Šta je novo?

itsvet preko Firefox-a i Opere

twister

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
660
Koristim Firefox 3.5.5.

Primetio sam da kada pristupim oglasima na itsvet-u, svaki oglas je lepo 'skockan' u srazmerni kvadratic. Medjutim jasno se vidi da text oglasa nije kompletan.

Zatim sam probao preko Opere i text oglasa se vidi kompletno. Naravno nije skockano kao na Firefox-u, ali u ovom slucaju je vazno da se kompletan oglas vidi.

Zatim sam probao da disable-ujem AdBlock Plus za itesvet na firefox-u i nista se nije promenilo. Takodje sam dozvolio java script da radi sta zeli i nema nikakve promene.

Da li neko ima iste probleme sa oglasima na itsvet-u kada im pristupa preko Firefox-a i da li zna resenje kako da ga ja resim?

Hvala.

Evo dve slike (prva preko firefox-a, a druga preko opere):

Prilozi

• firefox.webp
    firefox.webp
    119.7 KB · Pregleda: 90
  • opera.webp
    opera.webp
    110.2 KB · Pregleda: 89
Neki sajtovi naprosto zbog optimizacije za ie se ne prikazuju dobro u drugim browserima. Uradi update na najnoviji firefox 3.6.6, pa vidi da nisu to sredili. Meni npr. Opera 10 nije lepo otvarala zedge.net, a poslednja 10.60 verzija ga prikazuje najnormalnije.

Poslednja izmena:
Hmm

Probacu sa novijom verzijom ali plasim se da se nista nece promeniti, jer je ovaj problem, koliko se secam, postojao i sa ranijim verzijama Firefox-a.

Hvala na sugestiji.

verovatno su stavili toliki height tog elementa. E sad posto ima vise teksta neki browseri to ignorisu i povecaju box, a neki postuju postavljenu visninu...
Verovatno ie ignorise, oni probali tamo i rekli: super, radi 🙂

hmm

Kapiram nacin na koji razmisljas ali...

- Ako su hteli da heigh tog elementa bude odredjene vrednosti
- A zatim probali da vide i ustanovili da IE ignorise to...

...logicno bi bilo da kazu 'ovo nije ok' (jer zasto bi onda stavljali odredjenu vrednost za heigh ako sam browser to ignorise? Ako su videli da ignorise, sigurno ne bi rekli 'super radi' jer im je cilj bio da imaju fixni 'heigh').

...ili ja nesto ne kapiram? 🙂

Mozda su i hteli tako tj da ako ima manje teksta box bude odredjene visine, a ako ima vise da se prosiri...
tj mozda su ga shvatili kao minHeight 🙂

tabele se obicno tako ponasaju, tj tekst ih prosiri...

EDIT:
Evo sad sam pogledao koriste div-ove.
Div u kome je tekst (id="txt") ima height=40px, a div koji ga sadrzi (id="ad") ima 135px. Ako promenim ove vrednosti (firebug) box se lepo rasiri 🙂

EDIT2:
Inace svaki box im ima id="ad" i sl, tj ponavljaju se iako bi trebalo da id bude jedinstven 🙂

EDIT3:
Evo ti greaseMonkey skripta koja resava taj problem 🙂
http://rapidshare.com/files/405916656/itsvet_oglasi.user.js

Poslednja izmena:
Mozda su i hteli tako tj da ako ima manje teksta box bude odredjene visine, a ako ima vise da se prosiri...
tj mozda su ga shvatili kao minHeight 🙂

tabele se obicno tako ponasaju, tj tekst ih prosiri...

EDIT:
Evo sad sam pogledao koriste div-ove.
Div u kome je tekst (id="txt") ima height=40px, a div koji ga sadrzi (id="ad") ima 135px. Ako promenim ove vrednosti (firebug) box se lepo rasiri 🙂

EDIT2:
Inace svaki box im ima id="ad" i sl, tj ponavljaju se iako bi trebalo da id bude jedinstven 🙂

EDIT3:
Evo ti greaseMonkey skripta koja resava taj problem 🙂
http://rapidshare.com/files/405916656/itsvet_oglasi.user.js

Hvala __zevs__ !

Dok sam citao tvoje objasnjenje, hteo sam da te pitam mozes li napraviti greasemonkey scriptu za itsvet, ali kada sam zavrsio citanje tvog posta, video sam da si je vec napravio. 🙂

Hvala jos jednom. Sada cu je isprobati.

