Šta je novo?

backup e-mail naloga na nefunkcionalnom win-u?

dzidza_bidza

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2005
Poena
695
Imam masinu na kojoj je Win XP koji ne funkcionise, odnosno pao je sistem, ali bih trebao da bekapujem e-mali naloge sa OE-a. Ima li nacina da dodjem do infomacija o nalozima nekako?

Mozes, idi na lokaciju
C:\Documents and Settings\{ime korisnika}\Local Settings\Application Data\Identities\{neki brojevi}\Microsoft\Outlook Express

As tim sto ti je ime korisnika ono koje si zadao u Win-u ili Administrator, a neki brojevi su razliciti kod svakog naloga, snacices se...
Kopiraj ga, sacuvaj i ubaci u novu instalaciju

To je za cuvanje e-mail-ova, covek trazi za cuvanje Account-ova

Dobro je rekao SAMER, dovoljno je čovek da iskopira i sačuva te foldere i onda može da ih importuje na nekom drugom računaru, svejedno.😉

Ovo sto je rekao @samer, vazi samo za mailove, tj poruke.

Procedura za backup naloga i podesavanja za iste je sledeca:
Export the Mail Setting Account to a File

To make a backup copy of your Outlook Express mail account:

1. On the Tools menu, click Accounts.
2. On the Mail tab, click the mail account that you want to export, and then click Export.
3. In the Save In box, locate the Mail Backup folder on your desktop, and then click Save.
4. Repeat these steps for each mail account that you want to export.
5. Click Close.

E sad, ono sto ste svi zanemarili je sledece:
Imam masinu na kojoj je Win XP koji ne funkcionise, odnosno pao je sistem, ali bih trebao da bekapujem e-mali naloge sa OE-a. Ima li nacina da dodjem do infomacija o nalozima nekako?

Dakle, Windows ne funkcionise. Mozda probati podici Live Linux i spasiti barem mailove. Naloge je posle lako kreirati...

Ovo sto je rekao @samer, vazi samo za mailove, tj poruke.

Procedura za backup naloga i podesavanja za iste je sledeca:
Export the Mail Setting Account to a File

E sad, ono sto ste svi zanemarili je sledece:

Dakle, Windows ne funkcionise. Mozda probati podici Live Linux i spasiti barem mailove. Naloge je posle lako kreirati...

Zato sam ja i rekao da samo spase taj folder gde su mejlovi pošto je rekao da je xp crko.
Posla može te fajlove da iskopira tamo gde bude ponovo kreirao mail nalog.

U starom Win
Documents and Settings\#USERNAME#\Application Data\Microsoft\Address Book\USERNAME.wab

U novom Win u OE File\Import\Address Book importuj taj USERNAME.wab

Naravno ako je preživeo pad Win-a

Ljudi nisu mi bitni mailovi, znam kako da ih bekapujem, odnosno kako da ih iskopiram i sacuvam, ono sto mene interesuje je kako da dodjem do infomacija o account-u?

U starom Win
Documents and Settings\#USERNAME#\Application Data\Microsoft\Address Book\USERNAME.wab

U novom Win u OE File\Import\Address Book importuj taj USERNAME.wab

Naravno ako je preživeo pad Win-a

Tako samo bekapuje address book.

Njemu treba da izvuče korisničke naloge, verovatno zato jer je zaboravio setovanja ili šifru za povezivanje na POP server. Koliko ja znam, tako nešto nije moguće ako se Win ne može podići. Možda grešim.

Ljudi nisu mi bitni mailovi, znam kako da ih bekapujem, odnosno kako da ih iskopiram i sacuvam, ono sto mene interesuje je kako da dodjem do infomacija o account-u?

ups tek sad videh da si tražio za email 😉

ja znam samo ovaj "seljački" metod koji može da posluži samo za accounte jer nisam nigde našao način da zapamti i enkriptovane passworde

Kako OE čuva informacije u Registry bazi a tebi je win pao
pokreni Hiren's BootCD i udi u miniWinXP
startuj Registry Editor PE 0.9c desni klik na toolbar na hb ikonu ili ga nadji ručno (HBCD\WinTools\RegEditPE.bat)
ucitaj sve reg.fajlove (SAM, SECURITY, software, system) iz direktorijuma Windows sa diska na kome je neispravni windows
ucitaj NTUSER.DAT (Documents and Settings\#USERNAME#) sa diska na kome je neispravni windows
ono što tebi treba je u kljucu
HKEY_USERS\_REMOTE_#USERNAME#\Software\Microsoft\Internet Account Manager
(u svakom slučaju proveri u Internet Account Manager accounte da li su to oni koje tražiš)

exportuj na disk kao email.reg

na novom win-u kreiraj nekog privremenog korisnika i loguj se na njega
udji u OE kreiraj jedan email nalog
udji u registry editor i nadji gde je novi OE kreirao Internet Account Manager (proveri dal postoji taj email nalog u Accountsima)
klikni desnim mišem na Internet Account Manager ključ kao da ćeš da exportuješ pa iskopiraj stazu do njega (Selected branch) recimo na primer (HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Account Manager) u priveremeni dokument

edituj email.reg
zameni u celom reg fajlu HKEY_USERS\_REMOTE_#USERNAME#\Software\Microsoft\Internet Account Manager sa
novom putanjom "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Account Manager" iz privremenog dokumenta (ti ćeš naravno staviti tvoju)

obriši iz registrija stari ključ Internet Account Manager
startuj promenjeni email.reg i potvrdi da hoćeš da importuješ

u tom privremenom useru/Outloku ćeš dobiti sve email adrese sa podešavanjima ali ponavljam bez passworda

PS mnogo je jednostavnije kada se radi nego kada se piše 😉
namerno sam dao primer sa priveremenim userom da ne bi "ubio" novi win ako nešto pogrešiš

možda je bolje da ti neko odradi repair tog wina

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno