Šta je novo?

Dangerous SBB!?

Inače, da li neko zna, može li se poboljšati SBB kablovski internet nekim rešenjima, boljim modemom-ruterom ili možda nekim drugim dovijanjima? Primećujem da mi protok oscilira na par sekundi i ne uspostavlja konstatan priliv podataka, već nekako zastaje što često preti da prekine saobraćaj potpuno a onda opet dostigne 4Mb/s.. Tnx!

obmotaj lan kabl izmedju modema i racunara pupinovim kalemovima .. .

Inače, da li neko zna, može li se poboljšati SBB kablovski internet nekim rešenjima, boljim modemom-ruterom ili možda nekim drugim dovijanjima? Primećujem da mi protok oscilira na par sekundi i ne uspostavlja konstatan priliv podataka, već nekako zastaje što često preti da prekine saobraćaj potpuno a onda opet dostigne 4Mb/s.. Tnx!

bilo kakve zamene modema u private-varijanti otpadaju, jer modem koji si dobio ima svoju jedinstvenu mac adresu i preko nje se identifikuje u sbb mrezi. osim toga, modem koji koristis (najverovatnije model 2100, pod cisco brand-om) sasvim korektno izvrsava zadatke za koje je i namenjen.

a razloga zasto ti protok oscilira moze biti vise - problemi na mrezi, problematicni serveri/sajtovi sa kojih vuces fajlove, virusi, pa onda anti-virusi (da, da... sokantno otkrice o aviri otkrio mi je user shadow :d) itd.

kad je vec krenula diskusija o sbb nesto mi je palo na pamet pa da pitam. da li biste kupili tv od sbb-a kada bi imali ponudu slicnu telekom/vip/telenor sa telefonima? to bi im bas pomoglo sa d3 uslugom.

kad je vec krenula diskusija o sbb nesto mi je palo na pamet pa da pitam. da li biste kupili tv od sbb-a kada bi imali ponudu slicnu telekom/vip/telenor sa telefonima? to bi im bas pomoglo sa d3 uslugom.

Bogu hvala pa ih SBB ne proizvodi.. Ja mislim da bih ali pravo pitanje je zašto? Morao bi da bude 1 dinar, i molim te, makar 42"! : )

obmotaj lan kabl izmedju modema i racunara pupinovim kalemovima .. .

Kako se inače ovo izvodi?
"Sa stanovišta informatičke teorije, pupinizacija omogućava prenos signala bez izobličenja, t.j. ispunjava Hevisajdov uslov." Wiki..

..problemi na mrezi, problematicni serveri/sajtovi sa kojih vuces fajlove, virusi, pa onda anti-virusi (da, da... sokantno otkrice o aviri otkrio mi je user shadow :d) itd.

Ovo za antiviruse mu dođe logično jer stalno petljaju po sabraćaju i ne bi me iznenadilo da smetaju poprilično.. Zadržao bih se na serverima, mislim da je pomenuti problem do njega, da ne širim priču sad, nemam problema sa drugim vezama izuzev sa tom pa je verovatno server odakle vučem podatke u pitanju..

Pozdrav!

Kakvo otkrice o Aviri?

p.s. jesi sredio ono sa adsl-om na dve linije?

p.p.s. sorry za offtopic.

negde u novembru prosle godine, primetim da mi je brzina neta tacno 50% od deklarisane. nesto petljam, pregledam, reinstaliram, spremam se da zovem sbb :smoke:, kad citajuci temu o problemima sa netom, naletim na post usera @Stig (nekad Shadow) http://forum.benchmark.rs/showpost.php?p=1909328&postcount=54

sad, nije mi to bas puno razjasnilo uzrok mog problema, pa sam se sa njim cuo na pm. i onda mi covek kaze (parafraziram) - problem je kod premium verzije avire, zato što ima neki čudan dodatak koji filtrira http saobraćaj i to zna da stvori razne probleme sa netom. ja onda "premotam film" i shvatim da se instalacija avire i pocetak problema podudaraju. nista, deinstaliram i sve bude ok. inace, verovatno za taj dodatak postoji podesavanje kojim se izbegava sve ovo, ali nije mi se nesto istrazivalo dalje.

sto se adsl-a tice - ne brini, nisam zaboravio (da nastavim da te gnjavim :d). nego, u poslednje vreme nisam u objektu gde to treba da odradim, pa cu pokusati za nekih 4-5 dana.

naravno da bih kupio, ako bi ponudjeni modeli bili aktuelni. ali, tesko je poverovati da ce se to desiti, bar ne po nekim primamljivim cenama. jer, pre neki mesec su uz racun poslali vaucher koji je predstavljao "popust" za tri modela lcd tv-a u tmarketu. naravno, uporedjujuci cene, ta tri modela su bila skuplja u odnosu na prethodni mesec tacno za iznose na vaucheru. tako da...

Poslednja izmena:
Pozdrav, interesuje me da li se ova kompanija prizvala pameti posle solomonskih problema s početka njihovog razvoja 2003-4, kao i naročito neinventivne tehničke podrške a sve to jer bih želeo da sklopim ugovor radi korišćenja interneta na B.Brdu.. Znam da je pitanje morbidno ali je i problem bio jednako morbidan svojevremeno, pa ću biti zahvalan svakom ko mi pruži adekvatan savet da li da reskiram i obnovim druženje sa ovom kompanijom.. Kakva su vaša iskustva, na B.Brdu, Hvala.

sbb je najbolji internet provajder u srbiji. Bez konkurencije.

sbb

Od pre mesec dana koristim sbb(d3 i mix internet 16mb) i prezadovoljan sam.do pre mesec dana koristio sam telekom adsl i za godinu dana telekom adsl je besprekorno radio...
a da,zaboravih skoro...pre telekoma uzas zvani beotel...

