Šta je novo?

Thinkpad R30 pregrevanje!

D.Zivkovic

Slavan
Učlanjen(a)
16.04.2010
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
Rzyen 5 3600x
Matična ploča
B450
RAM
16Gb
GPU
RX 5600XT
Storage
Commodore 1530
Zvuk
SID
PSU
Tesla Coil
Kućište
Fallout
Monitor
Ei Niš
Miš & tastatura
Da
Ostale periferije
Da
Laptop
HP Elitebook 8570P
Tablet
Ne
Mobilni telefon
Ericsson 628
Pametni uređaji
Samo glupe
Pristup internetu
  1. Optički internet
Laptop sam otvarao ocistio i naneo pastu. Unutrasnjost je takoreci u MINT stanju, ali laptop i dalje greje ko` nenormalan. Odozdo je nemoguce drzati ruku vise od par sekundi, kad pregreje zvuk pocne da krci. Ventilator retko ubacuje u "full speed", menjao sam bios - potpuno isti simptomi.
Sta da radim?

Poslednja izmena:
Jel ti se do dogadalo i prije ili tek odnedavno? I jel ti se to dogada u idleu ili full loadu?

RZA*
Malocas sam pazario postolje sa 3 kulera, temperatura se malo smanjila, ali je i dalje previsoka-preko 60 stepeni pod prosecnim opterecenjem. Samo sto je sad desna strana laptopa ledena, dok je leva topla. Stvorili su se svi uslovi za unutrasnju mikroklimu koji ce u najmanju ruku rezultovati kisom hahah..
---------------------------------------------------------------------------------
IzNoGooD
Pa ne znam, to bi mi bila poslednja mogucnost. Bojim se da se masina ne uspava, pa da moram da vadim bateriju na ploci.
---------------------------------------------------------------------------------
Renesis
Kupio sam ga skoro, pretpostavljam da nije u pitanju akutna boljka.
U idle rezimu nije strasno, ali pod relativnim opterecenjem mogu se prziti jaja na njemu.

Poslednja izmena:
E pa ti okreni cooler tako da ova strana sto bolje hladi bude na Suprotnoj strani tj. gde ti se laptop vise greje xD
Salim se naravno :p
Ne znam meni je ovaj NotePal fino smanjio temp ( nisam merio) ali sad laptop vise nije vreo vec mlak na dodir.
Edit: Probaj ovo sto je Iznogood rekao...ne kosta te nista...tacnije imas velike sanse da resis problem , a ako nesto podje po zlu odvojis par desetina minuta , otvoris laptop i izvadis bateriju.

Poslednja izmena:
ne mozes da zeznes nista, ako pratis uputstvo... to su podesavanja koja su vezana za sistem

Ma dal` je moguce, ne mogu da nadjem Rightmark CPU clock utiliity sa tacnim kljucem! Imam samo neregistrovanu verziju i nista ne mogu uciniti.:mad:

khm...khm... vec sam mu dao uputsto :wave:

Probaj tp-fan-control, nisam siguran da li radi sa tvojim lapom.
http://www.staff.uni-marburg.de/~schmitzr/donate.html

btw jedno glupo pitanje: Da li koristis laptop na suncu? 0:)

Ne radi.:trust: Ne koristim laptop na suncu. A zasto pitas?

skini obicnu, ne treba ti registrovana verzija - ona ti samo daje vise profila za rezime rada.
evo ti link:

Kako kad u neregistrovanoj verziji ne postoji opcija "Advanced CPU Settings"?

Imam jos par problema:
1. Sekundarna IDE grana nece u dma, radi samo u pio. Mis secka kad racunar ucitava kompleksnije stvari.
2. U Everestu memory benchmark pokazuje mizerne rezultate koji su na nivou Pentiuma 2, pa cak i nizi.:S: Imam jedan modul od 512 i jos jedan od 128 mb, CL2.
Probao sam sve moguce kombinacije i opet isto.

Temperatura procesora se stabilizovala, verovatno je trebalo vremena da pasta malo nalegne, ali zato je chipset vreo.

mmmm.... ima?!?

Prilozi

• advanced.jpg
    advanced.jpg
    114.4 KB · Pregleda: 46
  • copy.jpg
    copy.jpg
    71.2 KB · Pregleda: 35

Prilozi

• rm.jpg
    rm.jpg
    114.7 KB · Pregleda: 35
daj CPU info...

Jel imas mozda 64 bitnu verziju windowsa viste ili 7, ako imas, onda mislim da ti treba drugi file RTCore64.sys

Jel imas mozda 64 bitnu verziju windowsa viste ili 7, ako imas, onda mislim da ti treba drugi file RTCore64.sys

Ma kakva Vista na Thinkpadu R30! On jedva tera i XP!:mad:
Prosto neverovatno da Pentium 3 na 1000mhz sa 632mb ram-a ovako sporo radi.
Nece cak ni divx film da radi bez seckanja! :wall:

ne znam sta da ti kazem... probaj mozda jos program NHC ~ http://www.pbus-167.com/

posto imas XP, trebalo bi da ti radi kako treba i obara napon.
postoji mozda cak i opcija da podesis kada se pale ventilatori, pa mozda na taj nacin da ohladis racunar.

overi i ovaj sajt, pa probaj i neke od tih programa...

Poslednja izmena:
Pa nisam znao da je to tako star laptop, onda ti vjerojatno ni nece radit RMClock uopce jer taj procesor nema novu generaciju intel speedstepa s kojim je rmclock kompatibilan.

NOTE: Intel(R) SpeedStep(tm) technology and the "old" vision of Enhanced Intel(R) SpeedStep(tm) technology found in mobile Pentium III-M and mobile Pentium 4 processors are not supported.

To je s RMClock stranice:

Pise dolje: http://cpu.rightmark.org/products/rmclock.shtml#rmclock

Nazad
Vrh Dno