Šta je novo?

Final Fantasy XIII (PS3 & Xbox 360)

Ma ja sam cuo da ce jos malo da je dele za Dz zato sto je mnogo losa igrica:)

Ova riba iza FFXIII mnogo lici na onu vesticu Bajonetu. :)

FFXIII_Jihl-Nabaat.jpg

Kome bude igra teska na chp11 samo nek dodje do Side Misson 24, nek malo grinda za Gil i nek nabudzi oruzja i opremu prema ovom uputstvu:
http://www.gamerzines.com/guides/final-fantasy-xiii/final-fantasy-xiii-upgrading-weapons/

Inace po meni party koji je najbolji i ima najaci DMG je Fang/Lighting/Shaz.
Zapocne se sa COM/RAV/SYN pa kod jacih protivnika SAB/RAV/RAV.
Citao sam da nije mnogo bitno da se oruzja budze na max, kao Crystalirium je bitniji, ali meni je igra znatno laksa, tj ovi veliki sabani od kako sam max nabudzio neka oruzja i opremu.
Inace koliko vidim izgleda da su SIde Questovi tezi od ostatka igre, pravi izazov. :)

Cela fora je da ti organske komponente povecavaju mulitplier, dok ga neorganske smanjuju... Naravno, neorganske nose vise EXP... BTW vidim da svi preporucuju Lightning, Fang, Sazh ali ja nikako da se naviknem na tu kombinaciju... Nekako mi bolje ide sa Vanille umesto Sazh :D

Sad cu da probam da odradim nekoliko misija sa Sazhom da probam da se naviknem... Jedino je lose sto onda imas samo jednog pravog MED i 2 priucena, ali bar imas 3 prava COM kad nekoga staggerujes :D

Pa da, ima fazon oko 100-200 komponenti za upgrade, a sve su podeljene na te 2 funkcije.
Pazi Fang je mnogooo bolja kao leader, ribe je jaca 3 puta od drugih, em joj je summon vrlo dobar, skida i do 300k na chp12.

Probaj ovaj sistem paradgrima:
Feng/Light/Shaz

1. COM/RAV/RAV
2. SEN/MED/SYN
3. COM/MED/RAV
4. COM/RAV/SYN
5. SAB/COM/SYN
6. SAB/RAV/RAV

Ovaj pod 4 mi je primarni uvek zbog Shazove moci Haste, koja je ubedljivo najkorisnija u igri.
Nisam siguran dal ista dobro donosi COM/COM/COM kombinacija, jer tako Stagger sporo raste (naravno mislim kad je protivnik vec staggerovan).

Inace one sa chp11 sam vrlo lako ubio sa Vannile sa leaderom i magijom Death, posle 7,8 pokusaja samo nestane lik, uradi instant kill. :)
One Traphezone (ne pise se tako, pre****na je rec za zapamtiti) ne mogu da nadjem za sad, imaju da se kupe u R&D Depou, ali 2 000 000 Gil sto je za sad suludo mnogo.
Resio sam da predjem igru do kraja pa cu da se igram sa Side Questovima i onim besnim monsterima sto rade instan kill. :)

Kad ga staggerujes (RAV/RAV/COM je bolji za to posto COM odrzava stagger, dok bi sa 3xRAV brzo opadao) i doteras ga do npr 500% ili slicno, onda uzmes COM/COM/COM i mnogo duze mu traje stagger koljes ga konstantno :D Mozes i COM/COM/RAV ako hoces da i dalje povecavas, a da iskoristis... BTW sta ti je ostalo od misija? Ja sad zavrsavam sve side questove (mislim da sam nekih 30ak zavrsio) pa cu posle da produzim na CH12 :D

Ovo za instant kill cu da probam... Nervira me ono cudo u tornju sto ga privlaci muzika lifta (mislim da je 27. quest) BTW jesi li ga probao na kornjacama... Ja uspem da joj ojadim jednu nogu pre nego sto me zgazi :D

Najbolji link za misije: http://twobrothersandasister.com/?p=6455# Imas gde je pocetak misije, gde treba da ides i ko ti je boss...

A ovaj link za upgrade oruzja, likove, predmete itd: http://finalfantasy.wikia.com/wiki/Final_Fantasy_XIII

Poslednja izmena:
Hmm, zanimljiva ideja to sa COM/COM/RAV, ali fali mi jos 2,3 paradgrima da iskomibnujem sve sto mi treba.
Pa presao sam valjda 27 side misija, to je sa krajem chp11 zadnja. Nisam siguran gde se nalaze 28,29,30 npr. Video sam na onom velikom polju samo one 50 pa navise, koje su za moj trenutni setup preteske.
Nisam dosao do tih kornjaca.
Presao sam sad na chp12 koji je dosta laksi nego chp11, mada sam i ja dosta ojacao radeci side misije.
Ocu da predjem igru, da vidim kraj price, pa cu onda da dovrsim sve sto mi ostane.
I ovde sam se nameracio na Platinum jer je stvarno izazov uzeti ga, skoro kao i u DS. :)

Najbolja kombinacija vam je Lighting, Fang, Hope i to kao COM/COM/RAV. Za brzi stagger ide RAV/COM/RAV dok je za defanzivu najbolje MED/SEN/MED.
Kasnije ce Lighting i Hope dobiti Haste tako da ce Sazh biti nepotreban.
Najbolje oruzije za Lighting je Lionheart zato sto ima quick stagger ability, a da bi sto lakse radili instand death sa Vanille koristite Belladona Wand:) Nadam se da sam vam nekako pomogao;)

E da i nemojte nikako da prodajete Ring-ove i Charm-ove posto koliko se secam oni ne mogu nigde da se kupe a dobijaju se samo na jednom mestu. Tako da ako oni odu nema nista od plat trofeja...

