Šta je novo?

5.1 na win7

d1arsenovski

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2009
Poena
310
Imam sledeci problem:
Nece da mi radi 5.1 zvuk na win7. Skinuo sam poslednji soundmax driver koj odgovara asus m2n ploci i u podesavanjima namestio da izlaz bude 5.1. U podesavanjima se sve lepo cuje (kad testiram svaki zvucnik ponaosob, radi) a kad pustim pesmu u winampu, film, ili bilo sta sa youtube-a, cuju se samo prednji levi i desni (nema basa, centralnog i saraund). Dok sam koristio windows XP sve je radilo savrseno, a od kad sam instalirao win7, imam ovaj problem. Inace, imao sam dosta problema sa driverom za zvuk jer kad sam instalirao win7, on je automatski instalirao driver ali pomocu njega nisam mogao da ukljucim 5.1. Inace ploca ima samo 3 dzeka na zvucnoj a pomocu soundmaxa sam podesio da sva tri budu izlazi (za saraund). Na XP-u mi je tako sve radil full. Molim za pomoc...

Nema pomoci.:D Imas plugin za winamp koji ti duplira stereo, a to da ti zvucna mixuje stereo u 5.1 mozes da zaboravis. Zvuk preko integrisanih i drajverska podrska je uzasna, tako da aki ti je zvuk primarna stvar ostani na xp-u.

aha ok. a da li postoji plugin da mi winamp pusta bas i/ili saraund? hvala

Probao sam vise pluginova i samo mi je taj radio, tj. dobio sam zvuk i na prednjim i na zadnjim. Ako bas zelis i centralni i sub onda nadji ce ti trebati 5.1 pesme.

Stereo zvuk i treba da se čuje samo na prednjim zvučnicima. Skini film sa 5.1 zvukom pa ćeš čuti sve zvučnike.

Ma on je mislio na to da moze da ukljuci speaker fill ili tzv. pustanje na svim zvucnicima. Na realteku je to uzas jos od Viste, kada se ta opcija ukljuci rear zvucnici imaju delay u odnosu na prednje, tako da zvuci KATASTROFALNO. Ja ne mogu da verujem da su toliki majmuni u Realteku da nekoliko godina ne mogu da napisu normalne drajvere sa opcijama koje su bile na xp-u... ili je mozda odustajanje od directsound-a krivac za sve lose drajvere.:D

Ja koristim foobar2000 i DSP Channel Mixer, koji ima odlicne opcije za podesavanje za 5.1 zvucnike. Sto se tice filmova tu samo pomaze media player clasic koji ima opciju za rasporedjivanje stereo kanala na 5.1 zvucnike. Sve to na realteku.

Ne mora da bude ukljucena ocija speaker fill da bi ova dva plejera radila, samo se podese i to je to.

Poslednja izmena:
Creative-u je dugo trebalo da napravi to da radi. Bice da je do Viste/7, ili su im svima drajver timovi totalno neadekvatni...

Ja koristim foobar2000 i DSP Channel Mixer, koji ima odlicne opcije za podesavanje za 5.1 zvucnike. Sto se tice filmova tu samo pomaze media player clasic koji ima opciju za rasporedjivanje stereo kanala na 5.1 zvucnike. Sve to na realteku.

Ne mora da bude ukljucena ocija speaker fill da bi ova dva plejera radila, samo se podese i to je to.

FFdshow ima mogucnost "rasporedjivanje stereo kanala na 5.1 zvucnike" tako da ce to raditi sa svakim playerom.

Nazad
Vrh Dno