@nekoime
to nije isto. ovo sto si postovao su ikone a ono je list... meni su te sitnice bitne. kad imas 1.000.000 takvih sitnica onda je itekako bitno
a zasto je to tako, to je bar lako objasnjivo
[YOUTUBE]dR8SAFRBmcU[/YOUTUBE]
Ovo je link od pre 15 godina, vreme pojave windowsa 95.
Ne cini li ti se da su se mnoge stvari izdesavale za deceniju i po?
Balmer kukumavci kako je MS izgubio 3-4 godine jer je saradjivao sa IBM-om (pretpostavljam da misli na OS/2), dok Jobs standardno trtlja o pomanjkanju ukusa, o tome kako su MS proizvodi ruzni i sl. Ni reci o tehnikalijma koje bi mogle da interesuju korisnike tog doba, napr o nadolazecem multitaskingu (koji je falio i ms-u i apple-u), stabilnosti sistema (gde je apple bio bolji ali i kod njih nije bila nikakva retkost da se zakuca kompletan sistem) i sl.
Od Balmera i Jobsa i ne treba ocekivati nista osim beskonacnih reklamnih tirada jer su pre svega prodavci i promoteri svojih kompanija; da je trebalo pomenuti komparativne pro/cons njihovih proizvoda garantovano bi se sakrili k'o sto zmija krije noge.
Interesantnije bi bilo da se vidi i cuje sta drugi Stiv, Stiv Voznijak, ima da kaze, ili pak da ukrste koplja inzenjeri Apple-a i MS-a.
Storije 'mi smo lepi oni ruzni' i 'zeznuo nas IBM' lepo prilice zutoj internet stampi, napr. TheRegister-u. Neozbiljno je sve to.
Koliko ti vremena treba za to privikavanje? Mesec dana? Godinu dana? Gugol godina?

Ili je dovoljno max. dan-dva (realno: par sati)?
Slicne argumente potezu ljubitelji OS X-a kada neko primeti da ne postoji sistemski uninstaller.
'Sta ce ti to, moze i bez toga, stvar navike' - ne zauzimam stranu, samo primecujem
Meni je najveci problem sa CP-om u windowsu to sto svaka nova verzija OS-a ispremesta sve opcije i onda opet treba da se privikavas i razmisljas gde je sta. Ne kapiram da nesto na sta si godinama navikao u xp-u treba da se menja cisto formalno, da bi ispalo da je novi OS potpuno drugaciji...
A kao OS X control panel je jasan i sve se vidi cim ga otvoris
Zelim da cujem ko je uspeo da iz prve nabode mesto gde se nalazi spisak daemona/procesa koji se startuju pri logovanju? Ili da se prihefta na windowsov AD? Ili da napravi VoIP konekciju?
ps. citirao sam tebe, nista licno, tvoj post mi je bio pri ruci