Šta je novo?

Novatron Iamm NTD29 (Mini HD Plejer)

• Začetnik teme Začetnik teme velko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

velko

Čuven
Učlanjen(a)
21.11.2004
Poena
675
Posle jedno desetak dana koriscenja NTD29 plejera da pocnem sa nekim utiscima i najavom da ce se uskoro i ovaj model naci u prodaji.
Ovo ce definitivno biti najmanji hd plejer koji se moze kupiti kod nas a da ima mogucnost ugradnje hard diska. Koristio sam ga sa ugradjenim
sata hard diskom od 2.5 inca velicine 80gb. Buke nema, ventilatora nema, greje se u granicama normale, sigma cip koji je upotrebljen stvarno
nema problema sa grejanjem i ne zahteva hladjenje. Svaki hd video koji sam imao pri ruci je pustio bez problema. Kada se koristi kao eksterni
hard disk nije potrebno prikljuciti napajanje, samo se poveze sa racunarom obicnim mini usb kablom koji se dobija u paketu. Brzina prenosa
je korektna i nisam primetio razliku u odnosu na bilo koji eksterni usb 2.0 hard disk. Preko optike prenosi DTS i Dolby Digital zvuk bez problema
a ukoliko koristim tv 5.1 prebacuje automatski na 2.0 tako da se cuju svi efekti i u tom slucaju.

Mreza funcionise preko usb donglova koji ce se prodavati odvojeno, mada verujem da oni koji rade sa popcornom ima da rade i u ovom
slucaju jer je sigma u pitanju kod oba plejera. Za sada je softver prilicno svez ali ne pokazuje ni jedan problem, sve radi lepo i bez ikakvih
problema. M2TS fajlove reprodukuje, ISO nazalost jos uvek ne, ali resice se i to.

Link ka karakteristikama: http://www.iamm.co.kr/eng/index.php?m=2&s=29

Video: http://www.youtube.com/watch?v=QRc7gsvj5pA

Pocetak prodaje za jedno mesec dana, cena ce biti konkurentna slicnim plejerima. 🙂

Pozdrav.

Prilozi

• DSCN1585_resize.webp
    DSCN1585_resize.webp
    43.5 KB · Pregleda: 148
  • DSCN1573_resize.webp
    DSCN1573_resize.webp
    18.5 KB · Pregleda: 177
  • DSCN1589_resize.webp
    DSCN1589_resize.webp
    44.2 KB · Pregleda: 148
Poslednja izmena:
Uhhh baš su ga spakovali...Kod ovog modela će naravno presudna biti cena....Mada koliko videh kod ovog poljaka na YT prilikom puštanja nekog mkv fajla malo kezeće :d
I koliko vidim povezivanje je "vazdušno" pomoću USB dongle-a.Nadam se da će se prodavati i zajedno....

da li to znaci cca 100e ... ovo je koliko sam shvatio 'samo' player, sa istim chipom kao i 'popcorn' a100, s tim sto podrzava 2.5' interni hd .. .

da li to znaci cca 100e ... ovo je koliko sam shvatio 'samo' player, sa istim chipom kao i 'popcorn' a100, s tim sto podrzava 2.5' interni hd .. .

Popcorn A-100 je sada već prastar model i ima Sigma 8635 čipset.
Ovaj Novatron NTD29 ima Sigma 8653 koji je skoro isti kao i kod WDTV Live-a (8655).

Ovde ima sve o hardveru ovih media plejera. Super sajt.

@veljaNBG

Da, kod njih ima nekog seckanja kod onog Samsung demo snimka, ja nisam probao bas njega ali sve ostalo mi radi odlicno. Usput, oni su i ranije to snimili tako da je moguce da je u pitanju rana verzija softvera. Dongle ce ici posebno, ne bi trebalo da bude skup. Mada vecina ljudi ce ovo kupiti zato sto je mali i lako prenosiv tako da mreza nece biti presudan faktor. Bice drugi model sa 3.5 mestom za hard koji ce biti vise za korisnike koji planiraju da koriste plejer iskljucivo kuci.

@neo geo

Ne mogu za sada nista da garantujem ali verujem da ce cena biti nesto malo visa od te. U svakom slucaju bice dovoljno konkurentna.

@matrixxsu

Da, samo jedan. Probacu da li radi usb hub. Mislim da ce raditi bez problema.

