Šta je novo?

GTX280 pregrevanje!?

@ PC Beast hvala na iscrpnom odgovoru. Opet kažem sigurno nije do napajanja jer imam SilverStone na 850W, a ono bi trebalo da gura i SLI mod. Šta ti znači ona skraćenica "OVP"? Nekako mi deluje kao cimanje da skidam taj fabrički kuler i još dodatno trošim pare na kupovinu novog a ne znam jer grafička karta ispravna? Šta si mislio to pod tim da znaš nekog momka koji rešava to sa garancijom? Uteruje strah i trepet u kosti serviserima tj. dobavljačima da ubrzaju proces zamene kartice? 🙂 Ništa drugo mi ne pada na pamet xexexe... 😉

P.S. Pa i da mi zamene za 460 ne bih se bunio, samo da mi kartica lepo fercera....

kazem ti,koliko sam video,fercera u rangu 5850 za manje para...

taman bi ti ostao kes za zamenu cpu-a,i dobijes dobru igracku masinu😉

@PC Beast

Koristan post ali cemu kad je karta u garanciji, sve sto nije u redu sa njom kupac moze da reklamira i da dobije drugu, cemu sad cimanje da on skida kuler i ima dodatne troskove kad ima garanciju

@Skyw@lker
nema na cemu..
Samo napisao sam ti da promenis pastu a ne da kupis nov cooler..
Sto se tice napajanja promaklo mi je za Silverstone,odlicno je to napajanje,upravu si,to gura i SLI lagano bez muke..
OVP znaci Over Voltage Protection- Zastitia koja sluzi da chip ne pregori (ne crkne) prilikom veceg napona od dozvoljenog!
Sto se tice momka koji moze da zavrsi mislio sam na to da decko ima veze sto se tice Asus-a..Skoro je napravio jedan divan gest,momku kome je crkao 8800 GTX uspeo je da mu zavrsi da dobije GTX470..
Samo ja ne mogu da pricam u njegovo ime,ako bude video ovu temu nek se sam javi..
@Snake1989
Upravu si,to i jeste najlakse..Ali tad dolazi do dela kada pocne dr_anje i cekanje..Razne procene,testiranja i sl i onda on ostane bez karte u najmanju ruku od 45 dana i to ako serviseri utvrde da se karta ponasa tako kako on kaze!Zato sam ja za preciznost,da se sve mere preduzmu pa kad se problem predoci serviseru da se kaze sta je sve i pokusano radi mere preventive i sa tim se stavi tacka..Ovako,poznavajuci danasnje servisere i firme koje vrse reklamacije,uvoznike nece se bas toliko prijatno iznenaditi..Kako i samom efikasnoscu servisa tako i zamenom!Hocu da kazem da mora da bude uporan i jasan!Ako cuti i sve mu je po taman dobice sipak!

@PCBeast - U pravu si u potpunosti i imam sve to u vidu.... Lik od koga sam je uzeo mi tvrdi da će sve biti ok i nadam se da će to završiti. Međutim ako krene da odugovlači značilo bi mi mnogo ta informacija koju si rekao o tom liku iz Asus-a. Ako bi mogao direktno da me povežeš sa njim pošalji mi PM. Inače verzija driver-a koje koristim je 197.45. A što se tiče skidanja onog masivnog kulera sa kartice - pa nisam to nikada radio, ipak bih voleo da to uradi neko stručniji tj. oni u servisu. Ako već imam garanciju neka se oni zezaju sa tim...

@PCBeast - U pravu si u potpunosti i imam sve to u vidu.... Lik od koga sam je uzeo mi tvrdi da će sve biti ok i nadam se da će to završiti. Međutim ako krene da odugovlači značilo bi mi mnogo ta informacija koju si rekao o tom liku iz Asus-a. Ako bi mogao direktno da me povežeš sa njim pošalji mi PM. Inače verzija driver-a koje koristim je 197.45. A što se tiče skidanja onog masivnog kulera sa kartice - pa nisam to nikada radio, ipak bih voleo da to uradi neko stručniji tj. oni u servisu. Ako već imam garanciju neka se oni zezaju sa tim...

Procitao sam tvoj problem u vezi gtx 280 graficke karte i moram ti reci da sam slican problem imao i ja.Problem sa mnogim grafickim kartama gtx 280 je poceo od kad je Nvidia napravila driver koji je imao problem sa regulacijom broja obrtaja kulera.To se desilo pre par meseci ne znam tacno koji je broj drivera ali mnoge karte su od tada pocele da brljave.Znaci problem je softverske prirode. Odredjeni gadgeti za windows 7 i softveri za klokovanje takodje brljave osim Evge precision.Tvoj problem je iskljucivo softverski najbolje da probas na svezoj instalaciji i driveru.Inace bas taj driver koji koristis je korumpiran i on je dosta napravio problema mnogima.

