Šta je novo?

Problem sa windows update.

nikola1970

Slavan
Učlanjen(a)
16.07.2009
Poena
375
Imam problem sa windows update-om.

Desava se to da nakon sto kad hocu da ugasim komp, kada kliknem shutdown, on instalira 24 update, i sve to prodje dobro, a kada ga upalim i kada dodje do welcome screena krene kao configuring updates, i onda BSOD, ili ako ne BSOD, onda se samo zaledi. Tada moram da odem u safe mode i kada bootuje safe mode pre welcome screena kaze "failed to install updates , reverting ...." tako nesto, i tada se poniste ti updateovi, ali kada udjem ponovo normalno, opet kada hocu da ga ugasim on instalira te updatove. Ne znam koliko je dobro da totalno iskljucim windows update, ili bolje da mi neko pomogne da resim taj problem.

Win7 x64 je.

Hvala.

Slobodno gasi Win update. Iskreno, prva stvar koju uradim kad podignem bilo koji windows je da gasim win update i firewall 🙂

Gusi net konekciju zarad nicega (nemam ja nekakve posebne koristi od najnovijih dodataka, + mi je win nelegalan :-devil-:

Edit: ako ne zelis da gasis win updates, moraces da trazis koji te od tih 24(?) update-a zeza. Ne secam se da li mozes da biras koji ce update-ovi biti instalirani, ali ako mozes, pokusavaj. Redom, 1 po 1 update decekiraj, i kad jednom prodje welcome screen, znaces do cega je bilo.

I ne zaboravi, da ako ne uspe podizanje sa prvim decekiranjem, otkacis drugi, ali i da cekiras onaj sto si decekirao.

Mislim da treceg resenja nema 🙂

Poslednja izmena:
Pa naravno da je dobro da totalno isključi Win update, x puta mi se dešavalo da komp posle updatea ne radi kako treba ( i već duže vreme pri instalaciji Win-a isključujem update )

Pretpostavljam da ne instalirate ni antivirus softver posto to opterecuje racunar i gusi konekciju :zgran:

Gusi net konekciju
Nije tačno!

Win Update skida svoje dopune samo onda kad je veza ka Netu "idle", odn. kada ne skidaš nešto sa Neta.

S druge strane, neodgovorno je preporučiti nekome da isključi Win Update.

Šta je u konkretnom slučaju problem? Ne znam, nisam nikada video W7 64bit...

Slobodno gasi Win update. Iskreno, prva stvar koju uradim kad podignem bilo koji windows je da gasim win update i firewall 🙂

Gusi net konekciju zarad nicega (nemam ja nekakve posebne koristi od najnovijih dodataka, + mi je win nelegalan :-devi 🙂

Gori savet nisam nikad cuo win firewall se gasi samo ako imas drugi a update samo ako postoji problem sa njima .
U konkretnom slucaju najbolje da instalira jedan po jedan update i vidi koji ga zeza sakrije ga i nastavi dalje da primas update samo treba da prebaci na manuelno primanje od sada -to je jedina preporuka nikad auto update

Pa drugi FW se podrazumeva. Onaj u win XP ne koristi nicemu 🙂

I, moja net konekcija nikada nije idle. Znaci, jednom ce morati da zasmeta 🙂

Pa drugi FW se podrazumeva. Onaj u win XP ne koristi nicemu 🙂

I, moja net konekcija nikada nije idle. Znaci, jednom ce morati da zasmeta 🙂

Za xp si upravu skoro da je neupotrebljiv fw mada bolje i on nego nista .
Ima toliko free resenja da xp FW treba zameniti odmah .
Win 7 FW je sasvim upotrebljiv mada neka zamena je bolja kod obicnih korisnika.
Skoro da nije moguce da se prosecan korisnik snadje da podesi FW na win 7 mada i u defaliti stavljen na public pruza pristojnu zastitu 🙂

Evo zasto ne volim XP FW:

Ulazim u igru (CS), kojoj treba izlaz na net, ona bez problema to i dobija i ja mogu da igram na bilo kom serveru. XP firewall me nije nista pitao. Tek posle nekog treceg puta me je izbacio na desktop i pitao me da li hocu da ga pustim ili blokiram. Zone Alarm to radi po prvom pokretanju.

To mi se desavalo sa par aplikacija (Firefox, uTorrent itd). A automatic updates iz Win-a sam prestao koristiti onog dana kada sam navukao WGA.

Evo zasto ne volim XP FW:

Ulazim u igru (CS), kojoj treba izlaz na net, ona bez problema to i dobija i ja mogu da igram na bilo kom serveru. XP firewall me nije nista pitao. Tek posle nekog treceg puta me je izbacio na desktop i pitao me da li hocu da ga pustim ili blokiram. Zone Alarm to radi po prvom pokretanju.