Inače, zašto ni jedan od ovih pristupačnijih plejera pa ni WDTV Live nema dekodovanje makar Dolby Digital i DTS zvuka kao višekanalni PCM, a ne samo stereo PCM? To može većina Blu-ray plejera i sa mnogo slabijim čipovima od ovih mašina. Verovatno licenca predstavlja dodatni trošak pa ovako "štede". Sumnjam da je čip slab za ovako stare formate.

Znam da HD-audio formati ipak zahtevaju malo egzotičniji Popcorn A-200, ali zašto je problem danas dekodovati DD ili DTS u multichannel PCM. Bez veze. Tako bih mogao da iskoristim SRS TruSurround funkciju na svom Samsungu (koji prima samo PCM 2.0 ili multichannel), bar dok ne preuredim dnevni boravak da može da se smesti AV risiver i zvučnici.

Baš iz tog razloga merkam LG BD570 koji ima to što tražim, jedina caka je što je skuplji i ima nešto lošiju podršku za razne fajlove od ovakvih malih plejera.

Verujem da je problem vise u tome sto ima malo kupaca koji zele tako nesto. Vecinom ih ljudi kace ili samo na tv ili na avr i to je to.

Verovatno. Ali ipak je to manje-više korisno. Recimo oni sa PlayStation 3 tako mogu da imaju nekakav privid surround zvuka u igrama, svakako bolje nego samo stereo.

Ili multichannel FLAC koji bi bio "kompenzacija" za Dolby TrueHD i DTS-HD, ako već plejer nema dekoder za HD-audio. A i Flac je besplatan. Nikakve licence nisu potrebne. A tu je i multichannel FLAC muzika... 🙂

Imao sam pored starih modela priliku da vidim i ovaj kod Velka juce, kvalitet i mogu reci da super radi.

Prebacivanje videosa je skoro momentalno, sve radi prilicno glatko. Interfejs je OK.

Dobra je fora sto moze da sluzi i kao externi 2.5 hdd, dimenzije su skroz OK.

Pa da....Ključni momenat kada ga na onom videu demonstrator uzme sa stola i stavi ga na dlan onda shvatiš koliko je mali...Ovo bi meni recimo bilo super da ga "napunim" kući materijalom stavim u džep i odemo kod ortaka da odgledamo filmove ,)

Da, ja sam upravo to radio ovih dana. Bukvalno sam ga nosio svuda sa sobom, prebacivao sve i svasta na njega
i gde god sednem pustim po neku epizodu serije da pogledam. 🙂

u Češkoj ovo košta 12800 din kad preračunamo.
dobra cena ako će i kod nas biti toliko, lepo radi sudeći po onom klipu sa YT a garant je izašao i neki noviji firmver od tada.
wifi adapter je oko 2200din, a ja na popcornu koristim ovaj http://www.atom.rs/?sid=2418 tako da je cena takođe dobra (verovatno će i tplink raditi pošto je sigma)

Poslednja izmena:
Da, nema... a i ne znam gde bi ga stavili. Stvarno je malo prostora unutra pored ugradjenog hard diska. 🙂
Bice verzija sa istim cipom koja ce biti veca, primace 3.5 hardove, lan prikljucak i jos par dodatnih sitnica.

Da, nema... a i ne znam gde bi ga stavili. Stvarno je malo prostora unutra pored ugradjenog hard diska. 🙂
Bice verzija sa istim cipom koja ce biti veca, primace 3.5 hardove, lan prikljucak i jos par dodatnih sitnica.

Da li se i taj veći model očekuje u septembru ili još kasnije?

Da, bice i njega. Otavicu info o njemu za par dana u posebnoj temi.

nego ne reče ti jel cena približna onoj koju sam naveo da je u češkoj?

Pa, trebalo bi da bude makar priblizna. Cim budem znao preciznu cenu javicu.

Jos uvek nisu pristigli novi modeli, proizvodnja jos nije u punom zamahu pa je malo teze povuci vecu kolicinu zbog guzve. Ceka se u redu.
Trebalo bi da stignu kroz nekih mesec dana tek.

Ima li još neko problema sa DL Torrent-a ? Meni s vremena na vreme blokira DL tj. dozvoljava mi da DL samo po jedan torrrent, a nekad pusti max koji se odredi u setovanjima (kod mene 4) i ne mogu da osključim ostale (ili sva 4 ili nijedan) ??!! Nije uvek, većinom radi kako treba, ali nekad ..

Nazad
Vrh Dno