Šta je novo?

Foto stampac Canon Selphy CP780

paradizo

Slavan
Učlanjen(a)
13.12.2009
Poena
425
Kupio bih ovaj stampac za kucnu upotrebu pa bih molio ko zna da mi odgovori koji papir i ketridz koristi,da li je to dobar stampac i da li su skupi ketridzi,mogu li se puniti?Pomozite da se odlucim.Unapred zahvalan🙂

Štampač pravi sasvim pristojne fotografije, ali ne očekuj čuda.
Kertridži i papir se kupuju u paketu i 36 komada košta do 1500 dinara. Ponavljam DO toliko, sigurno jeftinije. Kertridž je zapravo rolna sa bojama i svaka fotka se štampa iz 4 prolaza (3 za boje i jedna za zaštitu). Ja sam prvu fotku štampao (na modelu 510) pre ~4 godine i još uvek je OK. Nekoliko komada starih 2-3 godine je svakog dana izloženo dnevnom svetlu (nisu u albumu) i nisu izbledele i sl. Dok su fotke koje sam štampa na HP 940C i na HP 5150, na foto papiru, izbledele i u albumima.

Nema refila, skuplje je od fotografske radnje, osetljivije je na spoljne uticaje, ali je neprocenjivo što možeš da uradiš fotku sada za odmah i što možeš da odradiš fotgrafiju koju ne bi nosio u fotografsku radnju.

Update: oznake papira su KP-36IP i za veće pakovanje KP-108IP.

Štampač pravi sasvim pristojne fotografije, ali ne očekuj čuda.
Kertridži i papir se kupuju u paketu i 36 komada košta do 1500 dinara. Ponavljam DO toliko, sigurno jeftinije. Kertridž je zapravo rolna sa bojama i svaka fotka se štampa iz 4 prolaza (3 za boje i jedna za zaštitu). Ja sam prvu fotku štampao (na modelu 510) pre ~4 godine i još uvek je OK. Nekoliko komada starih 2-3 godine je svakog dana izloženo dnevnom svetlu (nisu u albumu) i nisu izbledele i sl. Dok su fotke koje sam štampa na HP 940C i na HP 5150, na foto papiru, izbledele i u albumima.

Nema refila, skuplje je od fotografske radnje, osetljivije je na spoljne uticaje, ali je neprocenjivo što možeš da uradiš fotku sada za odmah i što možeš da odradiš fotgrafiju koju ne bi nosio u fotografsku radnju.

Update: oznake papira su KP-36IP i za veće pakovanje KP-108IP.
Joj,zahvaljujem ti od sveg srca,samo mi jos odgovori koliko slika moze da se izradi sa tim kertridzem da li 36 koliko je u paketu ili vise?Najveci pozdrav i jos jednom veliko hvala🙂

Kertridž je rolna folije u različitim bojama. Ne mogu sada da tražim fotografije rastavljenog kertridža, ali nije ni bitno, kada kupiš paket 36IP, imaš 36 papira i kertridž za 36 fotografija. Ni manje-ni više.

Kertridž je rolna folije u različitim bojama. Ne mogu sada da tražim fotografije rastavljenog kertridža, ali nije ni bitno, kada kupiš paket 36IP, imaš 36 papira i kertridž za 36 fotografija. Ni manje-ni više.

Jos jednom veliko hvala za objasnjenje,sada mi je mnogo jasnije.Pozz🙂

malo salbije se razumem u stampace pa bih zamolio ako neko zna da mi malo pojasni. Ovaj stamac sto je ovde naveden dali moze da stamap obicne word dokumente. Dali se kod njega moze dopunjavati boja kao kod stanpaca sa ink-jet kertridzima. Hvala

Radi se o stampacu koji je iskljucivo namenjen stampanju fotografija (dye sublimation tehnologijom) i kertridz se ne moze dopunjavati bojom, jer boja u smislu tecnosti/mastila ne postoji vec se nalazi na plasticnoj foliji koja je upakovana u fabricki "kertridz" koji se kupuje u kompletu sa 36 papira odgovarajucih dimenzija i tacno toliko fotografija moze odstampati.

Nazad
Vrh Dno