Šta je novo?

Hard od 1Tb ima 32Mb

Nikolaus

Slavan
Učlanjen(a)
07.09.2005
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 5600X
Matična ploča
Asus ROG Strix B550-F Gaming
RAM
2x Kingston HyperX KHX3200C16D4/8GX
GPU
ASRock RX 6600 XT Phantom Gaming
Storage
KINGSTON SHFS37A120G + ....
Zvuk
integrisana
PSU
Chiftec 750w
Kućište
Chiftec big tower
Kao sto naslov kaze, na WD10EADS-00M2B0 (32 MB) uredno bio Win7, a na drugom hardu WD 160Gb XP. Od pre neki dan nije prepoznao se pojavio gore navedeni problem, to jest, hard je vidljiv u BIOSu ali samo 32 Mb velicine, a u naravno Win7 nece. Iz XPa poznaje istu kolicinu ne formatiranih podataka.

Probao sam sa raznim alatima, i na kraju sa Partition Managerom uspem da dovedem stvari na svoje mesto, i podatci su netaknuti, a ja presretan. Ali kratkog veka sreca. Ugasim komp, i problem se ponavlja. Restart je bezbolan za hard, ali posle gasenja sve pobrljavi.

Ima li mu spasa?

Neka nekompatibilnost, ovo se dešava i samsung diskovima...

Na Hiren's Boot CD-u se nalazi programčić zvani MHDD.
U njemu postoji opcija NHPA tj. restore factory settings.

Backupuj podatke sa diska, i odradi ovo sa MHDD-om.

Nakon toga pokreni Western Digital Data Lifeguard Diagnostic, takođe sa Hiren's-a i odradi Extended test. Ako pronađe greške - reklamacija.

Ma radjen je Low Level Format (5 sati), ali dzabe. U stvari ni jedan program ga ne prepoznaje dok ne popravim tabelu Partition Managerom. Onda ga svi uredno prepoznaju, ali do gasenja.

Western Digital Data Lifeguard Diagnostic ne nalazi gresku inace, kad ga prepoznaje posle Partitiona. Ako ga bez Paragona pokrenem pokaze kao i svi samo 32 Mb (valda kes samo prepoznaju).

U Ponedeljak reklamacija, nema druge.

Poslednja izmena:
.... samo ga daj na reklamaciju. Postoje ljudi koji su placei za to. Sto bi ti razbijao glavu problmom :)

Dat na reklamaciju u ponedeljak, ceka se odgovor oce biti nov ili sta vec.

Nazad
Vrh Dno