Šta je novo?

TS IPTV Informacije, cene, itd.....

I dalje pricas prazne price, ajde za promenu kazi nesto konkretno a to je odgovor na jednostavno pitanje : Nadji samo 3 kanala lokalizovana na srpski da ima IPTV, nema Total i sve je jasno…

Nije valjda to toliki problem pronaci u ovoj” visoko kvalitetnoj ponudi IPTV-a”…

Evo ja za sekund nadjem 15 lokalizovanih kanala na srpski da i ih ima Total a NEMA IPTV…

Discovery ID , History , E!,
Viasat History, Viasat Explorer, Viasat Nature,
Hallmark, Tv 1000, SCI FI,
Disney, Disney XD,
Fishing&Hunting,
Fox life, Fox crime,
Doq.

P.S. Evo i 16-ti Motors TV, vidis kako je prosto...

ma slobodno ti trazi,ali lako je naci te jeftine kanale....

ma slobodno ti trazi,ali lako je naci te jeftine kanale....

Ok, ja sam po tebi nasao 16 “jeftinih” kanala koje nema IPTV a ima TOTAL…

Evo sad mogu i da preformulisem : Ti samo nadji 3 “vrhunska” kanala lokalizovana na srpski da ima IPTV, nema Total i sve je jasno…

Znam da je tesko, ali potrudi se zbog drugih ljudi na forumu… pokazi ozbiljnost… sta bi bilo da trazim da nabrojis 16...

Poslednja izmena:
Kakva crna lokalizacija, nauci engleski. Ja bih pre gledao nesto bez prevoda, samo dzabe smeta. Smarate, Total je los a IPTV jos losiji, prestanite da se prepucavate.

Cenim tvoje misljenje, posebno mi se svidja ono da je IPTV losiji od Totala, to i ja kazem, ali ako nije problem pitanje je bas upuceno odredjenom forumasu, koji to negira a nema dokaze za to. Pozdrav.

P.S. Engleski znam...

Poslednja izmena:
I ja se slazem. Lokalizacija je nepotrebna. A obe ponude su manje nego zadovoljavajuce.

Stvarno, otvorite temu na kojoj cete se prepucavati o prednostima/manama Total/IPTV.Stalno mislim nesto novo na IPTV...

Inace slika na Totalu je daleko od odlicne, IPTV je dosta bolji; a ko je bolji po ponudi kanala - to je subjektivno, meni je Total, mada je sa ovim promocijama IPTV povoljniji.
:p

Poslednja izmena:
ma kakav crni IPTV, krsina belosvetska... prvo mu treba da prebaci sliku 4 sekunde drugo pixelizacija pojedinih kanala, trece podela kanala po regiji (neke kanale koje imate u bg-u tih kanala nema u novom sadu) jer boze moj region... podelili su te kanale ko da smo 5 drzava unutar jedne velike drzave a ovo su sve pod drzavice... mislim sramota za iptv a drugo tu je cena koje je bezobrazno skupa, sace neko reci pa nije tako skupa, za ono sto nude i preskupi su... onda je tu jos naplacivanje drugog boxa da bi ukucani mogli da gledaju na dva tv-a a ne sto gleda jedna da gledaju i svi ostali, trebalo bi da taj drugi box daju dzabe a oni naplacuju sramota...

nije ni total tv bolji ali je bolji od ovog njasra sto daje telekom, tako da od dva zla bih izabrao ovo manje...

Poslednja izmena:
Total možda jeste njesra ali iptv nije. Ima svojih mana, ne kažem, ali je u odosu na total nebo! Prvo, promena kanala ne traje 4 sekunde već nešto malo manje od 2. Drugo, pikselizacije ima s vremena na vreme, bar kod mene je tako, što znači jednom u nekoliko dana. Treće, kvalitet slike na iptv-u ne može se porediti sa kvalitetom slike total tv-a - tu ne bi trebalo da ima dileme. Što se broja kanala tiče tačno je - ni tu nema dileme - total ih ima puno više. Ali je zato i prilično skuplji. Pitanje je, međutim, kome su zaista potrebni svi ti kanali? Na totalu zaista ima nekoliko kanala koji su vredni gledanja (tu pre svega mislim na History i neke Foxove kanale) ali tih kanala u ponudi iptv-a nema iz svima dobro poznatog razloga, da ga ne pominjem ovde. Ali ok - tu je total u prednosti. Za gledanje različitog programa na drugom tv-u ne bi trebalo da se naplaćuje nikakva naknada - apslolutno se slažem sa tim. Ali zar se to ne plaća i kod total tv-a? Podela na regione pri emitovanju pojedinih kanala kod iptv-a je nebuloza - slažem se. Ali meni regionalni kanali i nisu preterano zanimljivi što ne znači, naravno, da je tako i sa drugim korisnicima. Ali ni to nije razlog zbog koga bi trebalo pljuvati po iptv-u. Verovatno nisu najbolji ali nisu ni najgori kako neki pojedinci žee da ih predstave. A da, zaboravih: koristim iptv oko godinu dana i nijednom mi se nije desilo da mi nestane slika. A na totalu se to dešava čim meteorolozi najave nepogode!

