Šta je novo?

SKYPE Blokirao Fring

vrhunski

Cenjen
Učlanjen(a)
04.07.2009
Poena
169
http://www.fring.com/default.php

banned :))
lol

Hello fringsters,
As you may have noticed, Skype has blocked fring. We are very sorry for any inconvenience this Skype policy has unfairly caused you.

As loyal fring users, you deserve an explanation: Last week, following the surge in fring video calling traffic, fring service to Skype was temporarily reduced . Unfortunately, Skype and their legal team demanded not to restore your connectivity to Skype via fring.

Needless to say, we are very disappointed that Skype is now trying to muzzle competition, even at the expense of its own users.

While we regret Skype's decision to block fring, we are committed to continuing to provide you with market-leading innovation, to keep you in touch with your friends, wherever they are.

On fring you can freely use the best mobile over internet communication like video calling, calls and chat anywhere (3G/4G/WiFi) on any advanced Smartphone.

So, if you are frustrated like us with communication barriers, and are just looking for a fun and easy way to stay in touch with your friends on the go, tell them about fring and

Skoro sam se vratio iz Grcke gde sam koristio Fring na N95 i imao sam odlicnu video komunikaciju sa burazerom koji je takodje bio na Fring-u.
Ako zelite da razgovarate Mobile-PC imate jos mnogo drugih programa kao sto je npr Nimbuz...

Skoro sam se vratio iz Grcke gde sam koristio Fring na N95 i imao sam odlicnu video komunikaciju sa burazerom koji je takodje bio na Fring-u.
Ako zelite da razgovarate Mobile-PC imate jos mnogo drugih programa kao sto je npr Nimbuz...

Nimbuz ne podrzava video.

Klasičan dick move koji nam još jednom pokazuje sve opasnosti korišćenja zatvorenih formata i protokola. Čim se neki zatvoreni standard nametne kao dominantan, odmah kreće karanje konkurencije i učvršćivanje monopola. Fring klijent je uvek bio dve glave iznad Skype-a.

Klasičan dick move koji nam još jednom pokazuje sve opasnosti korišćenja zatvorenih formata i protokola. Čim se neki zatvoreni standard nametne kao dominantan, odmah kreće karanje konkurencije i učvršćivanje monopola. Fring klijent je uvek bio dve glave iznad Skype-a.

ma slazem se sad da su korisnici pametni pa da banuju skype iz svog zivota.

Super, ja bas danas instaliro fring zbog skajpa i sad ga nema!

Kako mrzim glupi Skype - ne samo zbog konkretnog poteza protiv Fringa, već zbog opšte zatvorenosti! Eto, to je jedna od retkih mreža, gde u principu moraš da imaš njihov program čak i za text-chat! Totalni smor.

A tek chat, gomila korisnika se žali da poruke ne stižu ili ne kasne. Fring je bio sjajan.

^fring je i dalje sjajan, ali bez skajpa ;)

a jel ima neki skype mobile?...da ne planiraju oni nesto da izbace pa se zato banovali?

ja koristim skype na n95 i preko kućnog wirelessa mi radi super. jedino nisam gledao da li može video poziv, al to me nije ni interesovalo... msm čuo sam ja za ovaj fring, ali ga nisam uzimao u razmatranje za instaliranje. imam skajp acc -> instaliram skajp na fonu, nekako mi to logično

Slabo sam koristio te servise pa mi nije jasno kakve veze oni imaju jedni sa drugim i kako Skype moze Fringu nesto da zabrani ?

Fring je (dobar) multi protokol IM/call softver za mobilne telefone. Podržava MSN, GTalk, Jabber itd.

Do skoro je podržavao i Skype.

Ne znam, ja sam probao gomilu takvih programa za iPhone, i sigurno ima 5 koji su odlichni, nishta manje upotrebljivi nego na desktop OSu, a nisam ni doshao do Fringa :)

Ako hocesh Skype, jednostavno startuj Skype i prichaj, ne mora jedan program da radi sve :)

Poslednja izmena:
Ma imao je Fring i video chat preko Skype, u tome se razlikovao od ostalih programa, mada je meni Fring krš generalno, koristim eBuddy na iPhoneu/Androidu.

ne mora jedan program da radi sve :)
Ne mora, ali zašto bi neko instalirao 10 programa za čet? To je kao kad bi za razgovor sa nekim ko ima telefon marke ABC i ti morao da imaš baš telefon marke ABC...

To je ono što ne valja kod zatvorenih sistema, a Skype je klasičan primer zatvorenosti.

upravo to sam i radio i zato pricam. E51 je medju podrzanima,E52 jok :(

Uspeo da iskopam verziju koja radi na E52, ali i dalje se na skajp sajtu navodi kako ista nije podrzana!

Bez brige, najverovatnije samo nije testiran na E52. Ja sam imao takav slucaj sa verzijom 1.0 koja je bez problema radila na E75 iako nije bio zvanicno podrzan. Da paradoks bude veci, na verziju 1.0 su se masovno zalili vlasnici podrzanih telefona npr. E71 ili E72.

Verzija 1.01.6 vec zvanicno podrzava E75 ali kao sto rekoh i verzija 1.0 mi je radila bez problema.

Poslednja izmena:
A koji sada preporučujete kada nema Fring -a za korišćenje Skype -a?
nimbuzz mi se ne sviđa, ali je tu kao prva pomoć....

Poslednja izmena od urednika:
Preporucujem Skype, naravno na WM i Symbian platformi.

Sipdroid radi odlicno za skype pozive (android). A dobar je i za voip za one sa unlimited data planom.

Vrh Dno