Poslednja izmena:
@kizzam
jesi ti siguran da je driver?Ja sam taj isti koristio i nista se nije nikad desilo..Takodje moj kolega sa dve GTX260 apsolutno nista,takodje i drugar na GTX280 i hvala Bogu apsolutno nista!
Koliko znam problem sa driverom je bio sa serijom 196.75 u igri Star Craft II i sa kontrolom fana ..
A jesi ti siguran da ta izbagovanost koju kazes da si doziveo nije ram na tvojoj karti?
Pokusaj da izgooglas i da nadjes slicnost sa tvojim problemom koji si imao..
Bilo je slucajeva koji su dozivljavali ovakve probleme i imali slicne simptome ali je problem bio u gddr memoriji na karti..
Inace sad koristim 197.77 whql i mogu reci da je driver brutalno dobar po svim karakteristikama,od boost-a do stabilnosti i pouzdanosti..
P.S.Pa kad smo vec kod toga neka Skyw@lker proba i sa drugom verzijom drivera (mada rece da je i to probao) ali meni je to bas tesko za generalizaciju da je do toga jer se njemu gasi karta!..

Poslednja izmena:
@kizzam
jesi ti siguran da je driver?Ja sam taj isti koristio i nista se nije nikad desilo..Takodje moj kolega sa dve GTX260 apsolutno nista,takodje i drugar na GTX280 i hvala Bogu apsolutno nista!
Koliko znam problem sa driverom je bio sa serijom 196.75 u igri Star Craft II i sa kontrolom fana ..
A jesi ti siguran da ta izbagovanost koju kazes da si doziveo nije ram na tvojoj karti?
Pokusaj da izgooglas i da nadjes slicnost sa tvojim problemom koji si imao..
Bilo je slucajeva koji su dozivljavali ovakve probleme i imali slicne simptome ali je problem bio u gddr memoriji na karti..
Inace sad koristim 197.77 whql i mogu reci da je driver brutalno dobar po svim karakteristikama,od boost-a do stabilnosti i pouzdanosti..
P.S.Pa kad smo vec kod toga neka Skyw@lker proba i sa drugom verzijom drivera (mada rece da je i to probao) ali meni je to bas tesko za generalizaciju da je do toga jer se njemu gasi karta!..

Pazi nisam nesto istrazivao meni se gasila par puta dok je bila u mirovanju znaci nista posebno nisam radio.Posle sam promenio driver opet se ponovilo onda sam otkacio S video sa TV-a misleci mozda Tv nesto zeza pa vraca povratni signal ali cini mi se da nije ni to onda sam uklonio gadget sa windows 7 (on mi pokazuje temperaturu gpu-a) i od tada se vise karta ne gasi.To sto kazes da memorija zeza kako to mogu da istestiram ili na koji nacin mogu da je kompletno testiram.Sva gasenja karte su se uglavnom desavala u idle rezimu(upali se crvena lampica i zacrni ekran monitora).

Poslednja izmena:
Probao sam i ja taj test program i prvo mi je izbacio suludi broj grešaka dok nisam isključio "ignore colors bit mask" kako mi je preporučio sam program... Onda sam opet pustio test izvrteo i ispisao nešto kao "OK" ali na kraju mi piše "NO PASS COMPLETED".
Inače menjao sam dosta verzija driver-a, mogu da skinem i da probam najnovije ali na nekoliko različitih verzija stalno mi se isto dešavalo.

@kizzam - Meni se apsolutno isto dešava ali samo kada kartica pokrene neku 3D aplikaciju, inače u 2D modu u windows-u radi sasvim normalno, gledam divx filmove, full hd mkv ripove, idem na net, sve radi ok...

Probao sam i ja taj test program i prvo mi je izbacio suludi broj grešaka dok nisam isključio "ignore colors bit mask" kako mi je preporučio sam program... Onda sam opet pustio test izvrteo i ispisao nešto kao "OK" ali na kraju mi piše "NO PASS COMPLETED".
Inače menjao sam dosta verzija driver-a, mogu da skinem i da probam najnovije ali na nekoliko različitih verzija stalno mi se isto dešavalo.

@kizzam - Meni se apsolutno isto dešava ali samo kada kartica pokrene neku 3D aplikaciju, inače u 2D modu u windows-u radi sasvim normalno, gledam divx filmove, full hd mkv ripove, idem na net, sve radi ok...

Probao sam test radio je dva sata i nema gresaka.Inace test je najbolje probati kada se bootuje sa cd-a tada se najbolje vidi da li ima gresaka u memoriji ili ne jer se ne pokrece driver graficke karte.Ipak je tu greska do drivera to jest Nvidia je imala taj problem sa pomenutim driverom.Samo oni koji imaju vazdusno hladjenje su imali problem sa njim jer on utice na citanje parametara sa senzora i regulaciju broja obrtaja ventilatora.Nisam 100% nacisto sa tim ali ako je kvar na hardveru pre ili kasnije to ce se ponovo pojaviti.Sada trenutno koristim njihov novi driver 258.96 Whql i za sada nemam problema.

:wave:

@Skyw@lker
Probaj ovaj driver sto ti je rekao kizzam..Iskreno ni ja nisam nacisto sa tim jer u poslednje vreme nv ima lose drivere za Win 7 mada ove sto ja koristim 197xx su odlicni..Ni sa prethodnim nisam imao problem..Ko ce ga znati..

Probao sam najnovije 258.96 drajvere i isto se dešava... Izgleda je ipak hardverski problem.

Nazad
Vrh Dno