Odlicna analiza, iskreno, svaka cast, ali upravo ona govori o tome da je Total mnogo bolji od IPTV-a !

Iz tvoje analize proizilazi vise poena za Total:

Prvo promena kanala kod Totala ne traje tih 2 sekunde...
Drugo nema nikakve pikselizacije u Totalu, nikad...
Trece, ako pricamo o kvalitetu slike pa Total je krenuo sa HD kanalima, IPTV nije, ceka se na jesen start novog satelita (zbog poznate havarije) i ide dalja ekspanzija HD kanala, svaka prica je suvisna...
Cetvrto, sam kazes Total ima puno vise kanala i to je jasno...
Peto, nema regionalnih kanala u Totalu svi su dostupni, svima, recimo SOS, STUDIO B,METROPOLIS, ENTER...

Tacno je i Total i IPTV naplacuju dodatne uredjaje, sto je slazem se bezveze...

Prema tome sve je jasno, i tacno je da je Total skuplji, jednostavno, skuplji je zato sto je kvalitetniji...

Ne razumem sta vise zelis da dokazes? Tvoje misljenje je da je Total bolji, mnogi ovde kazu da nije, i da su u najmanju ruku isto pakovanje. I to je to - samo misljenje. Po meni i Total i IPTV su teske gluposti. Ja sam korisnik IPTV-a i zalim sto to jesam, prosto mi je dosadio. Ali ne bih ni zeleo da imam Total.

Prvo, kao da je bitno kada ce da ti se promeni kanal! 1-2-3 sekunde, kao da je bitno! Gore pise na kom kanalu si trenutno. Naviknes se posle mesec dana na to i uopste meni ne smeta. A IPTV ima TV vodic, pa mozes po njemu da se orijentises kada sta ima i namestis da ti automatski prebaci na odredjeni film, seriju, emisiju ili sta god zelis da pogledas.

Drugo, kod mene NIKAD nema pixelizacije. Svi kanali su perfektno cisti.

Trece, Total "je krenuo" sa uvodjenjem HD kanala, IPTV "je krenuo" takodje. Pa kad stigne. Tek kada uvedu neki kvalitetniji HD kanal koji vredi moze se smatrati kao plus.

Cetvrto, Total ima vise kanala. Ali ja ne stizem ni ovih 80-ak sto su na IPTV-u da pogledam. Mnogo mi je i to. Gledam nekih 10 maksimalno.

Peto, svi ti kanali koje si naveo su dostupni i na IPTV-u, a regionalni su lokalne televizije tipa TV5, Belami, itd koje gledas zbog vesti u vezi sa regionom. Mada ih ja i ne gledam.

Ni po cemu ovde Total nije kvalitetniji. Isto je krsh kao i IPTV. Oba su preskupa za ono sto pruzaju i to je to. I daj prestanite vise sa offtopicom, mačevali ste se dok ste se mačevali i dosta je. Ovde je tema IPTV Informacije, cene, itd,...

A koliko to HD kanala ima totaltv? I koliko se plaća za te kanale? Odgovor na prvo pitanje je tri (prema podacima sa njihovog sajta) a odgovor na drugo pitanje je 250 dinara Da li se na osnovu tih nekoliko kanala može upoređivati slika između iptv-a i total tv-a? Naravno da ne može. Kažeš da se ponuda HD kanala širi. Lepo, kad se proširi možemo razgovarati o njima. Kao što ne možemo komentarisati i HD na iptv-u zato što to još uvek nije u ponudi. To nisu isti paketi usluga, zato ih ne možemno upoređivati. Tj. mogli bismo kad bi cena total paketa i iptv paketa bila ista.
Na total tv-u možda nema pikselizacije ali zato često nema ni slike. Na taj deo mog posta nisi odgovorio. To se naročito odnosi na zimski period i nije povezan samo za havarije na satelitu.
Da rezimiram: kvalitet sike na iptv-u je bolji. Total tv ima bolji kvalitet na nekoliko HD kanala koji se papreno placaju - prema tome tu je stvar savršeno jasna. Ponuda kanala na totalu jeste bolja ali se i to dodatno plaća. Za 830 dinara na totalu nikako ne možeš imati 4 Arenina kanala i HBO kanale. Za puno više novca možeš. I na kraju odziv kanala. Nekom to može biti važno a nekom i ne mora. Ja ne sedim pred tv-om drndajući kanale - nemam potrebu za tim. Postoji programski vodič u kome pronađem šta me interesuje i to je to. Prema tome to posmatram kao veoma malu prednost total tv-a
Kao što rekoh - Total ima svojih prednosti ali su prednosti iptv-a mnogo veće. Ja bar pokušavam da budem objektivan - navedoh neke očigledne prednosti totala. Po tebi je total u svemu bolji od iptv-a što, jednostavno, nije tačno