Mislio sam na one velike kornjace sto se setaju po Archylte Steppe :D Ne mozes da ih omasis :D

Nisu to kornjace, to su karakondzule. :-devil-::zgran:
Njih je lako ubiti sa death.
Ja nisam bio ni izvalio da postoje 2 vrste tih slono-kornjaca do skoro.
Za party ovako mi skroz odgovara, ako naidjem na neki ******* deo probacu i druge kombinacije.
Inace sta je ono ogromno cudo na stepama sto se seta i sto u jednom animaciji pojede slono-kornjacu ? Ako je neki spoiler sto se tice price ne pisite nista.

Jedno pitanje... Ako predjem na Chapter 12 da li mogu i dalje da idem na ove misije (uradio 42/64) ili moram prvo da zavrsim igru pa da se onda vratim nazad da odradim ove sa A rejtingom :D

Nisam siguran ali mislim da neces moci da ih zavrsis dok ne predjes igru. U svakom slucaju ti je mnogo bolje da prvo predjes igricu, posto je nemoguce preci sve sa A rejtingom sa tim levelom, cak sumnjam da ces moci uopste da zavrsis sve misije.
Kad predjes igru svi likovi ce dobiti jos mnogo skill-ova za punjenje i bice ti dosta zanimljivije i lakse

Jel zavrsi stage napredovanja likova stage 5 ?
Ja sam sve vec ability otvorio, ne znam dal se posle pocetka chp12 dalje grana crystalirium ?
Meni su bolji ti side questovi nego mnogi boss-ovi, bas su *******i, npr onaj kaktus ti baci 10 000 iglica odma, znaci ginu svi instant. :D

Poslednji (deseti) novi Crystariuma dobijas tek kad zavrsis Ch13... Trenutno svi likovi mi 3 glavne uloge na 4 lvl (plus ono sa devetog nivoa) i imaju bar po jos jednu sekundarnu na max... Od oruzja 4 komada cekaj Trapezohedron :D

Nisam video po FAQ nigde gde ima Trapezohedron za farm ? Jeste vi provalili gde i sta sem u R&D Depou ?

Trapezohedron moze samo da se kupi, nijedan neprijatelj ti ga ne ostavlja.Ipak postoji laksi nacin da se dobije, a to je da rastavis neko ultimate oruzije od Fang. Na taj nacin dobijes 3kom. i ispadne ti mnogo jeftinije, negde oko 1mil gil-a za ta 3kom. Naravno prvo moras da kupis jedan da bi uspeo da napravis ultimate oruzije:)

Damit !!!
Cekaj za ga ne daju nekad one veliki na stepama ? Tako nesto sam procitao.

I sta je ono ogromno cudo sto jede slono-kornjace na stepama ?!

To je Titan... Probaj Titan Trials (misije 34-52) pa ces provaliti... Doduse do 40 je ok... Posle su skoro sve A rejting :D

Za slucaj da nisi nasao gde je to, idi do onog dela gde su Cie'th u krug... Otpirlike tu negde je... Moraces da jases kokosku :D posto ne mozes bez nje da se popnes....

Dok budes prelazio misije doci ce i Tiatan na red:) samo polako:)

Najteza stvar u igrici je skupiti Trapezohedron, koliko se secam za svakog lika ce ti trebati po jedan tako da ima tu dosta da se igra.
Kasnije ce ti se na stepama pojaviti kornjace od 5-6 mil hp-a, one ce ti davati platinum ignot koji mozes da prodas za 150hiljada, to ti najbrzi nacin da skupis kesh...

Evo vec ima na chp12 ta slono-kornjaca, daje Platinum ignot koji se prodaje za 150k.
Odma su na stepama bile te slono-kornjace, samo nisam odma izvalio da imaju 2 vrste.
Vrlo lako ih je ubiti sa Death i Vannile kao leaderom.
Pa taj Trapezohedron stoji i kao rare drop kod ovih ogromnih slono-kornjaca. :D
Citao sam na netu da je 1% mogucnost da ga dobijes. :d

Znaci prvo da kupim 1, nabudzim oruzje od Fang i onda ga rastavim da dobijem 3.
Odlicno, ta 3 kostaju 6mil gila, to je previse grinda !!

Bas me zanima sta je zadnji boss, ne bi me cudilo da je Maker, ali ne govorite nista ni slucajno da ne spojlujete !

Mnogo smara da ih ubijas sa Vanille, ja sam tako pokusavao na pocetku i bas sam se smorio. Kada predjes igricu bices mnogo jaci i moci ces da ubijes kornjacu za bukvalno 1min:)
Sa Vanille moras da bacas death ko ludak i ako imas srece uspeces da je ubijes, jos su ti i veoma male sanse da dobijes ignot. Na taj nacin gubis puno vremena a bukvalno nista ne dobijas.

Za one male kornjace nije frka ni sada... Otprilike neka 2-3 minuta max (pod uslovom da nije Preemptive Strike)... One velike sa lancima na nogama jos nisam probao (a i necu dok ne zavrsim igru)

Za one male kornjace nije frka ni sada... Otprilike neka 2-3 minuta max (pod uslovom da nije Preemptive Strike)... One velike sa lancima na nogama jos nisam probao (a i necu dok ne zavrsim igru)

Cccc, kakva si dzana! :p
Ja sam ih olesio koliko oces sa Vannile. :D

Te male su smesne, one bi trebalo lako da se ubijaju i prvi put kad ih sretnes, dok ove velike mogu da te ubiju iz jednog udarca. Sto je najgora stvar posle tih sa lancima koje inace imaju 5mil hp-a pojavljuju se jos teze koje imaju 15mil hp-a i imune su na death:)

Nazad
Vrh Dno