To mi se desavalo sa par aplikacija (Firefox, uTorrent itd). A automatic updates iz Win-a sam prestao koristiti onog dana kada sam navukao WGA.

XP FW ne kontroliše izlazni saobraćaj.

WGA? Znači, ti kradeš, a ne znaš kako se to radi? 😀 Sam si skinuo taj program koji proverava legalnost tvog nelegalnog Win-a 😀

E vidis, gresis. Nisam ga JA skinuo vec glupi WIN UPDATE. JA sam kriv sto nisam gledao sta se instalira (ono sto se gleda pre gasenja), ali je WIN UPDATE kriv sto je to uradio bez MOJE potvrde. Mnogo velika razlika...
Dodatak: Jos jedna stvar kod WU nervira. Ko je mene pitao da li ce se i kada skidati zakrpe sa net-a? Windows to radi kad on hoce... a ja ne zelim tako. Jos jedan razlog za gasenje.
Dodatak br. 2: dosta smo trubili o WU. Ko hoce da ga koristi, neka ga koristi, ko nece, ne mora!

Sto se tice FW-a, onda i ne sluzi nicemu. Sta ce mi delimicna zastita? 🙂

Poslednja izmena:
Dodatak: Jos jedna stvar kod WU nervira. Ko je mene pitao da li ce se i kada skidati zakrpe sa net-a? Windows to radi kad on hoce... a ja ne zelim tako. Jos jedan razlog za gasenje.

а ти лепо узмеш и подесиш да се упдате врши мануално, или да он само провери које закрпе постоје, и да те обавести, а ти да кликнеш на инстал.

E vidis, gresis. Nisam ga JA skinuo vec glupi WIN UPDATE. JA sam kriv sto nisam gledao sta se instalira (ono sto se gleda pre gasenja), ali je WIN UPDATE kriv sto je to uradio bez MOJE potvrde. Mnogo velika razlika...
Opet si sam kriv 😀
a) Nisi podesio WU da radi kako ti želiš (a to može da se uradi lako)*
b) Koristiš nelegalan Win, pa ti je zato bitno šta WU radi 😉

* npr. ovako:

Onda jesam kriv 🙂 Ali ga ja vise na mom kompu ne palim. Obaram win jednom~dva puta mesecno, pa mi zakrpe i ne trebaju... jer sistem radi OK i bez njih.

Nego, dosta smo off-ovali. Ne javlja nam se pokretac teme? 🙂

Imam problem sa windows update-om.

Desava se to da nakon sto kad hocu da ugasim komp, kada kliknem shutdown, on instalira 24 update, i sve to prodje dobro, a kada ga upalim i kada dodje do welcome screena krene kao configuring updates, i onda BSOD, ili ako ne BSOD, onda se samo zaledi. Tada moram da odem u safe mode i kada bootuje safe mode pre welcome screena kaze "failed to install updates , reverting ...." tako nesto, i tada se poniste ti updateovi, ali kada udjem ponovo normalno, opet kada hocu da ga ugasim on instalira te updatove. Ne znam koliko je dobro da totalno iskljucim windows update, ili bolje da mi neko pomogne da resim taj problem.

Win7 x64 je.

Hvala.

Ocigledno se neki softver/drajver sudara sa tom instalacijom od 24 apdejta s obzirom kada udjes u safe mode, tada se ne desava. Mozda ce ovo zvucati "dummy" ali mozes probati sa troubleshooting opcijom, windows update>view update history da vidis sta se do sada sve (nije)instaliralo kao i neka od ponudjenih resenja kroz wizard sa desne strane (videti sliku).

Kod mene win apdejt radi korektno od pocetka, (takodje win7 64) s tim sto sam namestio da me samo obavestava a na meni je da biram sta ce se instalirati, tako da ne bih preporucio da ga iskljucis posto ipak ima dosta zakrpa koje poboljsavaju kompatibilnost softvera i funkcionalnost samog OS-a.

Poslednja izmena:
Apsurd je to da windows losije radi nakon update-a imam WIN 7 Tacno 8-9 meseci instaliran na masini update kada kod ima update ujem originalna kopija je u pitanju dakle nije piraterija niti bilo sta slicno racunar radi SAVRSENO!!!

Poslednja izmena:
Ahahaha, gle stvarno 🙂 Ja bih odmah prodao komp, ako bih morao da reinstaliram OS češće od 1x godišnje 🙂 Ili bih bar promenio OS...

taj fazon inace win 7 mi radi bolje od XP-a dakle sada je vec debelo proveren i sve preporuke za prelazak... Ko moze ima povoljno WIn 7 Ultimate je 20000 dinara u Win Winu ;-)

Nazad
Vrh Dno