Šta je novo?

Napajanje sa brdo molex konektora

veseliburek

Slavan
Učlanjen(a)
14.10.2007
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 1800X + CM HyperTX3+
Matična ploča
Gigabyte GA-AB350-Gaming 3
RAM
64GB (4x HyperX Fury HX432C16FB3/16)
GPU
Gigabyte GTX1070 8GB
Storage
Samsung 950PRO 512GB
Zvuk
Focusrite 18i8 + Kali LP6
PSU
Seasonic Focus Plus Platinum 750W
Kućište
NZXT H500i
Monitor
3x Dell U2412M
Miš & tastatura
Genesis Thor 300 + Redragon M711
Laptop
Dell XPS 9570 + Macbook Pro 13 early 2012.
Tablet
iPad Pro
Mobilni telefon
iPhone 13 Mini
Pametni uređaji
bljak
Pristup internetu
  1. Optički internet
Koje je najjeftinije napajanje sa jedno 5-6 molexa a da može da izdrži sledeću konfiguraciju:

Celeron D 2.8GHz @3.8GHz @1.525V (prescott)
Asus P4P800-E
4x256MB DDR Kingston @400MHz @2.6V
AXLE FX 5900XT 128MB (ne smem da je OC-ujem inače će napajanje da eksplodira)
WD 320GB + Maxtor 80GB + Hitachi 80GB
Gigabyte DVD-RW
Frontier Monarch + 400W Blueberry (šatro 12A na 12V) + dve LED dvanaestice + obična dvanaestica + obična osmica
wireless kartica, TV kartica, modem (ok, njega i wless karticu mogu da izbacim mada ne vidim poentu, ionako ne rade ništa)

Trenutno napajanje JEDVA drži (kad upalim neku igru diode na kućištu opasno počnu da slabe, kao da ih prekidam svaki čas), problem je što mi grafička koristi jedan molex, tako da ne mogu da koristim sva tri hard diska i rezač istovremeno a vrlo me zamara da svaki čas gasim komp i da se rvem sa ATA kablovima... Ili neko napajanje koje može ovo da drži a probaću negde da nađem Y razdelnike za molex...

Poslednja izmena:
Veseli burece, Y razdelnike nisam skoro ni video ali cifra je recimo 100 kinti. Poslednji cifru sam video 69 din u Balkanskoj.
Uglavnom, meni je takva konfa naklokovana (ekvivalent) radila na DTK 300W doduse sa -2 harda.
Pogledaj neki LC power 420W od tih jeftinijih. Prosto ne znam sta bi ti preporucio :(
Mozes opet uzeti nekog Kineza ali ko zna kako i koliko ce raditi pa ti nebih preporucio, bolje da ipak uzmes koliko toliko pristojno napajanje

E pa ***, DTK je DTK :d

Ti Y razdelnici nisu problem, znam gde da ih nabavim, onako bezveze sam napisao "probaću da ih nađem" :d... Dakle, LC 420H-12 bi bilo dovoljno za ovo?
Inače, ja sam ovo blueberry napajanje i frontier kućište (novi naravno) platio 1200 dinara, al ***, tada je bilo u planu da gura celerona na 433mhz sa integrisanom grafikom i diskom od 6gb a ne ovo... :/

Poslednja izmena:
LC6450/6550 Server edition

E pa ***, DTK je DTK :d

Ti Y razdelnici nisu problem, znam gde da ih nabavim, onako bezveze sam napisao "probaću da ih nađem" :d... Dakle, LC 420H-12 bi bilo dovoljno za ovo?
Inače, ja sam ovo blueberry napajanje i frontier kućište (novi naravno) platio 1200 dinara, al ***, tada je bilo u planu da gura celerona na 433mhz sa integrisanom grafikom i diskom od 6gb a ne ovo... :/

Imaju brdo mulexa i ne trebaju ti uopste razdelnici.

Pa imao sam to napajanje, koliko se sećam, imalo je 4 molexa... :trust:

ne mislimo na isto, ja sam mislio na 420H-12 :d

Moze i to ali nisam ih video dugo.
Evo sad sam pogledao jedan 6550 V2.0 koji mi drzi vrata od terase... :d 6 molexa i 2 sata. Stoji kao rezerva, zlu ne trebalo.

@teletabis
Koji chieftec? Imaju ~10 napajanja u klasi do 35 evra.

Najverovatnije će pasti LC 6420 SuperSilent, samo da saznam koliko ima konektora...

Na jednom mestu sam video da ima 4 a na jednom da ima 5 molex-a sto mi je malo cudnija varijanta bila. Chieftec lako mozes da izguglas, ima specifikacija svuda. Lc je malo stur po tom pitanju

Poslednja izmena:
sve imas na LC sajtu

Pretražih Chieftecov sajt i nemaju nijedno napajanje ispod 35-40 evra da ima više od 4 molexa (što je najtužnije, neka imaju samo 3), tako da mi ostaje jedino ovaj LC 6420, samo da dobijem pouzdanu informaciju koliko ima konektora...

EDIT: prema ova tri strana reviewa, 5 molexa...
http://www.hard-h2o.com/review/psu/lcpower420.html
http://www.pcworld.fr/article/alimentations-lc-power/presentation/117811/
http://www.revioo.com/articles/a4528_2.html

nema potrebe da gledas linkove od pre 5 godina kad se u medjuvremenu promenio broj konektrora na napajanjima zbog sate. Samo da li gledas LC420H-12 ili LC6420 to su razlicita napajanja. LC420H-12 ima 2 mulexa, a LC6420 ima 4 mulexa. LC6560T ima min 6 molexa, al to je vec druga kategorija napajanja...

Aman, da li ti čitaš moje postove?!

Kao prvo, nije mulex nego molex...

Kao drugo, 420H-12 ima 4 mOlexa (mogu da ti slikam), a 6420 prema sajtu LC Powera i prema ona 3 testa ima 5 mOlexa.

Najverovatnije ću kupiti LC 5550 i nabaviti razdelnike i to je to.

@teletabis
Koji chieftec? Imaju ~10 napajanja u klasi do 35 evra.

Najverovatnije će pasti LC 6420 SuperSilent, samo da saznam koliko ima konektora...

Sad videh da su se malo "osavremenili" :). Pre par godina sam imao GPS-550A, a današnji model je dobio jednu SATA granu umesto molex grane :(.

Onda ti ostaje igrarija da od nekog starog napajanja skineš jednu molex granu sa par utičnica i na njen kraj namontiraš muški molex.

Nazad
Vrh Dno