@Corvus Corax

Evo sad ja ne znam sta si ti hteo da dokazes ovim postom.

Potvrdio si samo ono sto sam ja rekao...

Prvo, bitno je koliko cekas na promenu kanala, dok ih ti promenis prodje utakmica ili film a to sto si se navikao verujem ti, covek se na sve navikne...

Drugo, Total od samog pocetka emitovanja 2006, ima EPG, sto ti kazes TV vodic... tu si potpuno promasio...

Trece, Ok, nemas pixelizacije, nema ni Total..

Cetrvrto, kad je IPTV krenuo sa uvodjenjem HD kanala i koji kanal emituje u HD.... i to si promasio

Peto, Total ima vise kanala, to si potvrdio...

Sesto, vidis opet ispada da je Total, kvalitetniji...cinjenice su cinjenice...

Poslednja izmena:
@panpetar

Polako, momci, pa ne mogu bas na svako pitanje da odgovorim, ali evo i tebi cu probati...

Total ima 3 HD kanala, IPTV nijedan... Placa se 250 din. to sam ti odgovorio, sve sto je kvalitetnije vise se placa...
Dok nije bilo havarije na satelitu, slike je uvek bilo...osim onima kojima antena nije dobro podesena, to me ne zanima...

Da li ti znas odakle IPTV skida strane kanale, pa ih ubacuje u sistem... kad to saznas, pricacemo o kvalitetu slike...

To sto imas u IPTV za 825 dinara je PROMOCIJA do kraja godine, to si izostavio...

Evo da ne kazes da samo hvalim Total, IPTV ima bolju ponudu muzickih kanala, to je cinjenica... sve ostalo je na strani Totala...

Poslednja izmena:
Ako si ti tako shvatio da sam potvrdio, onda sam potvrdio.

Prodje film za 2-3 sekunde? Dooobro.

Ma svi "krecemo" sa uvodjenjem HD kanala tj "u procesu je", a to sto ima Total od HD kanala vredi li nesto?

Sve ponavljas jedno te isto, cinjenica je da IPTV (na zalost, ili na srecu, meni je bas svejedno) ima svojih prednosti nad Total-om, hteo ti to da priznas ili ne. Dok Total ima samo vise kanala, o kvalitetu necemo ni da pricamo.

I jel ti radis za Total? Ako je tako, onda razumem. Posto, vidim, branis ga kao da ti placaju? :D

Sve je vec receno, mene bas nesto i ne zanima ni ko je bolji, ni ko je gori, objektivno gledano IPTV je trenutno u boljoj poziciji (zbog promocije), posle cemo videti. Ja verovatno necu vise biti korisnik IPTV-a kada prodje promocija i kada za ove kanale sto sada imam moram da placam preko 1000din jer mi je i ovo sada mnogo.

E sad, odgovori slobodno, a onda se vracamo nazad na temu jer meni niti je cilj da ja tebe ubedjujem, svako ima prava na sopstveno misljenje, niti branim IPTV, jer ja 'leba od toga nemam. :D

Poslednja izmena:
Odakle iptv skida kanale potpuno je irelevantno zato što se gledanjem jedne i druge televiziije VIDI ko ima bolju sliku. To je tako želeo ti to da priznaš ili ne. To je činjenica koja se ni sa čim ne može osporiti, na to se više neću vraćati. Oni koji su imali priliku da posmatraju kvalitet slike na iptv-u i totalu to veoma dobro znaju ali ti očigledno nisi od njih. Ili radiš za total, trećeg nema.
Nestanaka slike je bilo i biće ih i to nema puno veze sa položajem antena. Ako 50 ljudi u isto vreme nema sliku na različitim lokacijama - teško da je do antene. Prema tome ni ta tvrdnja ne pije vodu.
Promocija traje do Nove godine, to je tačno. A šta Toatal nudi do Nove godine? Nudi 3 HD kanala za 250 dinara. Od Nove godine će ih biti 4...
Dakle, kvalitet i cena su na strani iptv-a, broj kanala je na strani totala. Pa ko voli nek izvoli! Pitanje je samo da li za prednosti koje nudi total vredi izdvojiti skoro dva i po puta više novca.
Što se mene tiče, završio sam sa ovom raspravom.Izneo sam činjenice koje su lako proverljive. Ako ito neko ne priznaje - njegova stvar. Pozdrav!