Da to sam i ja video. Ali sam je skinuo ponovo preko downloader-a. Ucitala se bez problema...ali...

ne radi. tj. ne daje zeljeni rezultat.

Mozes li da je pogledas jos jednom?

Ako uspes da je popravis, mozda bi bilo dobro da je spakujes u jednu rar arhivu i okacis kao attachment, u slucaju da jos neko pozeli da koristi tvoju scriptu. 🙂

Poslednja izmena:
Hm cudno,
Meni daje ovakav rezultat. Sad cu proveriti kako radi u windowsu na virtualboxu...

Evo i zip ovde.

Prilozi

Poslednja izmena:
Evo deinstalirao sam prethodnu scriptu i instalirao ovu koju si okacio u zip-u. Nema promene.
Jesi li probao da proveris u windows-u?

Probaj da posetis 'graficke kartice' sekciju u oglasima. Tamo ima vise texta pa ako hoces vidi kako se ponasa.

Meni ne pravi nikakvu razliku. 🙁

EDIT: Nasao sam sta je pravilo problem. Trebalo je editovati scriptu iz grease moneky-a i dodati na link ka oglasima jos:

Kod:
/*

Tako da izlgeda ovako:

Kod:
http://www.itsvet.com/oglasi/*

Ako hoces mozes zakaciti drugu arhivu za skriptu sa ovim 'dodatkom'.

Problem je 'uglavnom' resen, ali i dalje ima oglasa koji se ne vide. Konkretno mislim na oglase u 'graficka karta' sekciji, mada mozda i u drugim sekcijama ima oglasa sa duzim textom.

Prilozi

• itsvet.webp
    itsvet.webp
    18.9 KB · Pregleda: 20
Poslednja izmena:
Pa i jeste tako
Kod:
// @include        http://www.itsvet.com/oglasi

Evo sad sam stavio da visina bude auto, Malo je ruznije, ali se barem sve vidi 🙂

Prilozi

Hvala probacu ovu novu, ali nije bilo tako 🙂

bilo je:

Kod:
http://www.itsvet.com/oglasi

i nije radilo sve dok nisam editovao i napravio da izgleda ovako:

Kod:
http://www.itsvet.com/oglasi/*

To sam ucinio zato sto sam primetio da i ostale scripte koje koristim, imaju taj 'wildcard' iliti zvezdicu (*).

Hvala jos jednom na trudu.

Evo isprobao sam skriptu i ona prikazuje kompletan text. Naravno boxovi od oglasa su razlicitih velicina.
To me je nateralo da editujem tvoju scriptu i pogledam koje si vrednosti stavio u onoj prethodnoj.
Nakon malo igranja sa brojkama, mislim da sam nasao dobro resenje.

Ja sam za prvu 'heigh' vrednost stavio 200px a za drugu 130px. I to sada izgleda kao u attachment-u.
Hvala puno na pomoci!

Ako zelis, mozes izmeniti te vrednosti u scripti i okaciti (poslednji) zip attachment, posto je ovo tvoj 'proizvod'. 🙂

Prilozi

• itsvet2.webp
    itsvet2.webp
    100 KB · Pregleda: 29
Poslednja izmena:
Evo opet da 'refreshujem' ovaj topic.

Koristim Firefox 4.01, i svaki put kada posetim sekciju oglasa na itsvet-u, ja oglase uoste ne vidim. (skripta o kojoj se pricalo u prethodim postovima nije ni instalirana).
Probao sam da posetim istu sekciju preko Opere, i oglasi se vide bez problema, ALI necega ima na toj stranici (pored gomile banera) sto mi u potpunosti 'skuca' racunar.

Kod Firefox-a tek kada u Adblock Plus-u, u potpunosti desable-ujem extenziju za domen itsvet.com, tek onda vidim oglase.

Dakle zanima me, sta su to ubacili u sam source stranice da ti ne dozvoljava da vidis oglase ako prethodno ne pristanes da gledas masu banera i dozvolis im da ti kompletno zakucaju racunar tako sto ces blokirati rad Adblock-a za kompleten itsvet.com.

I...ima li leka tome? Ja razumem 1-2, eventualno 3 banera, ali onolika kolicina podseca me na 'grand'. 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno