Šta je novo?

OC i7 920 + UD4P

noodi

Slavan
Učlanjen(a)
11.05.2009
Poena
320
Kombinacija iz konfe. Naime jedno 5h sam pokusavao da podesim da radi stabilno na 4ghz. (sto preko 20x200, sto preko 20x190+turbo).
Revizija procesora je C0/C1. :trust::trust:

Udje u winows ali prilikom pokretanja linx ili prime95 uvek puca. Na kraju sam dolazio do core voltage do 1.425V i QPI/VTT 1.6v... I opet nista.. :wall::wall:Vise nisam smeo da podizem. uvek daje erore sa zavrsetkom 000000124/101 sto mu dodje QPI/VTT / Vcore voltage.

Pogledajte mozda sam negde nesto predvideo, relativno sam nov pri OC. Samo znam da je ranije radio na 4-4.1ghz stabilno ali nemam vise ta podesavanja usled uptade biosa.. :mad::mad:

Cackao sam po netu, procitao sve "manuele" , par topica bas za ovu plocu na gigabyte forumu, pratio sva podesavanja ali nece... :wall::wall:

Postujem moja bios podesavanja:

Advanced CPU Features:
CPU Clock Ratio ................................ [20x]
Intel(R) Turbo Boost Tech .................. [Disabled]
CPU Cores Enabled ............................ [All]
CPU Multi Threading .......................... [Enabled]
CPU Enhanced Halt (C1E) ................... [Disabled]
C3/C6/C7 State Support .................... [Disabled]
CPU Thermal Monitor ......................... [Enabled]
CPU EIST Function ............................ [Disabled]
Virtualization Technology ................... [Disabled]
Bi-Directional PROCHOT ..................... [Enabled]

Uncore & QPI Features:
QPI Link Speed .............................. x36
Uncore Frequency .......................... 13x (2x6+1)
Isonchronous Frequency ..................[Enabled]

Standard Clock Control:
Base Clock (BCLK) Control ................ [Enabled]
BCLK Frequency (MHz) .....................200
PCI Express Frequency (MHz) ........... [100]

C.I.A.2 [Disabled]

Advanced Clock Control:
CPU Clock Drive ..............................[800mV]
PCI Express Clock Drive ................... [900mV]
CPU Clock Skew ............................. [0ps]
IOH Clock Skew ............................. [0ps]

Advanced DRAM Features:
Performance Enhance ...................... [Standard]
Extreme Memory Profile (X.M.P) ......... [Disabled]
System Memory Multiplier (SPD) ........ [6.0] = 1200Mhz (radi i sa x8 ali mi memorija onda na 1600mhz pri 1.6V pa dok ne stabilizujem procesor ne bih je vise dizao)
DRAM Timing Selectable (SPD) .......... [Autol]

Advanced Voltage Control:

CPU
Load Line Calibration ................. [Enabled] - nikada mi nije bilo jasno
CPU Vcore ...............................1.39-1.425 nisam vise smeo, sa tim ulazi u windows ali uvek puca

QPI/VTT Voltage 1.36-1.6 naime i sa manjim ulazi u windows i puca...i sa najveci.. nisam smeo vise

CPU PLL 1.800v .......................1.86 (auto ili ovo nije pravilo razliku)

MCH/ICH
PCIE 1.500v ...........................1.54 (auto ili ovo nije pravilo razliku)
QPI PLL 1.100v .......................1.24 (auto ili ovo nije pravilo razliku)
IOH Core 1.100v .....................1.24 (auto ili ovo nije pravilo razliku)
ICH I/O 1.500v .......................1.58 (auto ili ovo nije pravilo razliku)
ICH Core 1.1v .........................1.2 (auto ili ovo nije pravilo razliku)

DRAM
DRAM Voltage 1.5 (1.5v za 1200mhz oko 1.6v za 1600mhz)
DRAM Termination 0.750v [AUTO]
Ch-A Data VRef. 0.750v [AUTO]
Ch-B Data VRef. 0.750v [AUTO]
Ch-C Data VRef. 0.750v [AUTO]
Ch-A Address VRef. 0.750v [AUTO]
Ch-B Address VRef. 0.750v [AUTO]
Ch-C Address VRef. 0.750v [AUTO]

pomozte i hvala :D:D

Aj' za pocetak cisto probaj da ugasis HT, samo da vidimo kako stojimo... :)

Aj' za pocetak cisto probaj da ugasis HT, samo da vidimo kako stojimo... :)

Iskljucen HT. Sa podesavanjima od gore opet se crash. Sa podesavanjima od gore za vcore i qpi/vtt ostalo auto se crash..
Pokusao sam 19x200 opet kombinacije voltaza...crash

ubicu se :wall::wall::wall:

Uhh malo pomaka: 19x200,HT on, vcore 1.4v (LLC iskljucen) qpi/vtt 1.58v !! ostalo na auto. memorija na 1520mhz pri 1.6v.Prolazi par krugova Linx (na qpi/vtt 1.54) sada cu da probam sa ovim od 1.58v..zar je moguce da trebaju ovoliki naponi... :(

Nazhalost da, jer nije d0 ..

meni za 4ghz [ ne u ovim uslovima kada su preogromne vrucjine ] sa HT-om treba 1.37v za vcore [ iz bios-a ] i 1.4 za Vtt a imam "loshiju plochu" tj UD3R..

sada je sve na def.-u zbog ogromnih vrucjina

Poslednja izmena:
Nazhalost da, jer nije d0 ..

meni za 4ghz [ ne u ovim uslovima kada su preogromne vrucjine ] sa HT-om treba 1.37v za vcore [ iz bios-a ] i 1.4 za Vtt a imam "loshiju plochu" tj UD3R..

sada je sve na def.-u zbog ogromnih vrucjina

Evo meni sada stabilno radi na 20x190, HT on, Vcore 1.425V (ali u hwmonitor, cpuz pokazuje 1.34-1.39 - LLC je off), qpi/vtt mi je 1.58v..

Ajmo ljudi neki saveti, ocu 4ghz, mora da moze ovo cudo i sa manjim voltazama, ocigledno nesto mi negde fali :wall::wall::wall:

Poslednja izmena:
Jel si stavio poslednji bios ? Preogromna je razlika vcore-a iz BIOS-a 1.425 i CPUZ 1.34v.. meni se to ne dopada. Sta se desava kada ukljuchish load line calibration ? QPI / VTT mora da ide dole..nema druge..previshe je to !

Nisam stavio poslednji bios, to moram veceras nemam ovde USB. kada ukljucim LLC mogu da stavim manji napon, samo ne znam dal smem da drzim to ukljuceno posto ocu clock za 24/7?
Sada mi HWmonitor i cpuz pokazuju 1.39v Vcore uvek. a u biosu je 1.425v bez LLC.

ma potrazi na netu neki tutorijal ... i samo copy/paste !

LLC obavezno, ne znam zasto uopste gasis... i kakve veze ima sto hoces stabilan 24/7 clock? LLC i dalje treba da ti bude ukljucen.

On the other hand, igraj se malo sa kombinacijom mnozioca i BCLK-a... tako, meni 20x200 nece nikako da prodje, krahira LinX vrlo brzo... ali 19x210 radi sasvim normalno satima (75 prolaza).
Nista drugo cackano, svi ostali naponi nepromenjeni... samo menjam mnozilac i BCLK. 20x200 nece nikako, 19x210 radi bez problema.
Ima neki bag (kod mene) u toj kombinaciji mnozioca od 20 i BCLK-a od 200, ne mirisu se nikako.

za 124 error ti najverovatnije fali struje. testirao sam barem 5 komada c0/c1, i nije hhteo svaki primerak na 4+ ghz, bilo ih je i na 3.7/3.8 pa sve do 4200 (uz asistenciju klime i mnogo dobrog hladjenja) takodjer obrati paznju na temperature, nemoj da idu preko 80.

ps sad ti snimih nick, igore, pa ti si to bre uzeo od mene pre godinu dana :D imash me ne msn, a nisi me nishta pitao. koliko se ja secam taj primerak je ishao na 4.0/4.1 sa fenrirom. javi se na msn da ti sredimo to. imash sad i bolji kuler.