Poslednja izmena:
Vala bas

Poslednja izmena:
ako valja Ahilu, onda mora da valja svima :p

Kako se inače ovo izvodi?
"Sa stanovišta informatičke teorije, pupinizacija omogućava prenos signala bez izobličenja, t.j. ispunjava Hevisajdov uslov." Wiki..
WAT? :) kakvo je ovo objasnjenje...

inace pupinov kalem bi ti uglavnom isekao komunikaciju u smislu racunarskih mreza (tj. ponasao bi se kao filter), jedino poboljsava signal na parici za ljudski govor :)
tako da slobodno obmotaj :D

WAT? :) kakvo je ovo objasnjenje...

inace pupinov kalem bi ti uglavnom isekao komunikaciju u smislu racunarskih mreza (tj. ponasao bi se kao filter), jedino poboljsava signal na parici za ljudski govor :)
tako da slobodno obmotaj :D

Veljo, ti si Newcomer, ti to ne razumeš, ovo je Benchmark, ovde sve može, samo je pitanje kako i da li je neko pre tebe već pokušao da recimo, poveća brzinu protoka interneta na maksimalno moguću uz pomoću moskvičeve poluosovine. Jednostavno.
Isto primeni na pupinove kalemove, mora da pali.. : )
Šala naravno, samo sam sa wikija citirao reč-dve o pupinovim kalemovima..

jedno pitanjce...

....cisto da ne otvaram novu temu.

Sta od modema daje sbb? Devojka treba da uzme neki pre-paid paket...cisto za surf...pa me zanima sta daju jer ce net da deli sa cimerkom, pa ce mi (njoj) verovatno trebati ruter. Zanima me da li ima sanse da izvuku ruter od sbb-a ili ne?

i...ako ne, da li modem koji daju ide na mrezu ili usb?

fala

^ nema rutera kod sbb-a, samo modem.

cisco (scientific atlanta) WebSTAR EPC2100

moze preko mrezne, moze preko usb-a (oba prikljucka)

....cisto da ne otvaram novu temu.

Sta od modema daje sbb? Devojka treba da uzme neki pre-paid paket...cisto za surf...pa me zanima sta daju jer ce net da deli sa cimerkom, pa ce mi (njoj) verovatno trebati ruter. Zanima me da li ima sanse da izvuku ruter od sbb-a ili ne?

i...ako ne, da li modem koji daju ide na mrezu ili usb?

fala

Može ruter. Ali mora o svom trošku da ga nađe i pazari.. SBB ih ne prodaje i iznajmljuje.

Odlicno.

@popa :) znam da ih ne prodaju. No, ovo je super sto daju. Ruteri su sada prilicno jeftini, pa cemo pazariti nesto...

hvala ljudi ;)

Ne moze oba u isto vreme , ili jedan ili drugi
sbb daje samo jedan ip zato treba ruter

Njemu zapravo treba switch. Bilo sa rutera ili samo switch kako bi podelio mrežu i net..

ne moze switch, lepo je weasel napisao da SBB dodeljuje samo jednu IP adresu i to public, tako da switch tu ne moze nista da radi...

savet, nemoj da pises nesto ako nisi siguran u to...

Planiram da se prebacim na digitalnu TV pa me interesuje jel' ima negde kompletna lista programa koji se dobijaju iz D3 start paketa. Tamo pise "preko 60 najboljih kanala iz osnovne ponude..." a cuo sam da nema svih koji su bili u osnovnoj ponudi?

ne moze switch, lepo je weasel napisao da SBB dodeljuje samo jednu IP adresu i to public, tako da switch tu ne moze nista da radi...

savet, nemoj da pises nesto ako nisi siguran u to...

Proveriću, koliko znam drug deli SBB-ov net na više računara kući i uopšte mi nije jasno zašto bi to bilo nemoguće?! A savete primam samo ponedeljkom do 15h posle podne. Hvala

Pa deli ih, ali ne switchom nego ruterom. I ja ga delim tako. Weasel i Iznogood lepo objasniše zašto ne može switch, a tebi bi bilo bolje da počneš sa primanjem saveta 24/7, bar kad su mreže u pitanju.

Proveriću, koliko znam drug deli SBB-ov net na više računara kući i uopšte mi nije jasno zašto bi to bilo nemoguće?! A savete primam samo ponedeljkom do 15h posle podne. Hvala

khm, khm... 15h vec oznacava da je popodne :D
nemoj da se ljutis, samo sam hteo da kazem da je jednostavnije proveriti nesto pa napisati - nego se posle pisanog izvinjavati. ;)

procitaj ovo sledeceg ponedeljka do 15h :)

šutkaaaaa :D ne može svič, jer za te kompove mora da se radi NAT, a to je na Layer-u 3, dakle to radi ruter (iliti L3 svič :))

heh, super ono za poluosovinu :D a sa celom osovinom i blajbingerom bi dobio dupli net za istu cenu ;)

Koji smatrate da je najjeftiniji a najbolji (najmanje komplikovan za podesiti) wireless ruter a da ide na SBB modem?

Jel ima Discovery Travel and Living iz osnovne ponude prevod na srpski ili ne?

tp wr340g

Svasvim ok a veoma povoljno resenje...
Podesavaje je isto lako

Vrh Dno