko, a to ne uliva poverenje bash, sasvim suprotno..
koliko je -teshko danas OCovati komp, ova plocha ima hektar tih OC tehnologija, ne brinem se ja za herzazhu memorije, vishe za monitor 😀

Ako ces da dignes mnozilac B.E. procesora sa 17 na 18 - nije tesko, a ako ces da juris najveci stabilan klok - to mora "rucno", tako da je dzabe sto ploca ima hektar^2 OC tehnologija, tu treba znanja

mnogo je nervozan dechko, a to ne uliva poverenje bash, sasvim suprotno..
koliko je -teshko danas OCovati komp, ova plocha ima hektar tih OC tehnologija, ne brinem se ja za herzazhu memorije, vishe za monitor 😀

kao sto sam ti vec rekao,a i drugi su ti rekli"tvoje su pare i slusaj koga hoces"...nisam nervozan vec se ja(a verovatno i drugi) osecaju glupo kad se vise trude da ti sacuvaju pare nego ti sam,pogotovo sto se ti drzis svog stava sta god da ti drugi kazu...slazes se da je onda bilo i bezveza podizati temu kad ces svakako uraditi po svom i ovako vise ispada se se hvalis(sa buducim kompom) nego sto zelis isken i koristan savet...
od tih "hektar" oc tehnologija sto imas u ploci tek mozda 4-5 su ti bitne i uz pravi savet bi to uradio bez problema...toliko od mene da ne ostanem nedorecen

Nazad
Vrh Dno