Šta je novo?

iPhone 4 & iOS4 - zvanična tema

evo gde kupiti iPhone :)

[youtube]Nqlhzve4BOw&hd=1[/youtube]

drugar, hteo da ide da ceka ( dele se i 4000 majica, i kazu da tje svaki N-ti dobiti neki poklon ( suska se za iphone ili ipad), ali je odustao jer ima ljudi koji cekaju vetj danas od 10 :d

btw, jos se ja pitam sto niko ne kupuje ovde :d

Mozda je vec i bilo, ne znam.
Vidim da su nabudzili FaceTime da radi i preko 3g

http://9to5mac.com/facetime-over-3g-video

Sjajno, konacno ovo sluzi necemu.

Sigurno se nece svideti mobilnim operaterima, but who cares. Bitno je da je moguce, za male pare, pricati sa billo kime, bilo gde i sa bilo koje lokacije. Cak i u ovoj nasoj zemlji.

Poslednja izmena:
kako za male pare, ako je 3MB protoka za 1 minut razgovora?

Pa ako uzmes neki postpaid paket koji ukljucuje Internet, onda izadje povoljno.. Npr.. Prenesi Plus 1GB kod Telenora... za 1GB mozes pricati preko FaceTime oko 300min mesecno. Nije lose.

pa neces valjda koristiti 1GB samo za facetime :p
jeftinije je preko wifi :)

bilo bi super da ima neki paket sa unlimited data :)

Poslednja izmena:
Pa neces.. ja sa iPhone 3G potpuno opusteno visim na Internetu i ne mogu vise od 300MB mesecno da potrosim.

Koliko vam traje baterija na 4-ci? znaci napunio sam 100% preko usb-a u cetvrtak uvece oko ponoci, tokom petka pricao nekih 15-tak minuta, 3G iskljucen kao i Data, brightness na pola, wireless ukljucen non stop, surfovao nekih recimo sat i po, instalirao par programa, GPS nekih 20 minuta. Petak vece ostade na 18%. Ujutru sad se probudim iskljucio se, WTF? Da nije zbog punjenja preko USB-a? Zar ova nije baterija jaca za 33% kako najavljivase?

jeste jača, ali joj je verovatno kao i svakom novijem WinMo/Android telefonu jedno 5-7 ciklusa (punjenje i pražnjenje do kraja) da bi postigla svoj optimum

nema ga ni u Rimu - ceka ce 3 nedelje i ne prave spiskove... ne znam za Milano.

ja bih rekao da Apple menja dizajn iPhonea 4, odnosno antene, i da ga zato nigde nema... na svakom online apple storeu pise da je vreme isporuke 3 nedelje.

za dva dana mi ide drugar u Kanadu ,) pa javljam...

rekoh ja da nema spiskova :) pitatju drugara iz Milana sutra pa javljam...

ne menjaju dizajn antene vetj je problem sa displejima... nema ih dovoljno... problem sa death gripom su resili prostim dodatnim slojem laka...

sto se tice baterije, traje 2 dana bas jake upotrebe... do punjenja sa usb-a je... i kada punis i prikaze da je pun ne skidaj ga odmah sa punjaca, slobodno ostavi duze... i trajatje ti duze baterija... vazi za sve telefone...

Poslednja izmena:
Moguće je da su ga tako rešili, ja da napravim problem sa spajanjem problematične tačke, čak i ključem, nisam uspeo!

u engleskoj prave spiskove / bar u onoj radnji pored hyde parka...

aj baci info za milano kad ga dobijes...

Spekulise se da ce apple prikazati novi iphone pocetkom sledece godine. Verovatno ce biti neki iphone 4s :d, bez problema, pa ce biti puj pike ne vazi za death grip i ostalo. Tako da bi trebalo sacekati jos par meseci.

ne menjaju dizajn antene vetj je problem sa displejima... nema ih dovoljno... problem sa death gripom su resili prostim dodatnim slojem laka...

sto se tice baterije, traje 2 dana bas jake upotrebe... do punjenja sa usb-a je... i kada punis i prikaze da je pun ne skidaj ga odmah sa punjaca, slobodno ostavi duze... i trajatje ti duze baterija... vazi za sve telefone...

Jutros sam ga napunio preko zidnog i uglavnom niko me nije zvao danas, nijedna poruka, surfovao i instalirao neke stvari oko 2-3 sata wireless i ode na 69%. Nesto mi je to sumnjivo.

nema ga ni u Rimu - ceka ce 3 nedelje i ne prave spiskove... ne znam za Milano.

ja bih rekao da Apple menja dizajn iPhonea 4, odnosno antene, i da ga zato nigde nema... na svakom online apple storeu pise da je vreme isporuke 3 nedelje.

za dva dana mi ide drugar u Kanadu ,) pa javljam...

Ima ga u Kanadi, velike su guzve i redovi u svim apple store-ovima, barem sto se Vankuvera tice :)

Izadje oko 700 kanadskih dolara, ukucujuci poreze i otkljucavanje!

