Šta je novo?

Softverski (hardverski) klok

djordje29

Slavan
Učlanjen(a)
04.09.2009
Poena
360
Radi se o tome da se isključe aplikacije koje rade u pozadini i krčme resurse memorije i procsora.U start meniju kucate service i dobićete listu aktivnih servis aplikacija kroz propotise ili svojstava možete da odaberete automatic ,manual ili disablekao i stop ili start.Npr.ako nekoristiš win beck up isključiš ga,win difender,media centar..i na taj način se dobija brži start up kao i sam sistem,s tim što se mora voditi računa da se neisključuju servisi koji vam trebaju.S toga mene zanima ima li ko upoznat malo bolje u tu temu jer ja jesam isključio neke stvari,a za mnoge nisam siguran jer kao gejmer verujem da ima servisa koji mi sigurno netrebaju.Srvis klok+Bios klok=Brzina:crash:

Google je tvoj prijatelj 🙂
Koristi search....

da servis klok,pa neznam kako da ga drugačije nazovem,da ponovim,kroz servis aplikaciju pogasiš neke usluge koje rade u pozadini i ceo sistem ti radi brže,kao što rekoh,win beck up,win defender,media centar,win time,roditeljski nadzor..te stvari usporavaju ceo sistem,samo treba biti pametan i isključiti one koje ti zaista netrebaju,zašto da imaš na stend baju servis za umrežene računare kada si solo korisnik itd,i kad klokneš komp kroz bios možeš dobiti osetnu brzinu jer snaga kloka se raspoređuje na servise koje koristiš a ne na one na stend baju ili aktivnim a nikad ih nećeš koristiti.

Poslednja izmena:
to je primer,kao tablet pc,a u to ti ulazi pen i tač skrin opcija ukoliko nepišeš po ekranu ili task scheduler ako neplaniraš da ti komp išta radi u zadato vreme,a za media centar imaš 4 servisa i media plejer koje slobodno možeš da isključiš,kao i u divajs menadžeru opciju za flopi ako ga slučajno imaš ili mrežni adapter ako si na vajrlesu.

Radi se o tome da se isključe aplikacije koje rade u pozadini i krčme resurse memorije i procsora.U start meniju kucate service i dobićete listu aktivnih servis aplikacija kroz propotise ili svojstava možete da odaberete automatic ,manual ili disablekao i stop ili start.Npr.ako nekoristiš win beck up isključiš ga,win difender,media centar..i na taj način se dobija brži start up kao i sam sistem,s tim što se mora voditi računa da se neisključuju servisi koji vam trebaju.S toga mene zanima ima li ko upoznat malo bolje u tu temu jer ja jesam isključio neke stvari,a za mnoge nisam siguran jer kao gejmer verujem da ima servisa koji mi sigurno netrebaju.Srvis klok+Bios klok=Brzina:crash:
Zaista nema potrebe da na ovom forumu "objasnjavas" kako se overklokuje..
Ovde imas listu servisa sa objasnjenjima cemu koji sluzi pa iskljuci one koje ne koristis: http://ss64.com/nt/syntax-services.html
E da, "netrebaju" se pise odvojeno, ovo za servis klok je za potpis 😀
Pozdrav

Zaista ima potrebe da citas s razumevanjem ono sta pisem,nepravim se pametan vec ljudi pitaju pa se trudim da pojasnim kako me nebi natprosecno inteligentni kompjuterski magovi ismevali na ovom forumu.Hvala za link.

Evo ti jos jedan link za paljenje/gasenje sevisa Windowsa i njihove funkcije, vaznosti detaljno objasnjenje:
http://www.blackviper.com/

I to sve spada pod podesavanje/konfigurisanje OS-a (u ovom slucaju Windowsa) a ne OC.
Pozz

Ok,mislim da ima logike,da postignes ubrzanje oslobadjanjem od usluga pa kao klok al aj,ima tu i lektora.

Aman ljudi znam da nije i skonto sam da se zove optimizacija windows-a,imate li vi neku ideju za to što vas pitam ili ne,prestanite da gubite vreme o tome kako se zove.

Poslednja izmena:
Video,Hvala.

Nazad
Vrh Dno