Izvinjavam se Corvus Corax-u zbog sličnosti njegovog i mog posta. Nisam ga čitao pre nego što sam svoj napisao. Jednostavno - činjenice su činjenice :-D

Poslednja izmena:
Ja nisam nikada imao problem sa pikselizacijom, ali razlog za to verovatno je to što mi je telekomova centrala na 5 metara od stana :d

Inače SOS su vratili kao globalni kanal pre nekog vremena, možda i zato što sam im poslao nimalo prijatan e-mail, i da nema promotivnog perioda sa arenomsportom, možda bi u tom trenutku i raskinuo ugovor.

Menjanje kanala više nije 4-5 sekundi, već neke dve sekunde. Više od toga treba mom TV-u kad šaltam "zemaljske" kanala, to sam primetio dok sam pratio RTS HD dok je bilo SP.

Pre godinu dana kad sam poredio sliku na iptv i totaltv na istom lcd televizoru, kvalitet je bio na strani iptv-a, zato sam ga i izabrao, sad stvarno ne znam kakva je situacija ko ovih, ali me ni ne interesuje, a od kanala jedino što fali su ovi Viasat-ovi i Fox Crime, i to što kasne sa HD STB-ovima...

I jel ti radis za Total? Ako je tako, onda razumem. Posto, vidim, branis ga kao da ti placaju? :D

@panpetar, @corvuscorax

Cuj, radim za Total ! Ja sam direktor Totala !:D

Ajde zavrsicu…

Ma naravno, u svakom mom postu je bila doza provokacije ( to se videlo iz aviona) a sve u cilju da se “proturi” INFORMACIJA vise o Totalu, na vrlo citanom forumu , ponavljam INFORMACIJA… ko razume shvatice…

Naravno uvek se neko upeca, pa i vas dvojica, ali vi brze kapirate…

Forum je tu da se uzajamno pomazemo, razmenimo iskustva, da saznamo nesto novo a ne da se svadjamo ja to najbolje razumem i zato se izvinjavam svima ako su se na neki nacin osetili povredjenim… Poseban pozdrav @thebaltaszar-u...:wave:

Hvala i adminima, koji su odlicno procenili da sve ovo nije bio off topic, jer je u svakom mom postu pomenut i IPTV…

Uzivajte uz IPTV …………………. a naravno sa novostima vidimo se na Totalu !;)

Total ima 3 HD kanala, IPTV nijedan... Placa se 250 din. to sam ti odgovorio, sve sto je kvalitetnije vise se placa...

Da, ali si zaboravio da kazes da se placa i mesecni najam risivera od 350din za combo dvb-s2 i dvb-t i cak 650din za dvb-s2 sa pvr funkcijom. Time cena skace na najmanje 600din mesecno + ostali paketi. E to je cisti bezobrazluk sa njihove strane.

Total možda jeste njesra ali iptv nije. Ima svojih mana, ne kažem, ali je u odosu na total nebo! Prvo, promena kanala ne traje 4 sekunde već nešto malo manje od 2. Drugo, pikselizacije ima s vremena na vreme, bar kod mene je tako, što znači jednom u nekoliko dana. Treće, kvalitet slike na iptv-u ne može se porediti sa kvalitetom slike total tv-a - tu ne bi trebalo da ima dileme. Što se broja kanala tiče tačno je - ni tu nema dileme - total ih ima puno više. Ali je zato i prilično skuplji. Pitanje je, međutim, kome su zaista potrebni svi ti kanali? Na totalu zaista ima nekoliko kanala koji su vredni gledanja (tu pre svega mislim na History i neke Foxove kanale) ali tih kanala u ponudi iptv-a nema iz svima dobro poznatog razloga, da ga ne pominjem ovde. Ali ok - tu je total u prednosti. Za gledanje različitog programa na drugom tv-u ne bi trebalo da se naplaćuje nikakva naknada - apslolutno se slažem sa tim. Ali zar se to ne plaća i kod total tv-a? Podela na regione pri emitovanju pojedinih kanala kod iptv-a je nebuloza - slažem se. Ali meni regionalni kanali i nisu preterano zanimljivi što ne znači, naravno, da je tako i sa drugim korisnicima. Ali ni to nije razlog zbog koga bi trebalo pljuvati po iptv-u. Verovatno nisu najbolji ali nisu ni najgori kako neki pojedinci žee da ih predstave. A da, zaboravih: koristim iptv oko godinu dana i nijednom mi se nije desilo da mi nestane slika. A na totalu se to dešava čim meteorolozi najave nepogode!

reci mi još samo da radiš u marketingu :D da te ne zaposlim u mojoj firmi.
mada zadnja rečenica ti je tačna 100% ;)

Poslednja izmena:
Da li neko zna kako mogu da podesim pojačavanje/utišavanje zvuka preko STB daljinca?

