Meni ortak zivi u Novom Sadu i kaze da za 2 godine bas nikakvih problema nije imao sa ADSL-om, e sad ako on laze mene onda lazem i ja vas!
@ Gizmor: naravno da jeste. Instalacija u kuci je komplet promenjena, a ljudi iz Telekoma kazu da nije do njihovog linka (bili su da vide, neznam sta su radili, nisam bio prisutan). Al' cudno je da net (kad radi) radi dobro kada krchi fixni. Opasno nervira...
I jako cesto (vise puta dnevno) puca veza na 20-ak sekundi (na net mislim), pa onda opet proradi kao da nista nije bilo. Lelekonj...
Zapravo najlakši način da dobijete novi ruter jeste da uradite sledeće: isključite ruter iz struje i iz splitera, sačekajte oko 5 minuta, a onda pozovite 0800/100-100 i prijavite kvar (strujni udar) i recite da ruter neće da radi, iako ste probali da ga uključite u neku drugu utičnicu.
Zatim će teta da uzme neke vaše podatke i proslediće zahtev za hitnu zamenu opreme vašoj lokalnoj tehničkoj službi i novi ruter vam stiže na kućnu adresu u roku od 24-48 sati (obično to bude odmah sutradan).
Ne zaboravite da stari ruter sa ostalim kablovima zapakujete u kutiju i tako im je date kad dođu. Daće vam da potpišete ugovor o zaduživanju opreme i to je to.
Mislim da sada dele isključivo wireless rutere, tako da možete dobiti Pirelli, Huawei ili Intracom ruter. Ja sam dobio Intracom JetSpeed IAD-Wp2 i super šljaka.
P.S. I što je najvažnije - uštedećete novac ako uradite ovako. Umesto bacanja kinte na ruter, odite u neku kafanu i proslavite wireless internet u vašoj kuči![]()
za ovaj nesrecni ruter - obavezno ugasite Firewall iz konfiguracije.. ovo mi je resilo problem sa pucanjem neta, malo malo.
za ovaj nesrecni ruter - obavezno ugasite Firewall iz konfiguracije.. ovo mi je resilo problem sa pucanjem neta, malo malo.
Ajd objasni malo bolje kakve si probleme sa net-om sa ovim ruterom imao, pošto i ja imam isti ruter, probleme sa wireless pucanjem ili?
http://www.pirelli.com/investor/2007/ita/static/imgs/pages/modem router pirelli a_opt.jpeg
Ovakav ruter imam, Pirelli model. Jel radi kod njega wi-fi, ima lampica na njemu za wlan ali sam cuo da je to estetske prirode. Antenu malu na njemu nemam.
to ti nije wi fi ruter jer ja imam takav a pre njega sam imao isti samo sto je onaj bio wi fi i ima dve antenice sa gornje strane... evo ovako izgleda...
http://www.netok.biz/index.php?main_page=popup_image&pID=622&zenid=09cf1cd3de5fd9e52e366428798dde83
Interesantna stvar, a ja sam mesecima bio u zabludi i mislio sam da je problem sa Packet Loss-om do linije, kad sam od skora video da neki ortaci koji su dobili huawei ruter a takodje su isto udaljeni od centrale namaju taj problem , i posle video ovaj post, iskljucio sam firewall i rezultet na ping testu je sledeći:
A kad je firewall na ruteru (jetspeed) uključen bude ovako:
ili ovako:
Mada neko ubrzanje u browsing-u nisam primetio, tj. da brže otvara stranice, da youtube brže učitava i tako to
Sramota je vise ovaj .interoute.net, nije mi jasno zasto se ne ratosiljaju vise .interoute-a, nema sansi da se poprave i jednostavno treba da ih napuste.
Makedonci vise ne uzimaju link preko nas, koliko sam cuo svi ce redom napustiti.
Samo ce nas da maltretiraju sa interoute-om.
Par meseci je sve lepo islo preko 10g.gblx.gsw-2-6k.routers.chtix.eu kad su u pitanju zemlje sa leve strane, i sad opet forsiranje interouta danas na vecini opsega pod telekomom, samo par ih je i dalje preko 10g.gblx.gsw-2-6k.routers.chtix.eu.
Sramota jednostavno sramota!
Moj savet bi bio starijim korisnicima Bencha (preko 25 godina), koji su na ADSL Telekomu, da telefonskim pozivom ali organizovano naprave zalbu direktno u NOC centru Telekoma.
Ako nas se skupi 30 bice dovoljno da se napravi alarm.
Cutanjem nikada necemo resiti problem!
Ali nikada!
Prijavljivanje Telekomovom nepismenom supportu nema koristi.
sa telekom adsl,Ja cim sam promenio provajdera vise nemam problema sa losim pingom.
Sad sam na veratu i sve radi kako treba:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari