Šta je novo?

Menjati grafiku ili ???

OldMan

Slavan
Učlanjen(a)
02.11.2005
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
I7 12700F & DEEPCOOL AG400
Matična ploča
ASUS TUF GAMING B760M-PLUS D4
RAM
2x16GB ddr4 3200 kingston fury beast
GPU
Asus GeForce RTX 4060 Ti DUAL O16G
Storage
SSD Silicon power 512GB + 2TB sata III
PSU
NZXT C650
Kućište
Lian li O11 air mini
Monitor
benq GW 2780
Miš & tastatura
genesys
Mobilni telefon
poco f3 8/256
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Para je malo a nešto bih se malo ponovio. Konfiguracija je iz potpisa. Razmišljao sam da zamenim ovu GTX 260 za neku ATI 5850. Isplati li se to obzirom na ostatak konfiguracije? Vredi li dati nekih 100+ evra za DX11 i 20-30% bržu karticu?

Ja ne bih nista menjao... ne znam kako ti rade igrice, mada verovatno ok posto je gtx cini mi se u rangu 5750/5770 ako ne i malo bolja.

Sta ces time dobiti? Tj. zasto si osetio potrebu da menjas? :p

Para je malo a nešto bih se malo ponovio. Konfiguracija je iz potpisa. Razmišljao sam da zamenim ovu GTX 260 za neku ATI 5850. Isplati li se to obzirom na ostatak konfiguracije? Vredi li dati nekih 100+ evra za DX11 i 20-30% bržu karticu?

Tih 100e ces doplatit i za 6 meseci za istu razliku u performansama, imas i nove gtx460 1g karte i sa njima bi prosao sa jos 100e, ako ti ne predstavlja narocit problem da izdvojis tu sumu, slobodno menjaj kartu.Mada sam i ja vise za to da ne diras nista...

Jeste... ali ni je ne planiram da menjam moju konfu bar jos 2 god... :)
eventualno da bocnem jos jednu 5750 kad joj cena spadne na oko 70-80e... a to ce biti za god dana sigurno.

Ipak neću menjati grafiku za sada.
A prelazak na amd AM3 (neki phenom II x4 sa ddr2/3), posto se nema para za I5/I7?
Ovo mi za sada solidno radi, da li menjati dok još nešto i vredi?

A prelazak na amd AM3 (neki phenom II x4 sa ddr2/3), posto se nema para za I5/I7?

Iz svega što si dosad napisao mislim da nisi nešto preterano zahtevan korisnik i da nema svrhe da bacaš novac u ovom trenutku na nove komponente. Sačekaj do kraja godine pa onda menja. :d

Imaj na umu da ce se uskoro pojaviti nove gt/s450 karte koje ce biti tu kao gtx260 i imati cenu oko 140e, tako da moze da se desi da neces moci da prodas bas po sjajnoj ceni 260.

da ali dve 450gtx s tim da ima nov proizvod a ovu da utopi jos dok vredi
i to je mali upgrade e sad ako hoce vise mora vise para da ulozi

Nisam te sad razumeo ali ako mislis dve 450gtx da stavi to nece moci na P35... i sta mu vredi sto je nov proizvod kad njega vise zanima to da dobije sto bolji fps u igri nego da graficka sto manje trosi, da je u sitnijem pr. procesu itd....

pa dobro vidim da imas tvrd stav oko ne menjanja grafe
ali zar ne bi imao lep osecaj da imas nesto novo u konfi
nego da ostanes na istom 2 godine
covek zeli nesto da promeni pa nek to bude prvo grafa pa ostalo
bez uvrede pozzz...

Malo blesavo samo zbog "dobrog osecaja" bacati pare u vetar. Nikakve realne koristi, pogotovu sto ako bi menjao kasnije procesor i ostatak onda oni nebi dolazili do izrazaja od spore 450-tke. Ali bi i sa novim procesorom imao lep osecaj...ispraznjenog novcanika nizasta.

Znaci ili sve u paketu kupiti pa da je sve optimalno jedno sa drugim, ili poceti od osnove znaci napajanje, ploca i CPU, (tim redom, ali ploca i CPU pozeljno u paketu) pa tek onda VGA. Ako ovako postepeno nadogradjujes, takodje nemas odmah razlike drasticne u performansama u igrama, ali kad zaokruzis celinu imaces skladnu konfiguraciju, a ako prvo kupis 450, to nece biti slucaj.

PS: bez uvrede

Poslednja izmena:
Vrh Dno