Šta je novo?

A Game of Thrones: Genesis

Alex

Znamenit
Učlanjen(a)
15.08.2000
Poena
1,255
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 9800X3D | Silent Loop 3 360
Matična ploča
B850M AORUS ELITE WIFI6E ICE
RAM
Fury Beast 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
GPU
EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA GAMING
Storage
2x KINGSTON 1TB KC3000 SKC3000S/1024G
Zvuk
HyperX Cloud 2 | AltecLansing 2.0 Curved
PSU
Corsair SF1000 ATX 3.1
Kućište
Lian Li DAN A3
Monitor
Gigabyte FO27Q2 | Dell S2721DGFA
Miš & tastatura
G502 X Lightspeed | Keychron K8 Pro
Ostale periferije
LG 65G3, Q990C, PS5
Mobilni telefon
Galaxy S23+
Pristup internetu
  1. Optički internet
m8gs36.jpg

We are very pleased to announce that Focus Home Interactive will publish "A Game of Thrones: Genesis", Cyanide’s new strategy game on PC, adapted from George R.R. Martin's famous series of best-sellers novels "A Song of Ice and Fire".
Today, we reveal the first 2 artworks from this game in which you will have to match your political prowess with your strategic and military skills!

"A Game of Thrones: Genesis" plunges you into the heart of the battles and intrigues between the Families that shaped the Kingdom of Westeros.
However, victory does not necessarily result from brute force. The innovative game mechanics provide players with numerous paths to success: will you opt for a military, economic or diplomatic approach? Trickery, treachery and deceit are widespread and you will constantly have to watch your back if you want to avoid a bitter defeat!

Peacefully or forcefully annex surrounding territories, besiege enemy castles, send spies to infiltrate behind enemy lines, assassinate trouble-making officers or capture them to ask for a ransom... When you play the game of thrones, you win or you die. There is no middle ground!

Za sada samo najava. Izgleda da je sve još uvek samo ideja.

Biće zanimljivo videti kako će predstaviti sve ovo u vidu neke strategije možda tipa Total War ali ja ne očekujem mnogo s'obzirom da se ne radi o nekom visokobudžetnom naslovu.
Sigurno pokušavaju da "skinu kajmak" sa nadolazeće HBO serije.

Artwork
qxq5o8.jpg

2j68pwo.jpg

Izuzetno komplikovano, opsirno i tesko stivo za bilo kakvu vrstu adaptacije. Pretenciozan projekat, rekao bih....

Mogla bi fina potezna strategija da se napravi, shibanje velikih familija na Westerosu.

Videcemo kako ce ovo da ispadne.

офтопик, али...

song of ice and fire, да ли је типа lord of the rings, мислим тако нека епска фантастика? постоји ли то у србији?

Songs of ice and fire jeste epska fantastika, ali veoma mracna i turobna, fenomenalno napisana. Malo wiki informacije.

офтопик, али...

song of ice and fire, да ли је типа lord of the rings, мислим тако нека епска фантастика? постоји ли то у србији?

Meni je 3 koplja ispred Tolkina. Postoji u Srbiji, Laguna je izdavač.

офтопик, али...

Jeste epska fantastika, ali ni nalik Tolkinu. Mracno, tesko i surovo stivo, koje vise podseca na neke srednjevekovne dogadjaje, nego na klasican fantasy storytelling. Prica je bazirana na medjuljudskim odnosima i borbi oko moci i prevlasti, a ne na putesestviju kroz nepoznatu zemlju i magicnim bicima. Stil pisanja je sjajan i odlicno razradjuje svoje karaktere, mada mi malo ide na zivce sto uvek ubija one najkvalitetnije pojedince. U svakom slucaju, preporuka! :)

http://www.laguna.rs/index.php?m=naslovi&zanr=37

хвала за информације :)

mada mi malo ide na zivce sto uvek ubija one najkvalitetnije pojedince.

Odnosno oni jači (moćniji, lukaviji, pametniji) preživljavaju. Nema veze ko je loš, ko dobar, jači preživljavaju i profitiraju.

Odnosno oni jači (moćniji, lukaviji, pametniji) preživljavaju. Nema veze ko je loš, ko dobar, jači preživljavaju i profitiraju.

Kao i u pravom zivotu, eh? :) Doduse, nikako se ne bih slozio da nema veze ko je los, a ko dobar. Martin je kreirao nekoliko izvanrednih osoba u svom univerzumu; cestitih, plemenitih i postenih, a nacin na koji su zavrsili je bio jeziv... Well, meni je bar bilo poprilicno zao nekih pojedinaca...

Song Of Ice And Fire je ..uff...pročitao sam dosta epske fantastike...Džordana,Gudkinga,Keja,Tolkina,Pračeta,Edingsa,Mekafrijevu,Zeleznija....i pored epske gomilu klasika...volim da čitam i taaaaaakoo...truć truć...ali Martin je među njima neko u čijim knjigama sam možda najviše uživao...čitao sam knjige od kako je izdata Igra Prestola...i klasnije kako je pisao sve ostale...stvarno sam u svim knjigama uživao...svaka prepruka...ne za ljubitelje epske fantastike nego za sve...ne bih rekao da je to klasična epska fantasitka...priče i likovi su toliko realni da..uff..ma ko nije neka čita.. :)
..što se tiče predstojećih 10 pilot epizoda...hmmm...jedva čekam...verujem da Martin zna šta radi..uvek sam prilično skeptičan prilikom adaptacije knjiga...ali martin je bio scenarista na dosta projekata,nije nov u filmskoj indutrji...očekujem podjednako mračnu i 18+ atmosferu kao i u knjigama.. :)

@offtopic
Knjiga je relikvija u mojoj kuci. Cita se barem jednom godisnje sve sto je izaslo za sad.
Cekaju se zmajevi i kuca Targaryen.
targaryen.jpg

Knjige su odlicne. HBO serijal ... Ocekujem nervozno ... Ne sa previse optimizma. Igru ... Pa recimo da je Martin odlucio da obezbedi praunuke izgleda...

P.S.
Nije bas vezano za temu , ali toplo preporucujem blog Finish the Book, George :D

Poslednja izmena:
Ja trenutno citam Feast for Crows, stigo nedavno sa bookdepository.co.uk

Vrh Dno