Šta je novo?

problem posle zamene napajanja

Mishomore

Cenjen
Učlanjen(a)
05.12.2009
Poena
151
Imam jednu stariju konfiguraciju.
Upitanju je neki Sempron procesor, sa grafikom gFoce 5200 (ako se dobro secam). Maticna ja Asus. Pre izvesnog vremena mi crkne napajanje na toj masini, a kako sam svakako hteo da kupim novu tu ostavim sa strane. Za nju samo kupim novo napajanje i jos ne uzmem najjeftinije nego AXP 630 watt. Ubacim napajanje i ostavim masinu sa strane. E sad hocu da pokrenem tu masinu ali...
Kad pokrenem racunar prvo mi otvori BIOS i trazi da podesim brzinu procesora. Kada kada na kraju izaberem opciju "save changes and exit" i potvrdim sa "Yes" kompjuter se momentalno gasi. Ponekad pocne da radi proveru konfiguracije ali nikad ne dodje do toga da podize sistem. U BIOSu sam probao da sve stavim na default, Skidao sam sve komponente sa napajanja i vracao, ne vredi. Kada hocu ponovo da pokrenem racunar, moram da ugasim napajanje (dok se ne ugasi zuta dioda) pa tek kada ga posle toga upalim mogu da ukljucim komp ali samo na kratko :S: Ako neko zna u cemu je problem ili da m da neki savet bio bih zahvalan.

Uradi clear CMOS pa probaj opet.
:wave:

Svakako probaj da odradiš clear CMOS. Nego me interesuje ako si samo promenio napajanje a nisi vadio cpu, zbog čega traži bios traži da se podesi procesor, moguće da je tu napajanje povuklo još nešto sa sobom u smrt.

Pa zabrljavi bios kad tako brutalno zakuca komp.
Ili je umrlo josh neshto...:d

Obzirom da je stariji racunar, mozda mu ne odgovara ta napojna. Ima takvih slucajeva - uporedi detalje na onoj naljepnici kod stare i nove napojne, mozda se nesto ne podudara :)

ja mislim da je tu ploca u pitanju, iskopaj neku plocu za tvoj socket pa probaj sa njom:)

Ako ti trazi da podesis brzinu CPU-a verovatno ti se resetovao BIOS zbog istrosene baterije na ploci. Desava se to obzirom da je ploca starija pa samim tim i baterija. Sto se tice toga da ne moze da se ukljuci moguce je ovo sto ti je Ronin rekao pa probaj da flesnes BIOS. Ako imas jos neko napajanje probaj i sa njime ili tvoje napajanje probaj na drugom kompu. Meni desilo da kupim novo Cooler Master napajanje i ono nece da ukljuci (fabricka greska) ali sam ga reklamirao i dobio ispravno :D

Mislim da si previše isklokovao procesor.Probaj da mu podesiš brzinu na neku normalu...Dešavalo mise...

Nazad
Vrh Dno