Jos da su mu uradili kameru 8 mega pixela,pa da ima slike kvaliteta omnie hd uzeo bi ga sigurno_Ovako mi nije explativo bar meni.

Pitanje za malobrojne vlasnike (dok i sam ne postanem vlasnik). Šta se dešava kada neko hoće da pozove drugu osobu preko FaceTime a ovom drugome je telefon zaključan, tj upaljen ali nije na wifi?

Pretpostavljam da je uvek dostupan na FaceTime ako je ubačen fix da FT radi i preko 3G, ali me zanima ova prva varijanta...

Ma minimum 12 mpixela su trebali da stave.

Ne znam dal se salis ili mislis ozbiljno ali i ja mislim ozbiljno da su stvarno trebali da stave 12 mega pixela za tu cenu.Ipak je to malo parce hardvera a za te pare moze da se kupi i lep lap topic.Jeste lepo imati sve dzepu al notbuk je notbuk.

Zar stvarno verujete da više megapiksela garantuje bolju sliku?

nema ih u Milanu...2 nededelje minimum...

sto se tice FaceTime-a nema veze da li se koristi wi fi ili 3G... isto je... samo sto mnogima posle aktivacije 3G FaceTime-a ne radi kako treba... kada dobiju poziv za FT i kad ga prihvate, umesto da se uspostavi veza pise kao da je BUSY i ako je prihvatjeno povezivanje... ono sto je problem je sto se desava random korisnicima, lik je instalirao zeni, sestri i sebi ( iPorodica :d ) i samo njemu ne radi, a u istoj radnji uzeti telefoni, sve isto odradjeno...

Zanima me u slučaju kada nije instaliran fix za 3G, kako se ponaša kada te neko zove preko FT a tebi je zaključan fon (nisi na wifi). Da li se mora prethodno uspostaviti voice call ili ipak (nekako) radi i FT?

Zar stvarno verujete da više megapiksela garantuje bolju sliku?

Ma nije stvar verovanja,jer ja mogu sebe da ubedim da verujem da ce padati gole zene sa neba al dok ih ne vidim ne verujem,isto tako i ovo.Sad sam bas pre nekih par sati uporedio sliku sa moje omnije hd flesovane sa najnovijim softverom i sliku sa novog savrsenstva i moram se razocarati u cudo nove generacije,jer je cinjenica da losije pravi slike od omnije i8910.Mnogima to nece biti merilo za fotografije na tel i ostalim uredjajima,dok meni prvenstveno to igra ulogu.Znaci samo komentarisem i ni u kom slucaju ne potcenjujem uredjaje nove generacije,al sto jest ,jest mogli su da stave bolju kameru.

ako ti nije ukljucen wi fi, onaj ko te zove dobitje poruku kao kod video poziva na obicnom telefonu, da je nemoguce uspostaviti vezu...

e sad, postoji vise varijanti, prva, koju sam opisao, da ti je skroz ugasen wi fi... druga, da ti je telefon otisao na sleep i onda, posto iPhone 4 podrzava wireless wake up on demand pa tje se probuditi i, konektovati na wi fi i motji tjes da odgovoris ili odbijes... To je kod direkt FaceTime poziva... ( opet, nekima ne radi wake up kod sleep-a)

imas i drugu varijantu gde ide prvo normalan voice poziv, pa u toku poziva imas FT ikonicu i mozes da se povezes... u tom slucaju se prekida voice call :)

nadam se da je jasno, i sebi sam konfuzan :d

Hvala akki, razumeo sam te ali ću ipak isprobati sve varijacije uživo kad mi stigne 4-ka ;)

Ma nije stvar verovanja,jer ja mogu sebe da ubedim da verujem da ce padati gole zene sa neba al dok ih ne vidim ne verujem,isto tako i ovo.Sad sam bas pre nekih par sati uporedio sliku sa moje omnije hd flesovane sa najnovijim softverom i sliku sa novog savrsenstva i moram se razocarati u cudo nove generacije,jer je cinjenica da losije pravi slike od omnije i8910.Mnogima to nece biti merilo za fotografije na tel i ostalim uredjajima,dok meni prvenstveno to igra ulogu.Znaci samo komentarisem i ni u kom slucaju ne potcenjujem uredjaje nove generacije,al sto jest ,jest mogli su da stave bolju kameru.

Mogli su i na Omniu da stave bolji OS pa nisu, meni to prvenstveno igra ulogu :)

Ne kapiram ljude koji se trude da pljuju po bilo kom proizvodu, ne razumem njihove motive. Kao deca ste, kad neko od druge dece dobije novu igračku pa se vi hvalite vašom "starom" kako je bolja od te njihove nove. Trujete sebe, ispadate u društvu smešni a postižete to da vas ljudi doživljavaju kao sujetne u najboljem slučaju... Grow up!

Vrh Dno