Mani me toga ti si poznat lazov :beat::beat::D:D:D

eo, ako ne verujesh :d

jes da ne pishe transcend, ali to je prvi, 3x1gb shto sam ikada imao :) placen tipa 45e

a ti bi mogao malko komshiji da pripomognesh pri ocu, koliko ja znam ti si najbolji ocer u panchevu, a i shire :p

Prilozi

• 8800gtsslikriza.jpg
    8800gtsslikriza.jpg
    317.7 KB · Pregleda: 55
Poslednja izmena:
eo, ako ne verujesh :d

jes da ne pishe transcend, ali to je prvi, 3x1gb shto sam ikada imao :) placen tipa 45e

a ti bi mogao malko komshiji da pripomognesh pri ocu, koliko ja znam ti si najbolji ocer u panchevu, a i shire :p

Pomaze komsija :)
Memorija kida za te pare :p
Ma ja uptade bios pa sam izgubio tvoja podesavanja. Ja sam svedok da je ovaj proc radio na 4ghz bez problema :p
Ajmo pomagajte :p

LLC obavezno, ne znam zasto uopste gasis... i kakve veze ima sto hoces stabilan 24/7 clock? LLC i dalje treba da ti bude ukljucen.

On the other hand, igraj se malo sa kombinacijom mnozioca i BCLK-a... tako, meni 20x200 nece nikako da prodje, krahira LinX vrlo brzo... ali 19x210 radi sasvim normalno satima (75 prolaza).
Nista drugo cackano, svi ostali naponi nepromenjeni... samo menjam mnozilac i BCLK. 20x200 nece nikako, 19x210 radi bez problema.
Ima neki bag (kod mene) u toj kombinaciji mnozioca od 20 i BCLK-a od 200, ne mirisu se nikako.

Neko mi rekao da LLC ne sme da bude ukljucen 24/7 :(
Znaci mogu da ga drzim uvek, sto bi doslo dobro jer mogu jos smanjiti vcore onda :p uf sacu onda probam 20x200 :D

Ako ti je to rekao demios... :p :d

Drzi bre, pa ne stoji to za dzabe tamo. Drzao sam na svim svojim plocama koje su imale opciju za tako nesto... drzim i na ovoj, vec mesecima - od prvog dana kada sam je kupio.

Hehe, sada cu bas da probam, nisam mogao ranije do sada mi se vrteo prime95 - 71max stepeni na najtoplijem coru, sve pri 3.8ghz , ht on, sa ovim suludim vcore 1.4v i qpi/vtt 1.58v :) Zadovoljan sam hladjenjem jako :p

Al' ces zato da se sokiras kada pustis LinX posle toga... :p

nista od svega toga veceras na proslavi rodjenja bebe sam, vec sam popio ali plarim joss.. mm radi forum sa htc desire niceee

Update:

1. radi stabilno na 4ghz sa 21x190 (sa turbo) i HT. vcore 1.45 sa LLC
2. radi stabilno na 4.2ghz sa 21x200 (sa turbo) ali bez HT. vcore 1.475 sa LLC ( max vcore pri load ide 1.450 - hwmonitor/cpuz)

Sve radi i prolazi Linx / prime95 temp su max 75 pri 4ghz i 80 pri 4.2ghz najtoplije jezgro.
Qpi/vtt je oko 1.56 ako se manje od toga nece radi
Sve ovo je sa svim mogucim ostalim naponima podignutim (nisu vise na auto)
E sada ako neko ima jos nesto da pomogne..
p.s. memorija je nategnuta na 1600mhz sa cl 8 (nije lose za transend od 133mhz cl9)

edit: test radjen na sobnoj temp od 28 stepeni, moze to mnogo ladnije kada ukljucim klimu u drugoj sobi - to ce biti sutra screenshoots :)

Prilozi

• Screen03.JPG
    Screen03.JPG
    349 KB · Pregleda: 39
Nazad
Vrh Dno