Podesis daljinski za svoj TV. Imas u uputstvu kodove za razne proizvodjace televizora i kako se unose.
Pretpostavljao sam da postoji uputstvo, koje nisam dobio. Skinuo sam pdf sa telekomovog sajta, ali tamo ne postoji tabela sa kodovima. Da li neko može da je okači? Konkretno mi treba za panasonic 42x10y. Hvala.
EDIT: Našao sam uputstvo za daljinski, ali ni jedan kod ne odgovara.
EDIT: Našao nove kodove, radi.

Poslednja izmena:

Ma kakav crni marketing, radim na vodovodu :-D Pokušah realno da sagledam oba provajdera, bez reklame za jednog ili drugog. Moj favorit što se provajdera tiče je neko treći al' tog provajdera ću u svom selu videti kad i moja baba Ligu šampiona

Poslednja izmena:
Ma kakav crni marketing, radim na vodovodu :-D Pokušah realno da sagledam oba provajdera, bez reklame za jednog ili drugog. Moj favorit što se provajdera tiče je neko treći al' tog provajdera ću u svom selu videti kad i moja baba Ligu šampiona

Dobra tema,iskreno interesuje i mene da uzmem nesto od ova dva pa ce mozda biti korisno precesljati sta se ovde sve pisalo,ali pre svega moje prvo misljenje je da total nudi bolji izbor kanala od iptv-a,medjutim imam jedno drugo pitanje,uvodjenje iptv-a kosta 1din a koja je situacija sa totalom? koliko ja videh nesto od 4-12 000 ili gresim?

Hvala,i jos jedno pitanje,4 paketa po ceni osnovnog na IPTV promocija traje samo 1 mesec po uvodjenju a onda ostaje onaj osnovni, ili do kraja godine? a sama akcija traje do kraja godine,to bas nisam razumeo

I da li su svi kanali na IPTV lokalizovani kao i na totalu?

Poslednja izmena:
Pozdrav delijo i moje saucesce za slovan...:trust:...ali se ne sekiraj,0-2 je u revansu..

Ceo full paket ti je po toj ceni do kraja godine u promociji mada ne zaboravi da sitnim slovima uvek pise "telekom zadrzava pravo promene"...

Skor svo,odnosno svi bitniji kanali su lokalizovani,discovery science i jos neki muzicki nisu ali sve vaznije jeste...

Nemoj pominjati TTV jer ovde na forumu je to malo problem kao intel i amd,prebroj kanale prema tvom interesovanju i sam odluci jer mene licno zabole za HBO i CINEMAX a crko bi za sport club i sport club+ i nature...

Jel dobio neko AC3 tj 5.1 bitstream sa nekog kanala preko SPDIF?

Pozdrav delijo i moje saucesce za slovan...:trust:...ali se ne sekiraj,0-2 je u revansu..

Ceo full paket ti je po toj ceni do kraja godine u promociji mada ne zaboravi da sitnim slovima uvek pise "telekom zadrzava pravo promene"...

Skor svo,odnosno svi bitniji kanali su lokalizovani,discovery science i jos neki muzicki nisu ali sve vaznije jeste...

Nemoj pominjati TTV jer ovde na forumu je to malo problem kao intel i amd,prebroj kanale prema tvom interesovanju i sam odluci jer mene licno zabole za HBO i CINEMAX a crko bi za sport club i sport club+ i nature...

Ma gazimo ih k'o plitak potok :d

Ja sam vec rekao da mi je total bolji zbog mnogo kojih kanala ali posto meni treba neko resenje za otprilike godinu,godinu i po dana vremenski period iptv nece da bude toliko losiji s obzirom da sledecih 5 meseci znaci imaju arena,hbo i cinemax za ovih 800 i kusur dinara,plus za 4200din koliko je prikljucak na totalu mogu tih 5 meseci iptv-a i da platim :banana:

inace zna li se da li ce biti eventualno jos nesto dodato u skorije vreme od kanala ili se takve informacije ne objavljuju van telekoma?

Nazad
Vrh Dno